Monday, August 18, 2008

To "gut feeling"




Η βδομάδα των διακοπών τελείωσε χθες. Πέρασε πολύ όμορφα και πολύ αληθινά. Η χημεία της παρέας, άρχισε να φαίνεται μετά από κάποιες μέρες. Ξέρεις, στην αρχή, είσαι κάπως, διερωτάσαι πως θα συνυπάρξουν οι ανάγκες σας σε ένα σπίτι. Αλλά μετά βρήκαμε την πατέντα. Ξυπνάγαμε αργά, κάναμε καφέ ( 4 άτομα, 3 διαφορετικά είδη καφέ) και κατά τις 1230 πηγαίναμε παραλία. Ανακαλυψαμε ένα μικρό κολπάκι, με λίγο κόσμο, υπέροχη άμμο και τιρκουάζ νερά. Δεν κάναμε απόπειρα να πάμε στις  high παραλίες ( εκτός από μια μέρα που πήξαμε στο μποτιλιάρισμα στον γκρεμό στον Κόννο και ήμουν στα όρια εγκεφαλικού). Απλώναμε αντηλιακό, αράζαμε, διαβάζαμε βιβλία ( εγώ το Instant Love-αν το πετύχεις πάρτο) και μέναμε εκεί ως τις 6 περίπου (θα ήθελα περισσότερο). Μετά σπίτι, μπάνιο και εστιατόριο ή μπαράκι. Εκτός από τις μέρες που έρχονταν και άλλοι φίλοι και ο One of The People μας μαγείρευε τα πιο ΤΕΛΕΙΑ φαγητά. Και μπόλικο κρασί.
Λοιπόν ο Πρωταράς και η γύρω περιοχή είναι οκ για διακοπές αν κάνεις τα εξης: παραλία, 2-3 καλά εστιατόρια και για ποτό στο Cliff Bar. Τα υπόλοιπα είναι βλακείες.
Και έτσι περνούσαν οι μέρες. Να συζητάμε, να αναλύουμε, να μπλέκουμε θεωρίες, να κάνουμε υποθέσεις. Ώσπου μια μέρα ήλθε η φίλη από μέρη μακρινά, έριξε μια ατάκα και όλα απέκτησαν άλλη διάσταση: Η πολλή σκέψη είναι υπερτιμημένη. Αυτό που πρέπει να εμπιστευόμαστε, είναι εκείνο το συναίσθημα στο στομάχι. Γιατί δεν κάνει ποτέ λάθος.
Το σκεφτόμουν μέρες. Είναι αλήθεια τελικά. Τα πράγματα είναι απλά. Και αυτό το συναίσθημα που περιγράφει η φίλη είναι το gut feeling
Αν το "ακούσω" ίσως αρχίζουν τα πράγματα να μπαίνουν σε μια σειρά. Ήδη έμεινα πίσω. Νιώθω (το αγαπημένο μου ρήμα αυτή την περίοδο) πως αρχίζει ένα καινούριο κεφάλαιο. Δεν είναι εύκολο, περνάω δύσκολα, αυτό στο ξανάπα. Σιγά σιγά συνειδητοποιώ πως έχω εκκρεμότητες, με το μέσα μου. Αλλά όπως έλεγε και η φίλη      (μου έλειψες πολύ - αλλά ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα), αυτό είναι κάτι περισσότερο από το μισό. 
Όλα λοιπόν είναι θέμα...gut feeling.

Υ.Γ1 Μένω μακριά σου, γιατί τώρα δεν μου βγαινει να είμαι καλή φίλη. Και δεν είναι του χαρακτήρα μου να μην κάνω το καλύτερο που μπορώ. 
Υ.Γ2 Το cd player του αυτοκινήτου, αυτές τις μέρες παίζει το Avatar της Monika.
Y.Γ3 ...

16 comments:

  1. Η φιλια ειναι πολυ αγνο πραγμα για να το ταλαιπωρουμε...Παω να ετοιμασω ενα cheese cake τωρα. Βλ. blog μου. Φιλί...

    ReplyDelete
  2. :)) (έρχομαι να δοκιμάσω). χ

    ReplyDelete
  3. καλώς επιστρέψατε...πολύ μου άρεσε όσα ειπώθηκαν για το gut feeling..
    είναι αυτό που λέμε ότι όταν δεν έχει να μας πει τίποτα άλλο το μυαλό μας ας ακούσουμε το σώμα μας(εκεί αντανακλώνται τα συναισθήματα)..θέλει εξάσκηση βέβαια να μάθουμε να ακούμε και να εμπιστευόμαστε το συναίσθημά μας...καλή αρχή!

