Saturday, August 09, 2008

Espresso


Δυο βδομάδες διακοπές. Δεν έχω κάνει συγκεκριμένα σχέδια. Φέτος, για πρώτη φορά η ιδέα είναι "μέρα με τη μέρα". Το μόνο δεδομένο είναι δύο πολύ καλοί φίλοι, ένα εξοχικό (ευχαριστίες στους γονείς για την ευγενική παραχώρηση), πολύ κρασί, απόπειρες μαγειρικής (όχι από μένα), παραλία και ίσως επισκέψεις σε all-white μπαράκια (για να τσεκάρω στη λίστα μου 1-2 κλισέ του καλοκαιριού- αλλά πάλι θα βλέπω γύρω μου δήθεν "κοσμικούς" και θα φρικάρω).
Κατά τη διάρκεια της βδομάδας, θα έρχονται φίλοι, ίσως 1-2 να μένουν, θα δείξει. Δεν είμαι πρότυπο οικοδέσποινας. Οτι βρέξει, ας κατεβάσει.
Προσέχω πως τον τελευταίο καιρό με πιάνει μια μανία να ελέγξω την καθημερινότητα μου, το πρόγραμμά μου αλλά και των φίλων μου. Ατάκες του τύπου "πω πω τι καταπιεστική που είσαι", 
"δεν ακούς κανένας, κάνεις ότι θες", "κάθε βράδι κανονίζεις ντινέ και έχεις πρόγραμμα για μια βδομάδα", είναι οι συνηθισμένες που ακούω αυτές τις μέρες. Άσε που με έπιασε ένα πράμα, φυτεύω κήπους και περιποιούμαι τον δικό μου, ως και γαντάκια πήρα.
Ξέρεις, υποπτεύομαι πως όλα αυτά δεν είναι ότι μια μέρα ξύπνησα και απόφάσισα από αμελής και χαμένη στο διάστημα Τουλίπα, θα μετατραπώ σε υπόδειγμα "τάξης και ηθικής". Καμία σχέση. Είμαι Λέων, όχι Παρθένος ή Αιγόκερως.
Απλά, ίσως είναι μια ανάγκη να "συγυριστώ". Να δω πως θα προχωρήσω τη ζωή μου μετά από αυτούς τους επεισοδιακούς μήνες. Δεν ξέρω αν τελικά τα καταφέρω. Νιώθω όμως πως δεν με συμφέρει να είμαι "φλου" πια. Δεν μου κάνει καλό. 
Τις προάλλες κατάλαβα πως είναι καλά να έχεις στόχους και να ακούς τις ανάγκες σου. 
Οι στόχοι  μου είναι απλοί. Στα επαγγελματικά μου ανοίγονται καινούριοι δρόμοι και πρέπει να κάτσω να δουλέψω για να προχωρήσω. Στα προσωπικά μου, αυτό που θέλω είναι ο άνθρωπος που θα επιλέξω (και θα με επιλέξει) θα έχει μια προοπτική. Όχι "μέλλον". Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Απλά προϋποθέσεις για να γίνει "ο άνθρωπός μου". Αυτό το βρίσκω δύσκολο. Είμαι δύσκολη. Έχω άμυνες. Ανεβάζω ψηλά τον πήχη μου. Γιατί ξέρω πως δίνω πολλά. Και αυτό δεν το αξίζουν όλοι, ε;

Υ.Γ1 Η ζωή πρέπει να είναι σαν ένα φλιτζάνι εσπρέσο. Έντονη, με ουσία και ξεκάθαρες "γεύσεις"
Υ.Γ2 Στη φωτό, το νέο απόκτημα στο τουλιπoσπίτι. Η θεά καφετιέρα, η Εσπρεσούλα. (όχι σε ρόζ, φαντάσου την σε λευκό - αυτό μας έλειπε, να γίνω και Barbie)
Υ.Γ3 Θα εξαφανιστώ για καμιά βδομάδα καθότι δεν προνόησα να αγοράσω wifi πραγματάκι για το εξοχικό. I will be around though. Καλά μπλουμ μπλουμ....τα υπόλοιπα είναι μαλακίες.

16 comments:

  1. κάθε βράδυ θα βγαίνεις έξω,

    θα πηγαίνεις βόλτες και το απόγευμα.

    γέμισε τη μέρα σου με διάφορα πράγματα εκτός σπιτιού.

    και καλύτερα που δεν πήρες και ίντερνετ μαζί σου. πάρε καλύτερα μια φωτογραφική και περιμένουμε τις φωτογραφίες που θα τραβήξεις.

