Tuesday, January 13, 2009

Το καλάθι της νοικοκυράς


Και ενώ οι περισσότεροι κάνουν shopping therapy και παίρνουν σβάρνα τις λεωφόρους και τα καταστήματα, εγώ από τότε που μένω μόνη μου ( συμπ. και φοιτητικών χρόνων) την καταβρίσκω στα supermarket. Όχι επειδή είμαι το πιο οργανωτικό άτομο ή περνώ τόσες ώρες σπίτι ώστε θέλω προμήθειες. Ούτε καν μαγειρεύω πολύ. Το supermarket είναι ο τόπος που καταλήγω όταν νιώθω την ματαιότητα αυτού του κόσμου. Ένας φίλος μου, τις προάλλες, όταν είδε το αντικείμενο του πόθου του με άλλο, την επόμενη μέρα πήγε supermarket και κατέληξε με δύο τεράστια καρότσια που ξεχείλιζαν.
Από την άλλη εγώ κινούμαι με πρόγραμμα. Συνήθως πάω Δευτέρα ή Τρίτη. Αποφεύγω τις ώρες 3-5 ( είναι η ώρα που πάνε οι κυβερνητικοί) και 530-630 ( η ώρα των ιδιωτικών υπαλλήλων). Και φυσικά, ποτέ μα ποτέ δεν θα με δεις εκεί,Σάββατο.
Παίρνω ένα μεγάλο καρότσι ( το τεστάρεις ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν έχει κανά στραβό τροχό γιατί μετά σου κόβεται η μισή χαρά) και σουλατσάρω με χαρά στους διαδρόμους (ακούγομαι Desperate Housewife το ξέρω- Δεν είμαι). Τον τελευταίο καιρό, το αγαπημένο μου μέρος είναι ο διάδρομος με τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά. Από τότε που έβαλα πλυντήριο σπίτι. Εκεί συνήθως θυμάμαι όμορφες φάσεις με γκόμενους. Πως μύριζαν τα ρούχα τους, τι μυρωδιά είχαν τα σεντόνια τους. Υπάρχει ωραίοτερη αίσθηση από το να το κάνεις ανάμεσα σε σεντόνια με μυρωδιά λεβάντας;
Τις προάλλες που λες καθώς βολτάρω στο section με τα καθαριστικά τρώω μια φλασιά. Τηλεφωνώ στον perhaps γκόμενο (θυμάσαι; - ήταν αυτός που με κέρναγε τσάγια συνέχεια- μόνο).
- "Μμμμμ, πως και με θυμήθηκες;....ήμουν έτοιμος να σβήσω το νουμερό σου από τη μνήμη του κινητού μου!" ( Μωρέ τι μας λες - εσύ γιατί δεν πήρες τηλέφωνο δηλαδή;)
- Ε να, είμαι στο σουπερμάρκετ, περνούσα δίπλα από τα ράφια με τις χλωρίνες και σε θυμήθηκα.
- .... ( μπορεί και να μην κατάλαβε τη σπόντα).
Εκεί που κάνω όμως αμαρτίες είναι στα ψυγεία με τα τυριά. Δηλαδή πόσο υγιεινό είναι να πάρεις ένα blue cheese; Αλλά όταν είσαι single, χωρίς παιδιά ώστε να βλέπεις τις ετικέτες με τα" Ε" και χωρίς σύζυγο/γκόμενο να σκέφτεσαι τι μπορεί να του αρέσει, η "λογική" λίστα με τα ψώνια απλά δεν υπάρχει.
Άμα προσέξεις κόσμο στο σουπερμάρκετ, καταλαβαίνεις τους single από τα καλάθια. Τα περισσότερα είναι γεμάτα "παπαριές". Perrier, γκουρμεδιές, μπύρες, κρασιά, παράξενα ψωμιά και φυσικά σε κουλές ποσότητες. 4 μπύρες, 1 κρασί, 5 ντομάτες, 6 μήλα. Η πιθανότητα να πετύχεις ένα single που να είναι τόσο οργανωμένος ώστε να έχει φτιάξει λίστα με τα απαραίτητα, είναι ίδια με αυτή να βρέξει το χειμώνα στην Κύπρο. Μικρή.
Μισή ώρα θα την περάσω σίγουρα στα ράφια με τους καφέδες και τα τσάγια. Το να πετύχω ωραίο γκόμενο που να σκέφτεται αν θα πάρει Davidoff φίλτρου ή Illy, μπορεί και να είναι το πιο τέλειο θέαμα ever. Θα του κάνω πρόταση αμέσως. Αν και υποπτεύομαι πως πιθανόν να είναι gay.
Ο χώρος με τα λαχανικά και τα φρούτα με ταλαιπωρεί αφάνταστα. Δεν ξέρω ποια είναι η ρόκα και ποιο το σπανάκι και ντρέπομαι τόσο πολύ που κάθε φορά αναγκάζομαι να ρωτήσω. Αλλά μια μέρα που έκανα σαλάτα με λιαστές, παρμεζάνα και σπανάκι ( γιατί προφανώς ρόκα δεν ήτανε) παρολίγο να αρρωστήσω. Μα γιατί δεν γράφουν τι είναι όλα αυτά τα πράσινα;
Εννοείται πως προσπερνώ διάδρομο με τις σοκολάτες ( με μεγάλη μου λύπη) και πως επιδεικτικά σταματώ σε αυτόν με τα προϊόντα "υγιεινής διατροφής" ( δεν τρώγονται).
Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα κοιτάξει το καρότσι σου.
Γιατί το supermarket, θα με θυμηθείς, θα γίνει το επόμενο hot spot για γκομενικά. Έτσι και αλλιώς είδαμε πόσο συχνά βρίσκουμε
στα μπαράκια και στα club γκόμενους που αξίζουν.

