Wednesday, December 19, 2007

Γιατί blogάρω

Άρχισα το blogging το Μάϊο του 2006. Οι λόγοι ήταν δύο: πρώτον, ήθελα κάπου να γράψω τις σκέψεις μου γιατί τότε περνούσα περίοδο στασιμότητας (σε όλους τους τομείς). Δεύτερον ήθελα να γράψω για όλα αυτά που σκέφτομαι, διατηρώντας μια ανωνυμία αλλά αρχίζοντας μια συνομιλία με άλλους bloggers και μη, χωρίς κατανάγκη αυτό να οδηγήσει σε σχέσεις/γνωριμίες εκτός.
Ένα και κάτι χρόνο μετά έγιναν πολλά σε αυτό το blog. Καταρχάς, γνώρισα κόσμο μέσα σε αυτό και ανταλλάξαμε ωραίες ατάκες και σκέψεις. Με μερικούς μίλησα/μιλάω κατά καιρούς στο msn και με 1-2 παιδιά ήπιαμε τον καφέ/κρασί/μπύρα μας. Αλλά γενικά ποτέ δεν επιδίωξα να είμαι κάτι άλλο εκτός από Urban Tulip εντός blog. Δεν με ενδιαφέρει να ξέρει κάποιος ποια είμαι (ακούγεται ψωνισμένο αλλά κατά βάθος δεν συμφωνείς;). Την ελευθερία που νιώθω όταν γράφω εδώ, την εκτιμώ όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Και μην μου πεις ότι και στη ζωή εκτός υπάρχει ελευθερία γιατί μπορώ σε 1 λεπτό να σου βρω 100 λόγους γιατί αυτό δεν ισχύει.
Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μου. Η ουσία είναι ότι προτιμώ να blogάρω χωρίς να μπλογκάρω. Χωρίς να σκέφτομαι ότι πρέπει να παίξω ένα ρόλο που έτσι και αλλιώς στην καθημερινότητα μου, θέλοντας και μη, το κάνω. Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να μην κρύβεσαι πίσω από ρόλους; Μου πήρε πολύ καιρό να το καταλάβω.
Το αστείο είναι ότι, όταν άρχισα να γράφω στο Υστερόγραφο, άκουγα διάφορους γνωστούς μου γύρω να διερωτούνται ποια είναι η Τουλίπα. Στην αρχή γέλαγα και έκανα παιχνίδι. Ήξερα φυσικά πως δεν ήταν επειδή τους άρεσαν τα κείμενα μου, αλλά ήταν μάλλον η περιέργεια να μάθουν ποια ήλθε ουρανοκατέβατη και υπογράφει ως Urban Tulip.
Μετά όμως άρχισα να βαριέμαι. Γιατί ρε φίλε θες να μάθεις κάτι περισσότερο από το αρκετό; Και γιατί θες να βάλεις πρόσωπο στα γραπτά και τις σκέψεις; Δεν σου φτάνουν;
Το blogging μ αρέσει πολύ. Σκοπεύω να γράφω περισσότερο και πιο συχνά. Ότι θέλω και χωρίς να σκέφτομαι αν θα αρέσουν τα κείμενά μου. Μεγάλωσα αρκετά για να επιζητώ την έγκριση (κρίση αυτογνωσίας). Και μακάρι αυτή η στάση να αρχίσει να υπάρχει και εκτός blog. Και αυτός θα είναι ο σκοπός μου για το 2008.

Υ.Γ1 Αφορμή για το κείμενο ήταν το τελευταίο post της Charlie Alexandra.
Υ.Γ2 Μεγάλη υπόθεση το να είσαι αληθινός...έστω και μέσα από τα κείμενα σου.

15 comments:

  1. Και να πω και εγώ την αμαρτία μου, αν η κολλήτη μου έγραφε blog δεν ξέρω αν θα το διάβαζα με την ίδια ιεροτελεστεία που διαβάζω το δικό σου και άλλα.
    Μου αρέσει η ανωνυμία μας, και ναι μια μπλογκοσυναντήση δεν το χαλά αυτό γιατί αν και έχεις δει τη φάτσα του άλλου δεν ξέρεις ποιός είναι ουσιαστικά.
    Εξάλλου μόνο μέσα από την άγνοια των άλλων ως προς το ποιοί είμαστε μπορούμε να είμαστε τόσο αληθινοί και να γράφουμε όσα πραγματικά θέλουμε.
    Για ακόμη μια φορά με κάλυψες.

    ReplyDelete
  2. Μα αυτό λέω και γω. Η ανωνυμία βοηθάει πολύ να είσαι ο εαυτός σου.
    Από κει και πέρα δεν με αφορά η μπλογκοσυνάντηση... όλοι έχουμε φίλους και δεν χρειαζόμαστε και τα blog για να αποκτήσουμε κι άλλους!

    ReplyDelete
  3. Kαλημέρα βρε ξαδέρφη !

    Καιρός ε?

    Καλά τα λες! Καλά και άγια!

    Χρόνια πολλά και να μου προσέχεις :)

    ReplyDelete
  4. Πω πω Ξαδερφη! Καιρό να τα πούμε!
    Τι κάνεις;
    Χρονια πολλά και συ και εύχομαι να περάσετε σούπερ! φιλιαααα

    ReplyDelete
  5. εγώ πάντως επειδή τα όρια μεταξύ ανωνυμίας και επωνυμίας τα έμπλεξα 2-3 φορές, χρειάστηκε και 2-3 φορές να αλλάξω βλόγγι και ταυτότητα. την τελευταία φορά τη μετάνοιωσα, να σε πω την αλήθεια.
    καλές γιορτές!

    ReplyDelete
  6. honoured to see your comment in my blog, left you a reply there :)
    a friend tells me we have a lot in common- i can see her point.

    ReplyDelete
  7. yo!reeka, ναι θυμάμαι την πρώτη αλλαγή του βλογ σου...δεν αξίζει να μετανιώσεις...έτσι και αλλιώς η ανωνυμία είναι δυσεύρετη πλέον (δυστυχώς)

    chaotic mine, καλωσόρισες. Τι κοινά έχουμε δηλαδή;

    ReplyDelete
  8. Διατήρησε το μύθο σου, τουλίπα της πόλης!

    Χρόνια καλά, με υγεία και αγάπη.

    ReplyDelete
  9. Χρόνια καλά και όμορφα καλέ μου diastimata :). Ναι, αυτό σκοπεύω να κάνω! Ένας αστικός μύθος ;)

    ReplyDelete
  10. dearest tulip,
    χρόνια πολλα. Άτε, με το καλό φέτος να βρεις την ευτυχία και να 'μονιμοποιήσεις' ό,τι σε κάνει να χαμογελάς.

    Τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  11. dearest roam, χρονια πολλά και σε σένα! και εύχομαι φέτος να περάσεις ακόμα πιο τέλεια στο Λονδίνο ( και να μην γκρινιάζεις οτι είσαι φοιτήτρια :P).

    ReplyDelete
  12. Σου εύχομαι να έχεις ένα πολύχρωμο 2008. Οι επιθυμίες να γίνουν πράξη και πολλά χαμόγελα.
    Καλή χρονιά!!!

    ReplyDelete
  13. χρόνια πολλά Τουλιπάκι!! καλη χρόνια και πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  14. fibi, εύχομαι και σε σένα ένα 2008,γεμάτο φωτεινά χρώματα και εξίσου φωτεινές στιγμές :)

    trilian, χρόνια σου πολλά και σούπερ ενσταντανέ φέτος :)

    ma petiti chromati de stachi! καλή χρονιά! χ

    ReplyDelete