Thursday, April 09, 2009

Mission FLOW

Οκ παιδιά, δεν θα κλείσω το blog. Έλαβα μερικά email ( ξέρεις εσύ ποιος είσαι) και ήταν αρκετά να συνειδητοποιήσω πως από εκεί που δεν το περιμένεις, έρχεται μια ατάκα και σε κάνει να βλέπεις τη δεδομένη κατάσταση με διαφορετικό μάτι.
Που λες, οκ δεν είμαι και στα καλύτερά μου. Αυτό το έχεις ήδη καταλάβει. Η αυτοπεποίθησή μου είναι στα αρκετά κάτω της. Που να στα αναλύω, άσε. Μερικές φορές η πολλή ειλικρίνεια βλάπτει αυτόν που τα ακούει, όχι εκείνο που τα λέει. Εμένα δεν με νοιάζει.
Αν και τελικά είναι λάθος. Σκέψου να λες σε κάποιο πως νιώθεις down. Μετά υποσυνείδητα θα σου συμπεριφέρεται σαν να μην πολυμετράς. Καλά μου τα έλεγε μια φορά μια φίλη, όταν προσπαθούσαμε να βγάλουμε άκρη με το απωθημένο Νο.1. "Everybody loves a winner". Δώσε βάση. Έχει δίκιο. Όταν νιώθεις cool και νικητής, το μεταδίδεις και στους άλλους και σου συμπεριφέρονται ανάλογα.
Γι αυτό σου λέω. Εγώ με αυτή τη λογική θα έπρεπε να κλειδωθώ σπίτι, να χάσω εκείνα τα ρημαδοκιλά που θέλω, να κάνω τη power yoga μου και τελεία. Αλλά μετά θα νιώθω ότι όλοι ζουν τη ζωή τους και γω την έχω στο On hold. Αυτό το φοβάμαι περισσότερο από όλα. Στα 31 μου σκέφτομαι πόσο ηλίθια ήμουν στα 25 που δεν έκανα τα μεγάλα βήματα ή που στα 27 μου σκεφτόμουνα πως είμαι πολύ μεγάλη για να μετακομίσω Αθήνα. Το σκέφτομαι πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό. Περισσότερο από ότι αντέχει ο οργανισμός μου είναι αλήθεια.
Δεν ξέρω τι να κάνω για να ξεκολλήσω. Το ζώδιο μου το λέει ξεκάθαρα. Δεν είναι καιρός για μαγκιές. Όλοι οι ανάδρομοι πάνω μου.
Όπου κοιτάξω, δεξιά-αριστερά, νιώθω πως γράφει παντού "ήττα".
Θα σκάσω, τι άλλο να κάνω. And I will just flow.

Υ.Γ1 Όταν ακούω το The Penalty των Beirut νιώθω ότι πονάει το μέσα μου. Δεν ξέρω γιατί.
Υ.Γ2 Δεν είναι πολύ μαγικό να ανατρέπεις τη ζωή και τα δεδομένα σου γιατί βρήκες το λόγο να το κάνεις;

24 comments:

  1. ναι κι γω αθηνα ηθελα να μεινω και ειχα βρει και δουλεια αλλα... τεσπα.

    θα ξαναγυρισω. το χω πει και υποσχεθει. δεν εχει σημασια η ηλικια και 50 ναμαι θα παω.

    οταν καπου περνας καλα, νιωθεις καλα με σενα και τους γυρω σου ολα ομορφαινουν γλυκα.

    αυτος που ειπε οτι οπου κι αν πας κουβαλας τα ιδια μεσα σου, δεν εζησε ποτε εδω. δεν ειδε ποτε τη διαφορα. εκει οταν πονουσα ειχα αλλες διεξοδους που εδω ουτε που να τις φανταστω.

    να πας αθηνα τουλιπα μου!

    υγ2:ναι ειναι μαγικο!

    ReplyDelete
  2. Αυτό που γράφεις στο τέλος, είναι πολύ ουσιαστκό. "Να ανατρέπεις τη ζωή γιατί βρήκες τον λόγο να το κάνεις...!"

    Θα σου πω κάτι άλλο, ομως:
    "όπως κοιτάς τον καθρέπτη, έτσι θα σε κοιτάξει"

    Θα είναι η Αθήνα, η Αθήνα που νομίζεις;

    Δες τα πράγματα όπως είναι. Ξεκίνα από τα μέσα σου, την αλλαγή που θέλεις να δεις γύρω σου. Και τότε μπορεί και να ζεις στην Αθήνα σου, μακριά από την Αθήνα. Μπορεί.. Κανείς δεν ξέρει.

    ReplyDelete
  3. an 8eleis alllagh kalytera na anoikseis ta ftera sou gia kapou allou, oxi gia thn a8hna. Egw pou gyrisa meta apo efta xronia sto ekswteriko ti katalaba? Eimai 27 kai perimenw na pernw maximum 700 euro to mhna douleywntas dwdekawra........an 8es na dokimaseis mia allagh, kalytera na pas kapou pou na ksanaarxizeis apo thn arxh,m estw kai tropon tina.