Υ.Γ1 Όλα στη ζωή είναι εύκολα. Όπως το "Εισπνοή-Εκπνοή" όπως μου είπε η κολλητή μου ψες. Με λίγα λόγια when there is a will there is a way.
Υ.Γ2 Νιώθω ότι θέλω να προχωρήσω, να ανοίξω καινούριους κύκλους, να βάλω τέρμα στη ρουτίνα. Να ανοίξω τα μάτια και να βάλω τη λέξη "πρόκληση" στο λεξιλόγιό μου.
Υ.Γ3 Το post γράφτηκε με μουσική υπόκρουση το Sun Goes Down" ( hit από το Now69 νομίζω - ότι πιο σέξι έχω ακούσει τους τελευταίους μήνες).

18 comments:

  1. join the supermarket club!i just love wandering around in a supermarket!

    ReplyDelete
  2. Ειδικα τα σουπερμαρκετ στην Αγγλία είναι πόρωση!
    Κι εγω για ένα διάστημα πήγαινα τις πιο απίθανες ώρες στο 24ωρο ASDA, για ό,τι πελλάρα μπορείς να φανταστείς.

    Γέλασα στο σημειο που έγραψες για τα καλάθια των singles...!

    ReplyDelete
  3. pistefkeis oti i proti mou antidrasi aman skefto to anapofefkto "paei..eteliose o xronos mou londino...ftouuu" en 8li4i gia to oti xano ta pio teleia supermarkets tou kosmou?

    troo ores ateliotes na 8oro tis markes ta xromata!
    (fisika chakkaro je ta pio ftina :P)

    Je ase pou tora ivra je planet organic konta sto spiti mou je 8elo na me oulli mera jame (esto je an mporei na me peripezoun me tes times tous ktl).

    ReplyDelete
  4. I adore supermarkets! Χαίρομαι που τωρά εν είμαι η μόνη weird :p

    Ο ιδανικός γκόμενος για σένα θα ήταν να σε πιάσει να σου πει "do you want to go out to the supermarket tonight?" δηλαδή; :)

    ReplyDelete
  5. θα το ξαναπώ κι ας ακουστεί βαρετό (άντε θα το πω με variation): γράφω στο blog μου άσχετα γιατί τα σχετικά τα καλύπτεις μια χαρά και με ακρίβεια εσύ- μέχρι και τους perhaps ;)

    ReplyDelete
  6. PS: τα αφροντούς δεν σου κάνουν κάτι;

    ReplyDelete
  7. marcella, είμαστε όλοι θύματα του καταναλωτισμού μου φαίνεται χα χα!

    Μαρίνο, εγώ πάλι ήμουν fan του Sainsbury's. Αλλά ρε παιδί μου ποτέ δεν κατάφερα να πάω στις 3 το πρωί να πάρω κάτι ή έστω να κάνω μια βόλτα. Απωθυμένο και αυτό. Γελάς γιατί περιέγραψα το δικό σου καλάθι; :P

    roam, έχεις απόλυτο δίκιο. Τι λατρεμένα. Έχεις πάει στο Sainsbury's στο Ο2 στο Fincley Road; Είναι τέλειο. Α θυμάμαι ότι στο Bayswater area είχε πολλά καταστήματα με οργανικά ( εννοείται πως σε κλέβουν αλλά ξέρεις, κάνεις καλό στον πλανήτη!)

    mpiskotaki, θα πάμε μια μέρα μαζί να το απολαύσουμε! Εννοείται πως άμα μου πει γκόμενος αυτή την ατάκα θα τον ερωτευτώ! Ένας έρωτας στους διαδρόμους...τέλειο!


    chaotic mine και συ γράφεις ατάκες που μ αρέσουν πολύ! Τα αφροντουζ εννοείται πως μου κάνουν κάτι. Δοκίμασε το fa με λευκό τσάι. Επίσης τη σειρά Kings & Queens- καταπληκτικά. Και σίγουρα σκέφτομαι το σεξ όταν είμαι μπροστά από αυτό το ράφι :P

    ReplyDelete
  8. Εγώ πάντα πάω με λίστα για ψώνια, όχι για να μην αγοράσω άσχετες γκουρμεδιές, αλλά για να μην ξεχάσω τα απαραίτητα. Μου έχει τύχει να πάω στο σούπερ μάρκετ για σαμπουάν και να έρθω σπίτι με 4 σακούλες γεμάτες, χωρίς το σαμπουάν...

