Friday, March 30, 2007

Single Tulip in the city

Ένα μεσημέρι Σαββάτου κατεβήκαμε για φαγητό στη Λήδρας. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, οι πεζόδρομοι είναι ιδανικοί για βόλτες. Θεωρητικά. Γιατί για να περπατήσεις στη Λήδρας αυτές τις μέρες πρέπει να καταφέρεις να εκτελέσεις με δεξιότητα σλάλομ και ακροβατικά ανάμεσα στα 4Χ4 καροτσάκια με τα μωρά και τους περήφανους γονείς, τα παιδάκια που ανεμίζουν μπαλόνια, τα παιδάκια που τρέχουν με τα παγωτά προς τα πάνω σου και τα παιδάκια που τσιρίζουν μπροστά από τις βιτρίνες με τα παιχνίδια. Άρα δεν μιλάμε για βόλτα αλλά για το πένταθλο. Και όσο καλυτερεύει ο καιρός, τόσο περισσότερο πείθομαι πως η Λήδρας είναι για γερά νεύρα κάτι που προσωπικά δεν διαθέτω. Δεν μπορώ τα καροτσάκια πώς να το κάνουμε! Ακούγεται ρατσιστικό; Λοιπόν θέλω να σας πληροφορώ πως ως single γυναίκα σε αυτή τη χώρα, εγώ είμαι το θύμα ρατσισμού και όχι τα καροτσάκια. Και γιατί το λέω αυτό;

Μα όπως θα έχετε οι περισσότεροι συνειδητοποιήσει η Κύπρος είναι ιδανική για να κάνεις οικογένεια, όχι για να είσαι single. Με λίγα λόγια επιβιώνεις πιο εύκολα ως δυάδα, τριάδα, τετράδα παρά ως μονάδα. Δεν είναι ένα είδος ρατσισμού;

Οπότε από ένα σημείο και μετά πρέπει αναπτύξεις αντισώματα και μηχανισμούς αντιμετώπισης των πιο πάνω ομάδων. Φανταστείτε μια βραδιά με φίλους με σένα το μόνο single άτομο στην παρέα. Ας υποθέσουμε πως δεν ζηλεύουν οι γυναίκες των φίλων σου, πως εσύ είσαι οκ με το σκηνικό και πως όλα κυλούν ομαλά. Το κλου της υπόθεσης είναι πως αυτομάτως καλείσαι (χωρίς να τεθεί επίσημα) να υποδυθείς ένα ρόλο. Αυτόν του entertainer. Για παράδειγμα, όταν βγαίνω με φίλους μου ζευγάρια κάθομαι πάντα απέναντι τους – σαν ηθοποιός μπροστά από θεατές. Η παράσταση αρχίζει όταν αρχίζουν να ρωτάνε τα νέα μου (ως single είναι αυτονόητο πως έχω πάντα την ώρα και τη διάθεση να γυρίζω από μπαρ σε μπαρ, να κάνω ταξίδια και φυσικά να έχω μια ενδιαφέρουσα ερωτική ζωή). Κάθονται που λέτε και περιμένουν να τους πω κάτι συναρπαστικό, κάτι διαφορετικό από την καθημερινότητα τους, κάτι που σαφώς δεν υπάρχει στη ζωή τους πια (ναι ξέρω, ρατσίστρια). Παλιά δεν μ άρεσε όλο αυτό, το θεωρούσα καταπιεστικό. Τώρα τελευταία όμως με εξιτάρουν τέτοιες συναντήσεις γιατί συνειδητοποίησα πως μ αρέσει να διηγούμαι ιστορίες μπροστά σε «διψασμένο» κοινό (όπου εννοείται πως αφήνω την φαντασία μου να οργιάσει, κάνω σκηνοθεσία, σκηνικά και χορογραφίες). Τους λέω έτσι διάφορα για τα κατά καιρούς γκομενικά που έχω, τα παρουσιάζω ως χολιγουντιανή παραγωγή και έτσι για να μην είμαι και εγωκεντρική τους ρωτάω και τη γνώμη τους. Και έτσι όλοι περνάμε καλά! Καροτσάκια- single τουλίπα σημειώσατε 2!


