Wednesday, March 18, 2009

London baby, London!

Οι πιο κάτω φωτογραφίες δεν έχουν καμία λογική εξήγηση. Δεν έβγαλα αξιοθέατα - αυτό μας έλειπε- αλλά ότι μου θύμιζε τα φοιτητικά μου χρόνια. Ότι και να μου πεις, το Λονδινάκι είναι μια από τις πιο πολύχρωμες πόλεις στον κόσμο. Το πεθύμησα όσο δεν μπορείς να φανταστείς.
Ειδικά όταν καθόμουνα στο Pret a Manger, έπινα καφέ και διάβαζα Sue Townsend ( όταν κατάφερα να μείνω λίγο μόνη με τον εαυτό μου), όταν γύριζα στους δρόμους του Soho, όταν έπαιρνα το underground και όταν ανακάλυπτα cool ρούχα σε εναλλακτικά καταστήματα.


Πρώτη στάση, στο λατρεμένο, αγαπημένο, στέκι των φοιτητικών μου χρόνων, το Cafe Nero στην Old Crompton Street, στο Soho. Για τέλειο cappuccino. Επίσης το αγαπώ γιατί μένει ως τις 2 το βράδι ανοικτό και η μουσική του εκείνες τις ώρες είναι τελείως clubby. Α, έχει και ωραία αγόρια. Τυχερά τα άλλα αγόρια...


Αυτή η φωτό είναι αφιερωμένη στη fwtoulla. Cupcake από το Patisserie Valerie επίσης στο Soho. Έφαγα και ένα τεράστιο γλυκό με σοκολάτα γάλακτος και μους από λευκή σοκολάτα αλλά δεν επιβίωσε πολύ ώστε να φωτογραφηθεί.


Ακολούθησε προσκύνημα στην Tate Modern. Δυστυχως δεν είχε καμιά έκθεση to die for και η μόνιμη συλλογή ηταν δανεισμένη δεξιά και αριστερά ( ναι, οικονομική κρίση. Μπορεί και να σου δανείσουν ένα Warhol, αν τους πληρώσεις)


Πήγα όμως σε μια super duper έκθεση, το hit της season. Mια έκθεση αφιερωμένη στην Αρχαία Βαβυλώνα. Ήταν τόσο όμορφα! Και σκέψου ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν το British Museum. Εσύ ήξερες πως στους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας, καλλιεργούσαν μαρούλια, ντομάτες και διάφορα λουλουδικά; Επισης ήξερες ότι οι αρχαίοι βαβυλώνιοι, ήταν εκείνοι που χώρισαν τον κόσμο σε δώδεκα μήνες ΚΑΙ δημιούργησαν τα ζώδια;



Φυσικά, ώσπου να πάω σε αυτή την έκθεση πήγα ΤΡΕΙΣ φορές. Τη μια δεν υπήρχαν εισιτήρια, την άλλη ήταν κλειστά και μια άλλη μέρα πήρε φωτιά το κτίριο!


Όταν ξεμπέρδεψα από το culture part, πήγα στην αγαπημένη μου περιοχή ( μετά από το Soho εννοείται). To Νotting Hill. Μάλιστα. Εδώ ζω, άνετα.


Μακάρι να μπορούσα να σου έβαζα να ακούσεις αυτούς του καταπληκτικούς τύπους. Portobello Road, ο δρόμος τίγκα στους τουρίστες, λίγος ήλιος, καλή διάθεση και ένα soundtrack τζαζ μουσικής. Τελείως κινηματογραφικό.


Street Food, στο δεύτερο μισό του Portobello. Από paellia, churros, hot dog, τεράστιες γαρίδες. Ότι μπορείς να φανταστείς. Και γω είχα το στομάχι μου και δεν μπορούσα να φάω ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά :(


Μα κοίτα με πόση προσήλωση, βάζει τα vintage στρατιωτάκια, ο κυριούλης, στη σειρά.


