Saturday, March 22, 2008

Άδειασμα


Έχουν περάσει δέκα μέρες και ακόμα αδειάζω βαλίτσες. Δεν είναι ότι βαριέμαι να συγυρίζω, ίσα ίσα κάποτε με πιάνει ένα σπαστικό πράμα και θέλω να είναι όλα στη θέση τους. Και στο χώρο μου και στο μυαλό μου. Το πρώτο κάποτε το καταφέρνω, το δεύτερο σπάνια ως ποτέ. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η τάση άρχισε να αραιώνει.
Σε αυτή την περίπτωση ξέρω γιατί έχω ακόμα δυο μεγάλες βαλίτσες ορθάνοικτες στο σαλόνι. Μπορεί να μην ήθελα να μπω σε "καθημερινό" mood ή όπως λέει το pc "safe mode". Αλλά σήμερα αναγκαστικά έκανα "Force Quit", που λένε και στα apple για να μην κακοφανίσω κανένα user.
Πάλι γέμισε ο τόπος ρούχα και σουβενίρ ( ευτυχώς όχι καρτ ποστάλ γιατί τις βαριέμαι αφόρητα). Πάλι γέμισε το μυαλό εικόνες που δεν ξεκολλάνε. Όμορφες, καθημερινές. Ένας δρόμος, ένα παγκάκι, ένας άγνωστος που μου έπιασε κουβέντα στο cafe, μια βόλτα στην πόλη μεσάνυκτα μόνη. Πράματα που δεν κάνω στην καθημερινότητά μου. Θες η έλλειψη χρόνου, θες εκείνο το αίσθημα ότι δεν έμαθα να αφήνομαι εδώ. Τι μαλακία. Σιχαίνομαι να μην θέλω να ζω στην πόλη μου. Γιατί δεν θέλω να νιώθω προσωρινή. Ακόμα ένα κουσούρι μου. Μ' αρέσει το αίσθημα του "μόνιμου". Ακόμα και αν ξέρω πολύ καλά πως τίποτε δεν είναι για πάντα, το επόμενο λεπτό μπορεί να ανατραπούν όλα και το κυριότερο πως το προσωρινό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι μια μεγάλη, σημαδιακή στιγμή.
Έφερα δώρα σε φίλους. Συμβολικά. Ξέρω τι αρέσει στον καθένα. Είναι αυτό που με κάνει να μην ξεκολλώ από εδώ. Έχω τους "δικούς" μου ανθρώπους. Και να σου απαντήσω στο προηγούμενο post, home is where the heart is. Απλά σε κάποια φάση πρέπει να την ακούσω πιο προσεκτικά.
Πάω να τελειώσω το άδειασμα.


Υ.Γ 1 Το κείμενο γράφτηκε με το Sullivan Street των Counting Crows στο repeat.
Υ.Γ 2 Μου πες να δίνω σημασία στις πράξεις...περισσότερο από τα λόγια. Τόσα χρόνια έμαθα στο ανάποδο. Γι' αυτό.

8 comments:

  1. "...it's almost everything i need..."
    Η λέξη "almost" κάνει όλη τη διαφορά.

    that song has been on repeat in my head for years...

    ReplyDelete
  2. where are the photos oeo? :p

    Είσαι καλά dear tulip? Long time no see.

    ReplyDelete
  3. chaotic, το almost είναι υπέραρκετό. Σκέψου ότι άμα θες, δεν υπάρχει ούτε almost!

    roam, για να μην τις ανεβάσω πάει να πει ότι είτε δεν έβγαλα,ή δεν έχει σημασία :P . Είμαι καλά, εσύ είσαι καλά; Πάλι στα πάτρια εδάφη;;

    ReplyDelete
  4. τελικά που πήγες; ή μάλλον αφού περασες όμορφα δεν έχει σημασία!!

    ReplyDelete
  5. trilian, πέρασα όμορφα :))

    ReplyDelete
  6. Κοίτα 100% καλά εν είμαι ένεκα μιας αλλεργίας ας το πούμε που έχει ένα μήνα που με βασανίζει. Αλλά πλέον βλέπω με χιούμορ τις τσούννες και τη κνίδωση (έμαθα και νέες λέξεις).... Πάλε καλά που εν τωρά οι διακοπές του πάσχα και ήρτα σπίτι, να χαπποπίνω άφοβα :p!

    Glad you had a good time ;-)

    ReplyDelete
  7. Περαστικά σου roam, τουλάχιστον τώρα θα σε προσέχουν τώρα που είναι διακοπές! όχι πως η σκόνη βοηθά...αλλά κόψε και καμιά βόλτα :P

    ReplyDelete
  8. Ααα η σκόνη δεν με πειράζει καθόλου...αντιθέτως άρεσε μου!!! It's just like summer \m/ temperatures.
    Βόλτες πολλές παρα πολλές μα ποτέ ποτέ δεν είν' αρκετές...

    ReplyDelete