    ReplyDelete
  9. aaaaaaaahhhhh, so well said :))))))

    Εγώ στα σαπουνοειδή παιρνώ τα 2/3 της ώρας μου (εξ ου και στο σπίτι έχουμε 7-8 αφροντούς μισογεμάτα) το τμήμα με τα λαχανικά νιώθω that my life is over (ξεχωρίζω που το μίλι τον κόλιαντρο που τον μαϊντανό - not a sign of youth), και στα κατεψυγμένα ξενερώνω άshημα που την κρυάδα.

    i so miss british supermarkets....

    ReplyDelete
  10. και εγώ το έχω πει!
    το σούπερ μάρκετ είναι μια νέα μορφή ψυχοθεραπείας! γουστάρω να πηγαίνω (παρόλο που μένω ακόμα με τους γονείς μου.. πάντα βρίσκω κάτι να πάρω) όταν περνάω φάση θλίψης. όταν κάτι μου φταίει, όταν νιώθω πως κάτι θα σκάσει από το πουθενά, όταν δεν βρίσκω να αγοράσω κάτι πιο προσωπικό, όταν δεν με χωράει το σπίτι μου, το γραφείο μου, το στέκι μου. είναι χαζό να θεωρεί κάποιος πως θα βρει την λύση ανάμεσα στα τυριά, τα φρούτα και τα μαλακτικά, όμως λειτουργεί.. αυτή είναι η χαζή αλήθεια. σαν κάθαρση!

    ReplyDelete
  11. Queen, αν ήταν να παίρναμε μόνο τα απαραίτητα θα φεύγαμε με δύο σακούλες, όχι πέντε και έξι! ( και γω κλασικά ξεχνάω τα πολύ πολύ απαραίτητα και τρέχω στα περίπτερα νυχτιάτικα)


    Sike, Χαίρομαι που είμαστε όλοι σε αυτό το blog λάτρεις του αφροντούζ και της καθαριότητας χα χα! Το μαϊντανό από το κόλιαντρο το έμαθα και γω βρε. Πριν 2-3 χρόνια. Στα κατεψυγμένα παιρνάμε άντε 10 δευτερόλεπτα, απλά για να πάρουμε κανά μπροκολο και κανά κοτόπουλο. Φυσικά το καλοκαίρι είναι το αγαπημένο σημείο σε ολόκληρο το supermarket.

    kat, απλά πρώτον δεν κοστίζει το shopping therapy τόσο αφού άντε να ξοδέψεις 60 ευρό και δεύτερο βρίσκεις κάτι που επιτελους ξέρεις τα συστατικά του :)

    ReplyDelete
  12. Mana m enomiza oti hmoun moni m se touto to kosmo!!! Afou proxtes eskeftoumoun na paw ameriki na kamw metaptuxiako j h prwth m skepsi htan aman poses wres tha pernw mes ta supermarket tous!!!! Eilikrina mporei na men kserw p katastimata me rouxa alla rwta me gia ena proion se poio diadromo einai sta megala supermarket tis lemesou k tha s apantisw sto deuterolepto!!! (to kalokairi p perase ematha k 2-3 ths pafou!!)

    ReplyDelete
  13. hm, tous gkomenous omos (worth checking) se pio diadromo akrivos tha tous vriskoume? :)

    ReplyDelete
  14. gourouna, σε ανακηρύσσω αντιπρόεδρο των Οπαδών των Σουπερμάρκετ. Σου εύχομαι να πας Αμερική και να καταλήξεις στον σουπερμαρκετένιο παράδεισο!

    arahni, στα κατεψυγμένα και και την κάβα. Και όταν δεις ένα άντρα μόνο του στα απορρυπαντικά go for it!

    ReplyDelete
  15. Πάντως προχθές έβρεξε στην Κύπρο ;-)

    ReplyDelete
  16. Γι αυτό και γω το προηγούμενο σ/κ έκανα τα πιο οργανωμένα μου ψώνια ever γοργόνα μου. Με λίστα και προγραμματισμό για το τι θα φάω μέσα στη βδομάδα. Τς!

    ReplyDelete
  17. καλα ρε τουλιπα, και αν ο τύπος στα απορρυπαντικά είναι ο συζυγος που στάληκε να κανει τις αγγαροδουλειές? Stick to the alcohol isle...the odds are better!
    Αχ τι μου θύμισες.... περιπετειες στο 24hr sainsbury's on oxford str. μετά από bar crawling και το μαγικό Μ&S for special occasions...

    ReplyDelete
  18. Παιδί μου θα δεις και τη βέρα...ή τελοσπάντων θα καταλάβεις, trust me.
    Στο αλκοολ...και αν έχει παρτι στο σπίτι με τη γυναίκα του;
    αχ τι ωραία που μιλάμε όλοι για σουπερμάρκετ και τέτοια ωραία πραγματάκια...:)

    ReplyDelete