Όχι αυτό φυσικά δεν είναι Portobello Road. Την Κυριακή βρέθηκα στο Camden Town. Χάθηκα σε εκείνη την αγορά που είναι όλα τα καταστήματα κολλημένα δίπλα στο άλλο. Πήρα κάτι μαύρες βλακειούλες, λιάστηκα δίπλα στο ποτάμι, αγόρασα και ένα μίνι γλυπτό του βούδα για να το βάλω απέναντι από την πόρτα μου και να κερδίσω πάρα πολλά λεφτά ( για να κάνω κι άλλα ταξίδια)


Μάντεψε αυτό που είναι. Ναι ναι, είναι Covent Garden. Δευτέρα στις 11 το πρωί. Μα ποιός κάνει ακροβατικά πρωινιάτικα; Ούτε τουρίστες είχε ( δεν θεωρούμαι τουρίστας οκ;), ούτε κόσμο, ούτε καλοκαίρι ήταν. Τέλοσπάντων. Βρήκα λίγο "πεσμένο" το Covent Garden. Άσε που στη μέση του κύριου δρόμου κάνουν έργα και ήταν σκαμμένα παντού - ούτε Λευκωσία να ήταν. Η κρίση κτύπησε ΚΑΙ εδώ αφού το αγαπημένο μου κατάστημα για τσάγια, έμεινε το μισό (στην κυριολεξία). Κρίμα.

Και εκεί που πας να λυπηθείς το Λονδίνο, περπατάς στη Regent Street, στέκεσαι μπροστά από το κατάστημα της θεϊκής Godiva και είναι αυτός που μπροστά στα μάτια σου βουτάει τεράστιες φρέσκιες φράουλες, σε ένα παχύρευστο σος σοκολάτας (και τι σοκολάτας).

Υ.Γ1 Κι άλλες φωτογραφίες από London στο photoblog, σύντομα
Υ.Γ2 Οι Άγγλοι είναι πολύ ευγενικοί. Ή εγώ έμεινα πολύ καιρό στην Κύπρο.

14 comments:

  1. Για το τελευταίο σου σχόλιο ισχύουν και τα δύο, και οι Άγγλοι είναι πολύ ευγενικοί και έμεινες πολλύ καιρό στην Κύπρο:)

    Ωραίο το Λονδίνο για όλα όσα προανέφερες, κατάφερες να πάρεις κι εμένα πίσω στα φοιτητικά μου χρόνια! Εντάξει δεν είναι και τόσο πίσω:)

    Δε σου είπα τουλιπίτσα μου, πάω Αθήνα την Κυριακή!!! Και είμαι πολύ χαρούμενη γι'αυτό. Η Αθήνα είναι πολύ κοντά στο στύλ μου σαν πόλη, ιδιαίτερα σε ο'τι αφορά τη διασκέδαση, ξέρεις εσύ, τα ξανάπαμε:) Σε αντίθεση με τη Ρώμη σ'αυτό τον τομέα. Με amore πήγα τουλίπα μου αλλά με το amore μου έχουμε το ίδιο στύλ και αυτό δεν υπήρχε στη Ρώμη...:) Σε ευχαριστώ πάντως για τα tips, ήταν χρήσιμα!

    Περιμένω κι άλλες φωτογραφίες, ιδιαίτερα απο Notting Hill-Portobello αν υπάρχουν.

    Σου εύχομαι πολλά πολλά ταξίδια!

    Δ...

    ReplyDelete
  2. Αν χαίρομαι για κάτι που βρίσκομαι στο Leicester είναι το γεγονός ότι σε 80 λεπτά το πολύ, βρίσκομαι στο St Pancras...!

    Και κάθε φορά που θα βρεθώ στο Λονδίνο, χαίρομαι που βλέπω τόσα πολλά όμρφα διαφορετικά πράγματα!

    ReplyDelete
  3. I love Cafe Nero @ Old Compton Street too!!

    ReplyDelete
  4. το μονο φυσιολογικο μερος να πιεις καφε ειναι τα NERO εκει!
    την αγαπαω αυτη την πολη, αλλα ακομη περισσοτερο το καμντεν. μου κανει κατι που δεν μπορω να εξηγησω ακριβως. και ναι. αυτες ειναι οι καλυτερες φωτο να βγαλεις σε αυτη την πολη..

    ReplyDelete
  5. Οι Άγγλοι είναι ευγενικοί με τον τρόπο τους. Κι εσύ μάλλον έμεινες πολύ καιρό στην Κύπρο.
    Τέλειες οι φωτογραφίες. Σε κάθε πόλη αυτά αξίζουν, όχι τα "αξιοθέατα"!

    ReplyDelete
  6. Δώρα, ζηλεύω ασύστολα που θα πας Αθήνα. Τι στιλ έχετε ακριβώς εσύ με το αμόρε; Όταν πας σε μια ξένη χώρα αλλάζουν και οι συνήθειές σου π.χ τι θα έκανες μια Παρασκευή νύκτα. Φωτό από Πορτομπέλο, υπάρχουν και άλλες.

