Monday, April 06, 2009

Give me a break

Ξέρεις τι σημαίνει να σκέφτεσαι τη φράση "I am so bored I could die?" και να ταυτίζεσαι πλήρως; Αυτή η ρουτίνα με σκοτώνει. Δουλειά, χωρίς καμία πρόκληση. Να σχολνάς αργά το απόγευμα, να μην έχεις όρεξη να δεις τους φίλους σου γιατί οκ πόσα να πείτε πλέον; Δεν βαρίεσαι εσύ με τα ίδια 7-8 άτομα; Να λέτε τα ίδια πράματα; Μπορεί και όχι. Μπορεί τα πράματα να είναι όντως έτσι και εγώ απλά να τα ισοπεδώνω.
Tο βράδι, τηλέφωνα για έξω. Για κρασί, για μουσική, για φαγητό. Να μαζευτεί μια παρέα, να τα πεις με ένα φίλο ή μια φίλη που ενδεχομένως να περνάει την ίδια βαρεμένη φάση.
Έχω κουραστεί να μην γίνονται τα πράματα όπως τα θέλω. Μια δουλειά που θα μου κάνει κάτι στον εγκέφαλο, μια καθημερινότητα με λίγο χρώμα, ένας έρωτας μεγάλος, ένας άνθρωπος που θα αλλάξει τη ζωή του για μένα, που θα κάνω και γω το ίδιο.
Όχι...δεν γίνονται έτσι τα πράματα.
Όχι, όχι. Εγώ πρέπει να κάτσω στο κωλόνησο, να είμαι η single φίλη ανάμεσα στους παντρεμένους φίλους μου και τα παιδιά τους, να ψάχνω με το κερί άλλους που να έχουμε μια παρόμοια αισθητική ώστε να σκοτώνουμε την ώρα μας μαζί. Και κάθε μέρα να λυπάμαι που περνάει και εγώ δεν γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, δεν κάνω κάτι της προκοπής.
Ναι αυτό είναι...δεν κάνω κάτι της προκοπής.
Θα κάνω ένα διάλειμμα από το blog. Έχω καταντήσει γραφική με την γκρίνια.
Γεια.

20 comments:

  1. :O

    κάνε σε σένα την αλλαγή που θέλεις να δεις γύρω σου!

    ReplyDelete
  2. ναι συμφωνω σε ολα οσα λες γιατι τα νιωθω κι εγω.
    να φυγουμε απο δω να ησυχασουμε! οταν ημουν φοιτητρια ημουν ευτυχισμενη εκει. γιατι γυρισα πισω; γιατι; ακομα βριζω τον εαυτο μου που δεν εμεινα! οταν ακουω καποιον που λεει "θα τελειωσω ναρθω πισω" θελω να του φωναξω, οχι να του ουρλιαξω "ΜΗ!! ΜΗΝ ερθεις πισω!"
    τεσπα. κανε διαλειμμα και ελα πισω μετα απο κανενα ταξιδακι, εστω ονειρικο, εστω του μυαλου κι αυτο καλο ειναι :)

    ReplyDelete
  3. tulipaki, mi stamatisis na grafis epidi fovase oti tha yinis grafiki. grafiki yia poius? diko su ine to blog, dikeusai na griniazis, na vrizis, na les trelles, oti thes...min asxoleisai me mas, frontise mono na ta vgazis apo mesa su y an krino apo mena, me voitha na xalafroso i esto na sigegrimenopoiiso ti ine afto pu me xala kathe fora pu ime down:)
    tora yia ta ipolipa, se niotho...fasi ine omos ke tha perasi, believe me!
    filures ke kefali 4ila!
    ta kalitera erxontai, piste4e to ke tha yini! xamogela, filenada!