    ReplyDelete
  4. aresen mou polla to telos tis prwtis paragrafou...................

    spania (vasika en thymoumai na ksanatyxe) tha katsw na xaskw tes protaseis pou egrapse kapoios...

    be positive then.

    ReplyDelete
  5. Dorothea μου, σου το εύχομαι ολόψυχα μια μέρα να το κάνεις. Μεγάλη κουβέντα όντως να έχεις το μικρόκοσμό σου και να περνάς καλά. Καμιά φορά όμως θέλεις και μόνος σου να έχεις επιλογές, πράματα πολλά να κάνεις. Και ας μην έχεις τελικά τα λεφτά. Ακούγεται ιδανικό αλλά σκέφτομαι και αυτό που είπε ο zappa πιο κάτω και έχει δίκιο. Τα πράματα είναι δύσκολα.

    Marinos μ άρεσε αυτό που είπες " να βρεις την Αθήνα σου". Μεγάλη κουβέντα. Τι όμορφα που θα ήταν αν μπορούσαμε να βρούμε εκείνο που θα μας έκανε να νιώθουμε ότι this is just right :)

    zappa, εσύ ζεις τα πράματα από κοντά και ξέρεις καλύτερα. είναι δύσκολα τα πράματα εκει, το ξέρω. Εύχομαι κάποτε να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες.

    Sike, ποιο ήταν το τέλος; Εμένα μ άρεσε πολύ ο τίτλος του σημερινού σου ποστ. Καταπληκτικός!!!!

    ReplyDelete
  6. Δυο πράματα:
    α)You are never too old to do anything. Αν νομίσεις έτσι, βάρτου ρίγανη. Εν μπορείς να τα κάμεις όλα όσα θέλεις, αλλά τουλάχιστον μπορείς να προσπαθήσεις. Γιατί με τον χρόνο, η απόσταση μεταξύ εσένα και των ονείρων σου μεγαλώνει, και η επιθυμίες σου μετατρέπονται σε πράγματα που εμετάνιωσες που εν έκαμες. Και μια ζωή να μετανιώνεις, είναι κόλαση. Κάμε εκείνο που θέλεις. Σε κάποιο κόσμο θα αρέσει, σε κάποιο όχι, αλλά σε κάποια φάση εννα πρέπει να βρεις κι εσύ την ηρεμία που σου αξίζει, και τούτο εν το πιο σημαντικό.

    β)Όλοι δικαιούνται να γκρινιάζουν άμα θέλουν, ειδικά αν το μπλογκ είναι δικό τους! Έχεις εκατό άλλες έννοιες, μεν προσθέσεις και την "γκρίνια σου" στο μπλογκ σου!

    γ)(οκ τελικά εν τρία), life is as complicated as you make it. Δεν γράφει παντού "ήττα" για σένα. Εσύ βλέπεις "ήττα" παντού. Να εστιάζεις παραπάνω στα (πολλά) θετικά του χαρακτήρα σου και της εμφάνισης σου, και μην αυτοτιμωρήσαι άδικα. Χάνεις και τον χρόνο σου και την καλή σου διάθεση.

    δ) (last-minute-epiphany) αν υπάρχουν κάποια άτομα στην ζωή σου που σε κάμνουν να νιώθεις έτσι, απλώς διώξε τα. Ούτε να το σκεφτείς, ούτε τίποτε. Μόνο αυτή η λύση υπάρχει για τούτα τα άτομα.

    Ειπωμένα με τις καλύτερες προθέσεις. :)

    ReplyDelete
  7. Keep flowing..it will lead u somewhere nice ;-)

    ReplyDelete
  8. ttallou, :))

    mpiskotaki μου, είσαι σοφό. Σε αγαπώ πολύ. Χ

    an-lu, ναι γοργόνα μου...να επιπλέουμε, όπως το καλοκαίρι πάνω στο κύμα. κάπου θα βγάλει ε;

    ReplyDelete
  9. tulipa mu glikia poli xairomai pu de tha mas figis, emena prosopika mu ise ebnefsi. btw, pali exi panselino ke opos exo prosexi panta se epireazi:) pantos, su efxomai olo4ixa enan erota trello pu tha se apogeiosei! pistevo oti ine oti kalitero bori na su simvi se afti ti fasi!filakia!

    ReplyDelete
  10. a polla wrea to toulipaki ena sinexisi na grafi blepw to epomeno post xaroumeno , esiodo3o , gematon anapandida erotimata alla pano apola NIKITRIA.


    men me fkalis pseftin efa se :P

    ReplyDelete
  11. Ευχαριστώ που μας έδειξες το Beirut.
    Και χαίρομαι που δεν εξαφανίζεσαι. Αν και δε θα σε αδικούσα αν το έκανες, οι αλλαγές κάνουν καλό που και που.

