Tuesday, September 18, 2007

On the Road

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Έρχεται η στιγμή που πρέπει να αλλάξεις αυτοκίνητο. Η λέξη κλειδί είναι το "αλλάξεις" γιατί αυτό σημαίνει ότι διαθέτεις πια μια άλφα πείρα ως οδηγός ( καλός ή κακός δεν έχει σημασία).

Άρα ξέρεις τι σου πάει ως οδήγημα, τι αυτοκίνητο μπορείς να χειριστείς, τι θα ήθελες να δοκιμάσεις κτλ. Έτσι λογικά η αγορά του δεύτερου αυτοκινήτου θα είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.
Επείδη όμως μιλάμε για το δικό μου δεύτερο αυτοκίνητο η υπόθεση αυτή εξελιχθεί σε αίνιγμα, χειρότερο και από τον Da Vinci Code.
Το πρώτο βήμα ήταν να αποφασίσω για την καταγωγή του αυτοκινήτου. Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία κτλ. Αυτό ήταν εύκολο γιατί δεν πρόκειται να αλλάξω ήπειρο.
Το δεύτερο βήμα ήταν να βρώ τις μάρκες της χώρας που με ενδιαφέρει. Και εκεί ήταν ψιλοεύκολο, μετά που έκανα 2-3 επισκέψεις σε showroom (η αγένεια/"γράψιμο" κάποιων πωλητών υπήρξε καθοριστικός παράγοντας επίσης).
Το τρίτο βήμα, αφού προσδιορίστηκε το budget (μοναδικό κριτήριο: η μηνιαία δόση να μου επιτρέπει να κάνω ταξιδάκια - τι να κάνεις την ελευθερία στο δρόμο άμα δεν μπορείς να την "κάνεις" από τη χώρα μια φορά το τρίμηνο;) , έκανα μια λίστα με τα μοντέλα.
Το τέταρτο βήμα ήταν να με "φαναστώ" να οδηγώ συγκεκριμένο στυλ αυτοκινήτου. Θέλω σπορ να τρέχω , κάμπριο να μου παίρνει ο αέρας τα μαλλιά, μεγάλο να το παίζω "μεγάλη και ώριμη", μικρό/συμμαζεμένο και να είμαι urban city girl που παρκάρει όπου θέλει;

Από αυτό το σημείο και μετά άρχισαν να εμπλέκονται οι διάφοροι φίλοι, συγγενείς και φυσικά οι γονείς.

Φίλοι- γυναίκες
: "Να πάρεις το κάμπριο και να μας πηγαίνεις βόλτες. Και πάρε μαύρο"

Φίλοι - άνδρες: "Πάρε το sport με τις 17άρες ζάντες, αυτή την ανάρτηση και τόσους ίππους και σπορ καθίσματα και οπωσδήποτε με κιβώτιο ταχυτήτων και..."

Συγγενείς: "Να πάρεις ένα BMW ή ένα Mercedes" (υπάρχει ένα κόλλημα με αυτές τις μάρκες γενικά και επίσης αυτοί το είδανε και ως γενικό συμπλήρωμα του πακέτου "καλή περίπτωση νύφης")

Γονείς - Μητέρα: "Να πάρεις Mercedes B Class ή το άλλο το Mercedes που έχει η φίλη μου η τάδε (κόλλημα μαμάς : Το B Class είναι ωραίο και χωράει άνετα και παιδικό κάθισμα. Το άλλο το Mercedes έχει το δικαιολογητικό "καλή περίπτωση νύφης").

Γονείς - Πατέρας: "Να πάρεις αυτό το μοντέλο της Audi, πολύ στέρεο αυτοκίνητο (σημείωση: το εν λόγω αυτοκίνητο έχει μήκος 15 χιλιάδες μέτρα και σίγουρα δεν πάει σε μια 30αρα τουλίπα το γενικό "σοβαρό" προφίλ του).

