Monday, January 19, 2009

Πως να φας τα μούτρα σου με μαθηματική ακρίβεια

UMBRELLLLA Pictures, Images and Photos

Έχω εδώ και μέρες κάτι στο μυαλό μου και σκεφτόμουνα πως να το χειριστώ. Τελικά ο χρόνος ανέλαβε την κατάσταση - όπως πάντα- και τα πράγματα πέρνουν την πορεία τους χωρίς να χρειαστεί να κινήσω γη και ουρανό.
Όμως πριν από λιγο διάβαζα το τελευταίο post της kat. Παράλληλες ιστορίες, παρόμοιες συνθήκες. Λοιπόν θα στα πω όλα.
Εκεί που λες ότι γνώρισες κάποιον που σε φροντίζει, σου φέρνει πρωινό στο κρεβάτι, κάνει πολύ καλό σεξ (πολύ όμως), έχει ωραίο σώμα, όμορφη σκέψη (μην κολλάς στην σειρά) , έρχεται ένας άλλος εντελώς διαφορετικός και μπαίνει σφήνα στη ζωή σου.
Γίνεται μια κινηματογραφική φάση. Φιλιά στη μέση του δρόμου, μέσα στη βροχή, κάτω από μια ομπρέλα. Βλέμματα έντονα, πολύ πάθος και έντονες στιγμές. Για λίγες ώρες μόνο. Σε θέλει και το ξέρεις.
Ο τύπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον πιο πάνω. Είναι μπλαζέ, στην κοσμάρα του, λίγο εγωκεντρικός και υποψιάζεσαι ότι έχει δει one night stand τη φάση. Αλλά είναι κούκλος και σέξι.
Δεν συμβαίνει κάτι περισσότερο - έτσι και αλλιώς υπάρχει και μια γεωγραφική απόσταση. Και μετά εξαφανίζεται. Εμφανίζεται μόνο σαν σφήνα στο msn και καμιά φορά μπορεί να μην σου μιλήσει καν.
Και κολλάς.
Τελικά ξέρεις τι κάνεις; Να σου πω εγώ. Σκέφτεσαι ότι φτάνει πια με τις ταλαιπωρίες και τα κολλήματα σε καταστάσεις που μόνο ο ένας προσπαθεί ( εξ ου και το Υ.Γ1 του προηγούμενου ποστ). Και μένεις εκεί που σε εκτιμούν, σε φροντίζουν και δεν προσπαθείς τόσο πολύ.

Αλλά. Γιατί τα απωθυμένα είναι τόσο ωραία; Και γιατί πείσμωσα να κάνω κάτι, έστω και για μια βραδιά;


Υ.Γ1 Το ότι κανείς από τους δυο δεν μένει Κύπρο είναι ένα θέμα που χρήζει ψυχανάλυσης.
Υ.Γ2 "You are so nice, I'd like to spend the night but I can't pay the price" ( Flying so High - Jem)
Υ.Γ3 Έχω αποστασιοποιηθεί αρκετά από τους δικούς μου ανθρώπους. Μήπως ακόμα και το να είσαι στη ζωή του άλλου, χρειάζεται προσπάθεια;
Υ.Γ4 Βοήθεια. Ξενοδοχείο, όμορφο, κέντρο Λονδίνου και όχι 500 ευρώ τη βραδιά. Ξέρεις;

27 comments:

  1. tulipa mu glikia, mu thimizis afta pu egra4a se proigumeno mu post (des mix and match). o protos tipos bori na exi ola ta kala tu theu,alla yia na 4ahnesai allu, mallon kati leipei..ke pithanotata panta tha leipei. y poli ligoi anthropoi mas kanun na aisthanomaste plireis. alla pali k o 2os, mipos apla se exitari to agnosto ke to apagorevmeno? afto pu den boris na exis ke apla to trexis? parola afta, ego tha su elega na to zisis. 2 epiloges iparxun, ite na ton apomithopiisis, ite na zisis ton erota tis zois su ke afto pu pragmatika zitas! ske4u na ine to 2o! wow! sto efxomai!

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ με την προλαλήσαντα. Για ξενοδοχείο νομίζω το ξενοδοχείο του Selfridges είναι κεντρικότατο, καλό (μένει συνήθως μια φίλη μου) και τώρα με την κρίση πρέπει να είναι και πιο φτηνό.

    Α, και θέλω κι εγώ λίγο excitement στη ζωή μου αν σου περισσεύει!

    ReplyDelete
  3. Είναι η ιδέα μου, ή διαβάζω σενάριο του Sex and the City ???

    ReplyDelete
  4. we need a wine session to compare stories.
    Ο τίτλος είναι όλα τα λεφτά. Επίκαιρος (όπως πάντα άλλωστε) και περιγράφει την κατάσταση ακριβώς.

    ReplyDelete
  5. αν μου επιτρέψει σήμερα το μπλογκ να αφήσω σχόλιο θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

    καθώς έλεγα λοιπόν (γιατί μόνη μου έγραφα ολόκληρα δοκίμια που τελικά δεν ποστάρονταν!), απάντησε στο εξής ερώτημα και πράξε αναλόγως.