    ReplyDelete
  4. toulipaki m OI OI en dexoume na stamatisis, meta egw me ti tha gelw??
    EN SOU IPA na akrepsis tin PILOTTA ??
    a a twra nmz erkese kai lio sta logia to oti en dikeologies pou mas elales gia tin kargiera sti doulia....
    Kai egw barkoume sinexia kai i mlk en mporw na katsw to kolo m enan topo prepi kati na kamw SINEXIA.

    P.S sou efxome pollin ipomoni IDIKA twra pou erxete to pasxa KAI ena barkese PARAPANO afou ena piasis kai adia pou ti doulia :)

    ReplyDelete
  5. Kala, ti mesolavise metaxy ton 2-3 teleftaion anartiseon sou kai auths, gia na se kanoun na grafeis etsi?

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα, σε ευχαριστώ καταρχάς με τα μεστά σου λόγια στα κείμενά σου που μου γεμίζουν τις σκέψεις μου και μου δίνουν τροφή για νέες σκέψεις.
    Καταρχάς το τραγούδι που έχεις, το The penalty, δένει κινηματογραφικά σχεδόν με το κείμενο.
    Από κει και πέρα...νομίζω πρέπει να το έχεις πει και σε κάποιο άλλο post...μια φάση είναι...θα περάσει είναι σίγουρο,...αν την αφήσεις, να ξεθυμάνει, να οργιάσει, να σε εξουθενώσει ίσως αλλά να μη σε νικήσει...αλλά...ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..
    Το πότε δε ξέρω αλλά θα περάσει τουλίπα της πόλης. Αυτό είναι σίγουρο...μη σε βάλει κάτω, μην της το επιτρέψεις αυτό :-)

    ReplyDelete
  7. Τουλίπα μου,

    Τι να σου, ο'τι κι αν πούμε αυτά που νιώθεις είναι γεγονός και δε θα αλλάξουν εκτός κι αν αλλάξει κάτι στη ζωή σου.

    Τι σε κρατά εδώ, σε αυτό τον τόπο που λόγω νοοτροπίας δεν έχει τίποτα πια να προσφέρει εκτός απο ασφάλεια και κοντινές αποστάσεις; Που δεν υστερεί σε τίποτα απο φυσική ομορφιά αλλά απο γούστο, καλαισθησία και καλή συμπεριφορά!

    Φύγε!!!!! Πήγαινε όπου εσύ θα αισθάνεσαι πιο όμορφα, πιο ΕΣΥ, ελεύθρη απο πιέσεις κοινωνικού περίγυρου, κοινωνίας και και και....

    Πήγαινε όπου θα έχεις καινούργιες ευκαιρίες, διαφορετικές, άλλους ανθρώπους να συναναστρέφεσαι με άλλες ιδέες, σκεπτικό! Που δεν προσποιούνται μέσω του όλου τρόπου ζωής τους, που δεν ζούν για τους άλλους...

    Αυτή η τουλίπα είναι σε λάθος
    πόλη...:(

    Κάντο αν αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς διαφορετικά, με άλλο μάτι, θετικό:)

    Η ζωή θέλει τόλμη...Δεν είναι εύκολο, είμαι σίγουρη ότι θα αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα με πρώτο ίσως αυτό τη συντήρισης-επιβίωσης...

    Τα αγαθά κόποις κτώνται Κάντο άν μπορείς, θα χαρώ πολύ για σένα:)

    Λυπάμαι που νιώθεις έτσι, δεν το αξίζεις, πάρε τη ζωή στα χέρια σου τώρα που είσαι μικρή

    Τι άλλο να πώ για να σε πείσω;:) Βασικά κάνε ότι θα σε κάνει ευτυχισμένη, αλλά κάνε κάτι

    Δ...

    ReplyDelete
  8. Μαρίνε, αυτό που λες δεν γίνεται. 31 χρόνια προσπαθώ. Δεν μπορώ άλλο.

    Dorothea, καλωσόρισες! Καλά, εγω σκέφτομαι πως το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν που επέστρεψα πίσω αμέσως. Θεωρώς πως τα twenties μου, ως τα 27 τουλάχιστον ήταν τελείως χαμένα.