    Μαρίνο, ναι 80λεπτά δεν είναι πολλά για μια ολοήμερη στο Λονδινάκι. Τι ωραία! Ζηλεύω ασύστολα. Λες να τα παρατήσω όλα και να κάνω ένα ma;

    just me, μα δεν είναι απλά καταπληκτική η αίσθησή του; Μπορώ να μείνω με τις ώρες εκεί και να νιώθω πως ζω στο δρόμο!

    lifewhispers, μα τι εννοείς φυσιολογικό; Η κάθε περιοχή σου κάνει κάτι διαφορετικό. Εμένα με πιάνει στο Soho.

    ReplyDelete
  7. Queen, ναι έχουν ένα τρόπο να το δείχνουν. Τι εννοείς έμεινα πολύ καιρό; Να πηγαίνω πιο συχνά διακοπές;
    Τα αξιοθέατα, με κουράζουν. Οι ίδιες φωτογραφίες. Βαρεμάρα.

    ReplyDelete
  8. yup i am going to miss it.

    but no worries. southampton is approximately 90 minutes from waterloo...and then i ve got the prospect of buying a car. (and no congestion charge applies in the weekends for central london ;-) )

    Epias ta markets oulla je edokes tous giro? :P Borough en epies? Brick Lane? Spitalfields?

    Eprepe na kateveis je nakko stin potamosia jame sto London Bridge an itan kalos o jairos.

    Thekkiou gia to glikisman. Avrio na pao na piaso ena na to apolauso me to frape mou ;-)

    reee epia prin mian evdomada sto pio parakmiako jazz club sto soho! en to 3era oti oulla ta jazz clubs en actually jame katagira.
    Tounto SoHo en apistefto je kamnei define tin le3i diverse :P

    I <3 LONDON.

    ReplyDelete
  9. Couldn't agree more. Κι εγώ σήμερα συνειδητοποίησα ότι πέρασε σχεδόν ο μισός μου καιρός στο Λονδίνο χωρίς να το καταλάβω και άρχισα να μελαγχολώ. Η έκθεση για τους Βαβυλωνίους ήταν καταπληκτική. Αλλά και στο ΤΑΤΕ είχε νέες συλλογές. Εκτός αν ανακάτεψαν τις παλιές και δεν το κατάλαβα!

    ReplyDelete
  10. roam, θα πηγαίνεις συχνά μην ανησυχείς. Τελικά Southampton? Πήγα σε αυτές τις δύο αγορές μόνο. Αν ήμουν με κάποιο που ήξερε το Λονδίνο πολύ καλά και δεν έκανα ξενάγηση , θα πήγαινα εννοείται και στο αγαπημένο μου Brick Lane. Α για τον ποταμό...εκείνο το κομμάτι ποτέ δεν μ΄άρεσε! Να μου πεις εντυπώσεις για cupcake.
    jazz στο soho...όλα τα λεφτά :))

    drspock, Είχε κάποιες νέες συλλογές στην TATE ( Ρώσοι) αλλά δεν με ενδιέφερε γιατί είχα δει κάτι παρόμοιο στο Mουσείο Μπενάκη το Σεπτέμβρη.

    ReplyDelete
  11. έχω καιρό να μπω και έχουν παλιήνει τα κείμενα :)

    κι εμένα τουλιπάκι με πήρες πίσω στα φοιτητικά μου χρόνια εκεί στο λονδίνο :) αχ και πάλι αχ!!

    (ρε συ, είναι δυνατό να μην είχες πάει πιο πριν στο βρεττανικό μουσείο; όλα κι όλα, αλλά τα ελγίνεια ρε συ;;!)

    αυτά :))

    ReplyDelete
  12. mary μου, θα στο θέσω κομψά. Ποσώς με ενδιαφέρουν τα Ελγίνεια. Αν θελω να δω αρχαία πάω Αθήνα. Και τώρα που πήγα δεν τα ειδα, πήγα στην άλλη έκθεση της Βαβυλώνας που ήταν πολύ καλή.

    ReplyDelete
  13. lol για το τελευταίο σχόλιο. έμεινες πολύ καιρό στην κύπρο! φυσικά για μένα πάνω από 1 μήνας είναι πολύς καιρός.. οκ είμαι προκαταλειμμένη το παραδέχομαι!
    πολύ καλές φωτογραφίες. εύχομαι να πας σύντομα κι άλλα ταξιδάκια :)

    ReplyDelete
  14. dorothea mου, ψάχνω σπόνσορες για ταξίδια χα χα! Σε ευχαριστώ για φωτό. Και να θα έχω να δείξω και άλλες σύντομα. Εσύ κάθε πόσο ταξιδεύεις;

    ReplyDelete