    «Ποιο απ’ τα δυο θα προτιμούσες να ζήσεις - το συγκλονιστικότερο έρωτα όλων των εποχών αλλά ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ή να ζεις παρατεταμένα/για πάντα ένα πολύ λιγότερο συναρπαστικό έως μέτριο έρωτα;»

    Προσωπικά, θα διάλεγα (αν ήταν στο χέρι μου) το δεύτερο. Για να μην ξέρω τι χάνω.

    υ.γ. βέβαια, έχει κι η marcella δίκαιο... για να ψάχνεσαι και να βασανίζεσαι με σκέψεις τόσο πολύ, ίσως κάτι λείπει :/ Από την άλλη, ο «κούκλος και σέξι» is not here to stay...

    ReplyDelete
  6. Για να είμαστε ειλικρινείς και τα 4 υστερόγραφά σας χρήζουν ψυχανάλυσης.

    ReplyDelete
  7. marcella, και ξέρεις ποιο είναι το αστείο; Ότι μπορεί κανείς από τους δυο να μην είναι καν ο έρωτας της ζωής μου!

    drspock, ναι έχω ακούσει γι αυτό το ξενοδοχείο! όσο για το excitmenet, θα σου έδινα αλλά περνώ φάση ηρεμίας, πάλι. Αλλά μην παραπονιέσαι. Ολόκληρα Λατσιά εξερεύνησες χα χα!

    Marinos, τουλάχιστον αυτές ήταν και στην ίδια πόλη με τους εκάστοτε γκόμενους ( ναι κόλλησα εγώ). Σ αρέσει το στόρι ως τώρα;

    chaoticmine, ελπίζω μόνο αυτός ο τίτλος να μην είναι προφητικός!

    sike, θα διάλεγα - όπως πάντα- το πρώτο σενάριο. Δεν μπορώ τα μέτρια. Από την άλλη για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής δεν έχω βάλει κανένα σε κατηγορία. Απλά βλέπω ποιος είναι στη ζωή μου και ποιος όχι.

    drakouna, thanks dear θα το ψάξω.

    spy, σας προκαλώ να τα αναλύσετε αγαπητέ! ( σιγά μην χρήζει ανάλυσης το 4!)

    ReplyDelete
  8. «Ποιο απ’ τα δυο θα προτιμούσες να ζήσεις - το συγκλονιστικότερο έρωτα όλων των εποχών αλλά ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ή να ζεις παρατεταμένα/για πάντα ένα πολύ λιγότερο συναρπαστικό έως μέτριο έρωτα;»

    Εγώ θα προτιμούσα να ζήσω για λίγο τον συγκλονιστικότερο έρωτα ο οποίος θα εξελιχθεί στο δεύτερο. Με το ίδιο άτομο. Και ο νοών νοείτο.

    ReplyDelete
  9. anoi3e ton philelefthero je panta mes tis aggelies/diafimiseis eshei ena 3enodoxeio sto lancaster gate pou en run by Kipreous je kamnoun 'times' :P

    akouete mou 3enera na sou po tin ali8kia alla xates aman i pougka sou en vasta gia Thistle Marble Arch...

    meine me ton prwto kai kanei. Aman valeis polli piperi to fai en troete je petasseis to. Kallitera me to llio ;-)

    ReplyDelete
  10. Α DmJapan, αυτό δεν παίζει. Γιατί ο συγκλονιστικός έρωτας δεν θα δώσει ποτέ τη θέση του στο μέτριο. Απλά θα τελειώσει. Ε; :)

    fwtoulla, η ιδέα ότι θα είμαι σε ένα ξενοδοχείο με τη μισή Κύπρο...χμ.....ναι άστο. Καλύτερα να κάνω δάνειο! για το πιπέρι, έχεις απόλυτο δίκιο! :)

    ReplyDelete
  11. Τι ωραία! Κόσμος μπαινοβγαίνει στη ζωή σου. Υπέροχα!
    Άσε την πόρτα ανοιχτή, όσο δεν τρίζουν οι μεντεσέδες.

    ReplyDelete
  12. Προσοχή! ακολουθεί ποδοσφαιρική μεταφορά:

    όταν στη μπάλα η ομάδα χάνει, ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος παίχτης σου? αυτός που δεν έπαιξε.
    Από την άλλη βέβαια, ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

    Φιλιά!

    ReplyDelete
  13. ούφφφουυυυυ.... Μα ακόμα μάshεσαι για τον δεύτερο; ξεκόλλα λέμεεεε....

    ΥΓ. Kαι η Σ. ήθελε το Vaio, αλλά πήρε το Τoshiba. now, you do the math ;

    ReplyDelete
  14. Και το οξύμωρο:
    ποστάρεις για τον δεύτερο και στο τέταρτο ΥΓ θες να σου πούμε χοτέλ στο λόντον, για το γουίκεντ που κανόνισες με τον πρώτο.
    φτου σου ρέ!