    ReplyDelete
  12. Hi kalimera!Το blog σου αποτελέι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινοτητάς μου εδώ κι ένα χρόνο και όσον αφορά τα συναισθηματικά αισθάνομαι οτι ζούμε βίους παράλληλους.Όσον αφορά τα υπόλοιπα θα ήθελα να σου πω οτι οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου. Αλλιώς δεν πρόκειται να ηρεμήσεις ποτέ και πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε χαλάει και σε ξενερώνει.Επίσης ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις κάτι, μην πέφτεις σε αυτήν την λούμπα της ηλικίας.(σου μιλάει ένα άτομο που στα 31 του αποφάσισε ν απάει να ζήσει μόνο του και παρόλα αυτά αισθάνομαι οτι καλώς το έκανα έστω και τόσο αργα).
    Θα ήθελα να σου πω επίσης οτι μερικές φορές όταν βλέπουμε οτι "i feel so bored i could die"" και οτι δεν βλέπουμε κανένα φως και καμία αλλαγή στον ορίζοντα θα πρέπει ίσως να την προκαλέσουμε εμείς..Πήγαινε λοιπόν στην Αθήνα..έστω και δοκιμαστικά βρε συ..εξάλλου φίλους δεν έχεις εκεί?? κάτι θα βρεις να κάνεις..
    Μη σε πιάνει φόβος..
    Αν αισθάνεσαι οτι το θέλεις τόσο πολύ δεν μπορέι να είναι κάτι τόσο κακο.....

    ReplyDelete
  13. marcella, και έβλεπα το φεγγάρι τις προάλλες και σκεφτόμουνα τι ωραίο που είναι! Που να ξερα ότι κάθε φορά με με κάνει να βλέπω αστεράκια!

    anathemase, για να δούμε τι θα γίνει με το επόμενο ποστ τελικά! ( ανάμενε σχόλια για καβαδία το σ/κ)

    Queen, οι Beirut είναι θεικοί. Τους ανακάλυψα πριν ένα χρόνο και τώρα επανήλθε η εμμονή.

    Anonymous, Καλημέρα, υποθέτω πως δεν σε ξανάδαμε. Συμφωνώ με όσα λες και έχεις δίκιο. Απλά τώρα το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είνα το one day at a time. Αλλά ξέρεις, θα ήθελα εκείνο το κλικ. Όχι καταναγκη ερωτικό. Δεν ξέρω, θα δείξει. Η τελευταία ατάκα είναι από Sheryl Crow :)

    ReplyDelete
  14. Ωχ δεν ειχα κανει την σύνδεση με το τραγούδι της Sheryl Crow... και νομιζα οτι ειπα κατι πολυ φιλοσοφημένο....!!!!
    Φυσικά και πάρε το one day at a time...απλά να ξέρεις οτι η ανάγκη αυτής της αλλαγής είναι και λίγο στο μυαλό σου..δηλαδή ρωτώ: πες οτι έβρισκες κάποιον που σου κάνει το απίστευτο κλίκ...θα ήθελες ακόμα να φύγεις???

    ReplyDelete
  15. Ναι. Αλλά θα τον έπαιρνα μαζί μου :)

    ReplyDelete
  16. Maybe you should try councelling.

    I love it that you play Beirut songs.

    Love it!

    ReplyDelete
  17. yes really nice soothing afternoon go for a walk in the city music

    ReplyDelete
  18. the passenger, δοκιμάζω τα πάντα. Κάπου, κάπως θα βρεθεί και η άκρη. Χαίρομαι πολύ που μαζευτήκαμε σιγά σιγά οι fan των Beirut!


    ρίτσα, ακόμα μια φανατική των Beirut! χε χε

    ReplyDelete
  19. εγώ να σου πω χάρηκα που διάβασα αυτό το post! sometimes all you have to do is go with the flow.
    "φτάσε στον πάτο, εκεί που δεν υπάρχει πιο κάτω, και βρες την ευτυχία κρυμμένη, κομμένη και ραμμένη για σένα" !
    φιλιάαααα

    ReplyDelete
  20. Τουλιπα μου,θα ερθουν καλυτερες μερες αρκει να το πιστεψεις και να πολεμησεις για αυτο,μην παραδιδεις τα οπλα,εισαι πολυ μικρη ακομα.Καλημερα και πολλα φιλια

    ReplyDelete
  21. pax, ναι ξέχασα αυτό το στιχάκι. Λες να έχει βάση τελικά;

    λουλούδι, το θέμα είναι το believing...

    ReplyDelete
  22. ρε συ τουλιπακι, έχεις δει τις τουλίπες στον ακάμα αυτή την εποχή;; χάρμα είναι!!! ειδικά φέτος!!! δεν ξέρω τι λένε οι ανάδρομοι αλλά η χρονιά και η εποχή ευνοεί πολύ τις τουλίπες σ’ αυτό το νησί!!!!

    φιλιά :)

    ReplyDelete
  23. τότε εγώ δεν ειμαι τουλίπα mary μου. η χρονια ως τωρα ειναι χαλια.

    ReplyDelete