    ReplyDelete
  4. :)
    kali i monika!na tin akusis ke sto over the hill!

    p.s. efxaristume gia to link!

    maria t.

    ReplyDelete
  5. Τουλίπα, διαισθάνομαι έναν αέρα αλλαγής; Μια ανανέωση;
    Ωραίο αυτό για το gut feeling. Τελικά
    μπορεί όντως να προσπερνάμε τα βασικά αυτονόητα πράγματα που συνιστούν τα πιο απλά και αυθεντικά και να καταφεύγουμε σε πιο περίπλοκες και προβληματικές λύσεις. Ουφ θα το "κάψω" από την σκέψη! :Ρ

    Άντε φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Καλώς σας βρήκα ελευθερία ( μ' αρέσει ο πληθυντικός!). Επίσης θέλει μαγκιά όταν ακούμε το gut feeling να κάνουμε κάτι και να μην δειλιάζουμε!

    maria t., είναι τόσο ψαγμένο το Cliff μουσική;

    she, δεν το "καις", έχεις αρκετό μου φαίνεται :)
    ναι είναι τόσο απλό τελικά...

    ReplyDelete
  7. ah the gut feeling! personally, that's all I trust. Ola ta alla erxontai poli processed apo to kefali mas, ginontai rationalize apo to perivallon kai mas parousiazontai os "logika". gia skepsou omos, einai logiko tora afto?

    otan mathoume na akoume ton eafto mas tha eimaste poli pio eftixismenoi kai poli pio konta ston proorismo mas, whatever that may be.

    ReplyDelete
  8. Να τους ακούς τους φίλους σου. Κι εγώ πάσχω από υπερβολικές εγκεφαλικές διεργασίες και τώρα αρχίζω να αντιλαμβάνομαι πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν το άκουγα λίγο περισσότερο το ρημάδι το ένστιγκτο!
    likey likey likey!

    ReplyDelete
  9. Did know that your gut is so packed with neurons that in the 1990s one gastroneurologist, Michael Gershon, dubbed it the "second brain"??

    Also, a UCL study has found that you are more likely to perform well if you do not think too hard and instead trust your instincts. The research, published in the journal Current Biology, shows that, in some cases, instinctive snap decisions are more reliable than decisions taken using higher-level cognitive processes.

    ReplyDelete
  10. είναι από αυτές τις στιγμές που σε αποζημιώνει η μπλογκο-αλληλεπίδραση.. σήμερα το μεσημέρι πριν "πέσω" πάνω στο ποστ σου έγραφα αυτό ακριβώς.. πόσο μας βοηθάει να ακούμε τα συναισθήματά μας και να τα εμπιστευόμαστε.. πολύ χαίρομαι που κάποιοι έχουν ήδη βρει το δρόμο να το κάνουν! καλή συνέχεια λοιπόν!

    ReplyDelete
  11. unshaved, το ξερα ότι θα σου άρεσε :)

    just me, βλέπω σοφία! είναι effect των διακοπών; :)

    zappa, χαίρομαι!

    an-lu, όταν αρχίσω να το εμπιστεύομαι γοργόνα μου θα γίνω πολύ σκληρή με μερικούς...ίσως και να τους αξίζει δηλαδή...; )

    drspock, να τα πράγματα θα ήταν πιο απλά! Η συγκεκριμένη φίλη είναι από τα ελάχιστα άτομα που ακούω εδώ και καιρό.

    κρίση, ε αφού το ακούς γιατί σε λένε έτσι; :))

    gnapp, wow! τέλειο comment. με ενδιαφέρει! είσαι η εγκυκλοπαίδεια του blog από τώρα και στο εξής.

    καλωσόρισες απόστολε! Χαίρομαι που ήλθε και το άλλο μισό του Ψυχο-δρομίου! Δεν το εμπιστεύομαι ακόμα το gut. αλλά η συνειδητοποίηση του ότι υπάρχει είναι ήδη ένα
    καλό βήμα μπροστά

    unsaid, χαίρομαι που σ' άρεσε το κείμενο.

    ReplyDelete
  12. hehe nai prepei na einai... can i quote u to my boss? maybe he'll give me another week off :P

    ReplyDelete