    σαν πολύ καλύτερα φαίνεται να είσαι!!!
    ευχάριστο αυτό.

    καλή διασκέδαση, καλά μπάνια, αντιλιακό μην ξεχάσεις!

    ReplyDelete
  2. mmm!sounds like fun!
    we got to love our plants!!!
    exw ke egw mia psilomania!

    p.s.:an ise protara, pigenne 'cliff bar', gia tsekarisma twn cliche su!
    den mbenni stin katigoria twn all white pistevw...exi swtiria:P

    maria t.

    ReplyDelete
  3. Nα περνας φανταστικα τουλιπουα μου και να γυρισεις με πολλες καλοκαιρινες εμπειριες..

    ReplyDelete
  4. ria,αυτό θα κάνουμε. Αλλά φωτό; Στον Πρωταρά θα πάω! (ναι είμαι καλύτερα...κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέμαι, ειδικά όταν ο άλλος το έχει ξεπεράσει).

    maria t, να ανταλλάξουμε tips για λίπασμα! ( δεν πιστεύω να μου συστήνεις το Cliff...εννοείται πως το ξέρω και μάλλον θα πάμε, ναι).

    entelech1a, σε ευχαριστώ αγαπημένη!

    ReplyDelete
  5. Κάνε πλιτς-πλατς και ξέχνα τα όλα!

    ReplyDelete
  6. Θα προσπαθήσω γοργόνα μου... Δεν έχω και άλλη επιλογή! ( τρέχω και δεν προλαβαίνω)

    ReplyDelete
  7. kales diakopes dear tulip!

    na peraseis omorfa!

    ReplyDelete
  8. Tora arhisa na diavazo to blog sou kai tis perissoteres fores aisthanomai san na diavazo ton eauto mou. An katafereis na organotheis pes mou ton tropo ki ego stin idia fasi eimai. (To gardening apokleietai eho mia tasi na maraino ta panta!)

    ReplyDelete
  9. Καλές διακοπές τουλίπα! Καλή ξεκούραση, διασκέδαση, χαλάρωση, γέλια! Άμα θα έισαι με φίλους και τον εαυτό σου (φίλος σου είναι ε; ε μήν τον ταλαιπωρείς άλλο, βοήθησέ τον να χαλαρώσει και να απολαύσει τις διακοπές του!) ωραία θα περάσεις!

    Δ...

    ReplyDelete
  10. Καλές διακοπές, have fun και προσοχή στον ήλιο!

    ReplyDelete
  11. Ελα μωρέ κακίες είναι αυτά, αν δεν υπήρχαμε και εμείς να κανονιζουμε τις ζωές των άλλων να τις βάζουμε σε πρόγραμμα, τι θα κάνανε; Ούτε ενα ευχαριστώ! Ντροπή τους! :Ρ

    Καλά να περάσεις Τουλιπίτσα :)))
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!

    ReplyDelete
  12. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς προορισμό δεν πορευόμαστε στην ζωή..χρειαζόμαστε στόχους, να χουμε πορεία μπροστά μας και βέβαια να ακούμε τις ανάγκες μας..

    ReplyDelete
  13. mmm imoun kai go away these days, just got back to reality (sniff sniff). elpizo na pernas kala :)

    ReplyDelete
  14. Γεια σου roamιτσα, να περνάς και σύ καλά ( και να μην γκρινιάζεις!) :)

    drspock,καλωσόρισες (είμαι λίγο αδαής με star treck - feel free να μου μάθεις 5 πράγματα). Το θέμα είναι να κάνεις ότι σε ευχαριστεί. επίσης βοηθά αν μιλάς στα φυτά σου!

    Δώρα, πως πάει η καινούρια δουλειά; Περάσαμε πολύ ωραία με φίλους: ( το άλλο στην παρένθεση δεν το κατάλαβα)

    queen, έχω ντοκτορά στο μαύρισμα και ξέρεις, ο "καμένος" δεν καίγεται ;)

    she, η πιο μεγάλη ελευθερία είναι να έχεις το ταλέντο να κλείνεις τα αυτιά σου στο 80% από εκείνων που σου λένε.

    ελευθερία αραβανή, καλωσόρισες. Αυτό που είπες ειναι μια μεγάλη αλήθεια.

    κρίσης ταυτότητας, το μέρος πρώτο ήταν σούπερ! καλές διακοπές και σε σένα!

    just me, πως πέρασες; ( reality is a state of mind only)

    ReplyDelete
  15. heh kala les ;) oraies itan oi diakopes, we all need to escape from time to time...

    ReplyDelete