Το αποτέλεσμα; Έχει ήδη περάσει ένας χρόνος και αυτοκίνητο καινούριο πουθενά.
Αφήστε που κάθε σ/κ η ίδια συνομιλία με τον πατέρα-Τουλίπας:

Πατέρας: Πήγα και ξανάδα το αυτοκίνητο. Πολύ καλό! Αυτό να πάρεις.
Τουλίπα: Είναι τεράστιο! Πόσες φορές να σου εξηγήσω πως σε αντίθεση με σένα εγώ κυκλοφορώ ΜΕΣΑ στην πόλη;
Πατέρας: Λες βλακείες, παντού χωράει!
Τουλίπα: Είναι σαν μαούνα λέμε! Άσε που είναι για 40+ και για ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ οικογένειες (σπόντα ότι είμαι ακόμα ανύπαντρη - εντούτοις επιλέγει να παραμείνει στο θέμα "αυτοκίνητο")
Πατέρας: Μα τι λες; Το ίδιο είναι όλα! Και για να στο αποδείξω, θα πάμε με το μέτρο/χάρακα στο showroom να μετρήσουμε το αυτοκίνητο!

Ναι, καλά διαβάσατε. Θα είμαστε οι μόνοι που ενδιαφέρονται για αυτοκίνητο και αντί να πάμε να δούμε μηχανή, μοντέλο, έξτρα θα πάρουμε το χάρακα και το μέτρο μαζί μας!

Το saga συνεχίζεται...

19 comments:

  1. if u are interested in peugeot να πάεις γουιθ μάι φάδερ και να δκιαλέξετε και να σου κάμουν και καμιά έκπτωση ( ένα ττίκετ για Λονδίνο φκάλλεις το άνετα...).

    ReplyDelete
  2. Βρίσκομαι στην ίδια φάση...αλλά για να μην περάσω...τα όσα περνάς...δεν το είπα σε κανέναν. Πάω μόνη μου και χαλβαδιάζω αυτοκινητάκια...που θα πάει κάποια στιγμή κάποιο θα ερωτευτώ...γιατί και το αυτοκίνητο...θέμα έρωτα είναι!

    φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  3. Fiat, Peugeot & Citroen έχουν καλά "μικρά" και με αξιόλογες επιδόσεις & δόσεις!


    ΥΓ Αν και έχω Punto το C3 της Citroen είναι μια γλύκα και πιστεύω πως ταιριάζει στις ανάγκες σου.

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα σας!

    @roam αα ευχαριστώ πολύ! Αλλά δεν είμαι της γαλλικής σχολής! Οταν ενδιαφερθείς για σπίτια στο Στρόβολο πες μου και έχω γνωστούς!

    @giramondo Το ότι μου τα λένε δεν σημαίνει ότι τους λαμβάνω πολύ υπόψη! Έχεις δίκιο για τον έρωτα! Από την άλλη όμως είναι και εκείνο το θέμα της "λογικής" και της "καλής επένδυσης"!

    @an_lu Χμ πολύ "χαριτωμένο" για τα γούστα μου!

    ReplyDelete
  5. δεν θα παρω θέση... ελπίζω να διαλέξεις ένα "πραγματικό αυτοκίνητο" που να σου παρέχει όλα όσα εσύ θέλεις... εγώ πάντως το έχω βρεί και δεν έχω λεφτά... ανταλλάζουμε; ;)

    ReplyDelete
  6. Προτείνω ανεπιφύλακτα το A3 Audi. Σχετικά μικρό, στιλάτο, (εννοείται) μαύρο, με απόδοση Audi. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, προτίμησε την έκδοση S ή το δίλιτρο, γιατί το 1600 είναι λίγο κότα.

    :-)))))))

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα σας!

    @trilian νομίζω έχω ξαναδιαβάσει τι αυτοκίνητο έχεις :) Πότε θα με πας βόλτα; (στην ανηφόρα εσύ θα σπρώχνεις)


    @november Καλό το Α3 αλλά πολύ ουδέτερο design και μέρος του πακέτου "καλή κυπριακή νύφη" - βγάζω φλύκταινες μόνο και μόνο στην ιδέα!

    ReplyDelete
  8. Συγνώμη κιόλας, αλλά πας καλά; Αφήνεις τους διάφορους να σου υπαγορεύουν τι θα κάνεις; Αν συνεχίσεις έτσι, δεν αλλάζεις αυτοκίνητο ούτε τον επόμενο αιώνα.

    ReplyDelete
  9. pan, έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν υπαγορεύουν όμως. Έτσι νομίζουν. Με ταλαιπωρούν αρκετά, τους ακούω, με συγχύζουν (γενικά) και τελικά χάνω το χρόνο μου αλλά κάνω εκείνο που θέλω.
    Όχι πως είναι και η καλύτερη τακτική αλλά...