    ReplyDelete
  15. diastimata μου!! μα που είσαι;; Ναι μπαινόβγαινε! ( παρατατικός) οσο ήμουν Αθήνα. στη βραχονησίδα έχουμε ξηρασία.

    kostask, καταρχάς να πω ότι είσαι απαράδεκτος ποτ εξαφανίστηκες και έμεινα χωρίς μουσική παιδεία! Κατά δεύτερο...είσαι έξυπνος γιατί κατάλαβες ότι δεν κατέχω από μπάλα! Δεν το κατάλαβα...για εξήγα!

    ο καιρός του συρμάτου ( μα τι σημαίνει;), δεν μπορώ να ξεκολλήσω! τρώω φλασιές και με πιάνει κάτι. Θέλω το Vaio! ( και το Toshiba). για το δεύτερο σου comment...αν δεν έκανα τέτοια πράγματα θα ήμουν εγώ; και θα με λάτρευες τόσο πολύ; :P

    ReplyDelete
  16. μνήμη χρυσόψαρο ρε τουλίπα!

    γιατί σου γράφω; α ναι.

    "ο καιρός του συρμάτου":
    Λέμε στη Σ.:
    - απορρίπτεις, κατ' αρχάς, το HP γιατί δεν έχει wifi ούτε bluetooth.
    - τι θα το κάνω το bluetooth;
    - και πώς θα μεταφέρεις τραγούδια και φωτο από το λάπτοπ στο κινητό;
    - με το σύρμα.
    - Εν καιρός του συρμάτου;;;;

    ReplyDelete
  17. Ξέχασα να σχολιάσω για το δεύτερο παρτ. απάντηση: "όχι"

    ReplyDelete
  18. α ναι ναι!! Αστα αστεια...δεν ειναι καιρός του συρμάτου..
    για το δεύτερο παρτ...εμ ειδες; αμα δεν ειναι σαντανωμένα τα γκομενικά μου, κάτι λάθος γίνεται!

    ReplyDelete
  19. ουπς!
    αυτά τα κινηματογραφικά είναι ωραία μάλλον γιατί είναι για λίγο. αν ήξερες πως θα κοιτάζει για πάντα έντονα, πως θα σε βουτάει για πάντα στην μέση του δρόμου για να σε φιλήσει, ίσως και να ξενέρωνες!
    τίποτα δεν είναι τόσο τέλειο, όσο φαίνεται. αν ήταν δεν θα εξαφανιζόταν! θα είχε μείνει δίπλα σου.. απλώς ορισμένα πράγματα τα γευόμαστε, έτσι.. ίσως και για να εκτιμήσουμε το σταθερό και να δούμε τι αξίζουμε και τι όχι!
    ουδείς γνωρίζει. μόνο η καρδιά!

    ReplyDelete
  20. Εγώ λέω να πας ακόμα ένα weekend στην Αθήνα, να βγάλεις από το σύστημά σου τον δεύτερο και μετά να αποφασίσεις. Γιατί αν ο δεύτερος δεν βγει από το σύστημα, εν κρίμα ο πρώτος...
    Βέβαια, το σχέδιο δράσης μου ισχύει μόνο αν δεν είστε exclusive με τον πρώτο. Γιατί in my book, δεν κερατώνουμε τη σοκολατόπιτα.
    Αυτά.


    (βέβαια εγώ είμαι μια τρελή που πέφτει ξανά και ξανά για τύπους μπλαζέ με αλλεργεία στη δέσμευση. οπότε, δεν είμαι και η καλύτερη συμβουλάτορας...)

    ReplyDelete
  21. Εμείς, δόξα τω Θεώ, είμαστε μούσκεμα. Και μέσα στην ομίχλη και την υγρασία. Άσε, έχω κάτι (γνωστά) ζόρια κι έχω εξαφανιστεί.

    ReplyDelete
  22. kat, γιατι να ξενερώσω με το έντονο; ουφ δεν ειμαι καλά. και γιατί να μείνει; ένας λογικός άνθρωπος σκέφτεται την αποσταση αθηνα-κυπρος. συμπεριφερεται φυσιολογικα μάλλον. δεν ξερω τι ειναι φυσιολογικο πλέον.

    queen, λεω να παω ναι. ετσι στο ασχετο. για "δουλεια". η σοκολατοπιτα...ναι καταλαβα τι εννοεις.
    (τι συμβουλες δινεις μωρε αφου και εσυ μια απο τα ιδια εισαι; χα χα)

    ReplyDelete
  23. diastimata, τα θυμαμαι τα ζορια σου αγαπημενε μου. ευχομαι ολα να πανε καλα...φιλι

    ReplyDelete
  24. ta apothimena isos menoun gt diathetoun auti tin dosi tou apagoreumenou autou pou den mporeis na exeis ... gia paradigma pos aman peis kapiou : "men thoreis poda " amesos enna koitaxei. I pos aman imastan mora kai elalousan mas men faeis koutsia ( mono emena m elalousan? :S ) nomizeis oti en to kalitero fai tou kosmou ? :P think about that xxx all the best

    ReplyDelete
  25. kswtiko, γεια σου! λοιπόν το θέμα "απωθυμένο" έχει συνέχεια. θα το διαβάσεις στο αμέσως επόμενο ποστ! τα φιλιά μου

    ReplyDelete