    Γεια σου marcella μου αισιόδοξη :). Ναι έχεις δίκιο. Δεν ξέρω. Νιώθω κουρασμένη και πως δεν έχω κάτι να πω ή έστω να σκεφτώ. Απλά ζω.

    ReplyDelete
  9. anathemase, αν είναι για να γελάς με τα σοβαρά μου post δεν θα ξαναγράψω ποτέ ξανά :P. Για την καριέρα, δεν είπα μαλακίες. Απλά και εκεί η πρόκληση είναι το απόλυτο μηδέν. Και είναι πολύ κουραστικό.

    anonymous, τίποτα απολύτως. Αυτό είναι το θέμα.

    Ανδρέα, καλημέρα και σε σένα. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Δεν θέλω να είναι απλά μια φάση ούτε θέλω να την περνώ κάθε τρεις και λίγο, αυτό είναι το πρόβλημά μου. Τουλίπα της πόλης...liked that :)

    ReplyDelete
  10. Δώρα μου, με συγκινείς. Δεν έχω λόγια. Σε ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  11. toulipoua m AFORMI BOITHA ME??? gia na men 3anagrapsis ?? prits en dexoume :)

    ReplyDelete
  12. Έλα ρεεεε, μη σταματάς! Να, δες! Γεμίζεις τις σκέψεις του Αντρέα :-p

    (Έχω διαβολεμένα καλή διάθεση. Ελπίζω να είναι μεταδοτική)

    ReplyDelete
  13. egw sou afisa ena -megalo- comment sto e-mail. :-)

    ReplyDelete
  14. Logw tou oti i dont fit the ideal cyrpiot female profile, oi sinadelfoi mou eipan oti exw kapio megalo problima ston egkefalo kai oti prepei na paw ston mikellidi for help!! LOL!!

    You always have options my dear toulip : a) stay and become an alcoholic (and in a couple of years we'll organise the first AA meetings together!)
    b) go to a kibbutz ... volunteering does miracles to the soul and in light of the current economic crisis i think its the only place they would still accept foreigners
    c) as Marinos says, be the change and think positive! One step at a time and before you know it, good things will come your way....
    anw, rmbr u r not alone!!

    ReplyDelete
  15. anathemame, ναι έτσι χάρη δεν σου κάνω!

    november, σε παρακαλώ κόλλησε μου την! Ναι έχει κόσμο που το γεμίζω τις σκέψεις!! (not)

    pax μου σου απαντησω συντομα!

    ReplyDelete
  16. gnapp, I ll drink to all the things you said!

    ReplyDelete
  17. Άν μπορέσεις άκουσε τα ακόλουθα τραγούδια,

    Μικρή μου αγάπη-Όναρ
    Πέτα με ψηλά-Όναρ
    Let go-Frou Frou

    Τα άκουγα πριν απο λίγο στο δρόμο και σε σκεύτηκα:) νομίζω ότι θα σε αγγίξουν στη φάση που είσαι τώρα..

    Δ...

    ReplyDelete
  18. Δώρα μου, θα τα ακούσω ( νομίζω έχω ένα δυο cd της Frou Frou) και θα σου πω λίαν συντόμως. Thanks for the thought :)

    ReplyDelete
  19. tulip mhn afhneis to blogaki me tipota, einai mia morfh ksespasmatos to blogaki. Nomizw einai wra gia ena taksidi, h gia na diereynhseis tis dynatothtes sou kapou allou....proteinw irlandia

    ReplyDelete
  20. Zappa μου, έχω πάει Ιρλανδία είναι όντως πολύ όμορφα. Αν και θα πάω ταξιδάκι σε δέκα μερες ( με γονείς όμως), είμαι σε τελείως "να χαθώ" φάση. Και ίσως και μόνη.

    ReplyDelete