    ReplyDelete
  10. egw psifizw anepifylakta (kai eri8ryasta) suzuki. To ignisaki ths mamas me exei paei pantou xwris parapona. Kai trexei, kai ta xwraei ta panta (an 8eleis de kai ta koala) kai to parkareis eykola (sto kentro ths a8hnas, gia th leykwsia grapse paneykola)

    ReplyDelete
  11. poli eustoxa ta epixeirimata tis mother-tulipas!

    how about a military tank? tha xoraei kai to suzuki mesa...!

    ReplyDelete
  12. πάντως "καλή επένδυση" όταν μιλάμε για αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Το δάνειο θα ζει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο θα έχει χάσει το 90% της αξίας του.

    ReplyDelete
  13. Καλημέρα σας!


    @zappa και γώ περασα από το φάση μικρό γιαπωνέζικο αυτοκινητάκι της μαμάς όταν ήμουν φοιτήτρια!

    @unsaid Θα αγοράσω ένα hammer και θα φορτώνω μέσα τους υποψήφιους και προσοντούχους γαμπρούς (που είναι πάρα πολλοί βεβαίως βεβαίως!)

    @ anonymous Δεν είπα ποτέ ότι το αυτοκίνητο ειναι επένδυση. Επένδυση είναι ο έρωτας, οι φίλοι, η ζωή. Πλάκα πλάκα μεγάλη αξία δώσαμε στους 4 τροχούς...

    ReplyDelete
  14. Λοιπόν, να πάρεις ένα lexus υβριδικό, σκέψου και το περιββαλον, πέραν το μέγεθος!!! Γνώμη, φίλης βλογερ!!!! Είναι λίγο τσιμπημένο βέβαια!!

    ReplyDelete
  15. Μην ακούς κανέναν! Να πάρεις όποιο σου αρέσει εσένα και ικανοποιεί τις ανάγκες σου!

    (By the way, το καινούργιο Fabia το είδες; Μιλάμε καταπληκτικά χρωματάκια, ειδικά εκείνο το σάπιο μήλο όλα τα λεφτά, με άλλο χρώμα ουρανό, παράθυρο οροφής, δεκάδες ντουλαπάκια, ασορτί ταπετσαρίες, 108 άλογα, ένα μουλάρι, 17άρες ζάντες, σύνδεση για το ipod, ηχοσύστημα, μπλα μπλα μπλα μπλα...)

    ReplyDelete
  16. λοιπόν βρε τούλιπ, κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω εδώ κι ένα χρόνο.

    Φυσικά και δεν ακούω κανένα, και απλά σεργιανίζω πέρα δώθε μέχρι να ερωτευτώ κάποιο αμαξάκι. Στο πρώτο μου αμάξι πούλησα τον έρωτα για την τιμή... και δεν το χώνευα για χρόνια!!! ..στο δεύτερο δεν τον πούλησα :) Από resale value βέβαια τζιφος η επιλογή μου αλλά αυτά έχει ο έρωτας :)

    ...τώρα τελευταίως κάτι πήρε το μάτι μου στο ιντερνετ σε μοντέλα που δεν έχουν βγει ακόμη (αυτά τα μικρά 4Χ4 που τα λένε crossover), και αναμένω να δω χαριτωμένα καλούπια και χρώματα να διαλέξω στις βιτρίνες προς το τέλος του χρόνου!

    ReplyDelete
  17. Ρε παιδιά..μας τα χουν πρήξει οι γάμοι τα σ/κ....!


    @allitnil Το περιβάλλον θα ,ε σκεφτεί που θα φυτευτώ στο χώμα από τις δόσεις του lexus; χα χα!

    @diastimata χα χα πως φαινεσαι ότι είσαι άντρας χα χα! ναι τέλειο εκείνο το χρώμα! και το αυτοκίνητο εκείνο έχει μηχανή VW.

    @mary βρε συ mary θυμάμαι ότι ήθελες να πάρεις ένα mazda κάμπριο εσύ; αα είδα σήμερα σε ένα περιοδικό ελληνικό τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων σε μια έκθεση. πω πω, άλλη εποχή μιλάμε!

    ReplyDelete
  18. Λοιπόν! Μην ξεχάσεις να κοιτάξεις το http://www.4troxoi.gr , όχι για τις τιμές αλλά για τις τεχνικές προδιαγραφές που σε ενδιαφέρουν!

    ReplyDelete