Υ.Γ1 Το κείμενο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Υστερόγραφο στις 25/3. Αν και το θέμα ήταν πολύ σοβαρό ("Γιατροί του Κόσμου") όλοι όσοι γράφουμε στήλες γράψαμε κάτι ανάλαφρο, επίτηδες. Έτσι κι αλλιώς, με το να είμαστε "σοβαροφανείς" ΕΔΩ και να γράφουμε δήθεν συγκινητικά κείμενα δεν βοηθούμε την κατάσταση στις χώρες ΕΚΕΙ.

Υ.Γ2 Λήδρας = Πεζόδρομος στην αρχή της παλιάς πόλης της Λευκωσίας (κατά καιρούς και ώρες ώρες κυκλοφορούν και αυτοκίνητα - μην με ρωτήσετε γιατί, άβυσσος η ψυχή των κυπριακών αρχών)

Υ.Γ3 Λίγες μέρες μετά κατέβηκα Λήδρας όχι ως single αλλά με ένα "perhaps" γκομενικό. Γιατί δεν υπήρχαν καροτσάκια τότε;;; Μήπως τελικά τα καροτσάκια επιτίθενται μόνο στους single; Τι ρατσισμός!



14 comments:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχα!

    πολύ καλό και πολύ αληθές....

    αυτόν τον ρατσισμό κι εγώ δεν τον καταλαβαίνω. Φαίνεται πως όσοι κάνουν παιδιά ή είναι απλώς ζευγάρι ανήκουν σε ανώτερη φυλή (όχι όλοι, ευτυχώς υπάρχουν κι εξαιρέσεις)

    ReplyDelete
  2. χεχεχε κι εγώ τα καταλαβαίνω, αν και ζευγαρωμένος. τα πέρασα εγώ αυτάααα και από εντερτέινμεντ άλλο τίποτα :)

    ReplyDelete
  3. Αχ!Αυτά τα καροτσάκια!Δεν φαίνονται κιόλας μέσα στον πολύ τον κόσμο!

    ReplyDelete
  4. όντως έτσι είναι!!!

    που ήσουνα τόσο καιρό ρε τούλιπ να με κατατοπίσεις!!! τόσο καιρό νόμιζα πως ήμουν η τρελλή της παρέας!! ε, πόσο καιρό να παίζω τον ρόλο του κλόουν σε κάποιες παρέες!! ταυτίστηκα!!

    Υποκλίνομαι!

    καλό σαββατοκύριακο :)

    ReplyDelete
  5. @μαρκησία του Ο Η πλειοψηφία των παντρεμένων με παιδιά συμπεριφέρεται ως Αρια Φυλή. Ή έτσι το εκλαμβάνω εγώ ως single στο πιο single-non-friendly τόπο πάνω στη γή! (μη σταματήσεις τα blog... :) )


    @yo!reeka's Εσύ τώρα από την απέναντι όχθη τί μιλάς ; :)

    @αθηναϊς πως δεν φαινονται; Και φαίνονται και τα νιώθεις όταν σε κτυπάνε (και κυριολεκτικά και μεταφορικά)!


    @mary Ως αμετανόητα single έχω δοκτοράτο πάνω στο θέμα mary μου. Άρα όποιεσδήποτε απορίες έχεις, εδώ είμαι :)

    ReplyDelete
  6. Κρατάω το "πιο single-non-friendly τόπος on earth".
    Δεν έχεις άδικο, δεν έχεις άδικο!

    (Όταν το λες βέβαια αυτό σε non-singles, σε κοιτάνε σαν να έπεσες στη γη από τον Άρη...)

    ReplyDelete
  7. Για το Υ.Γ.2: Εεε, δεν είναι άβυσσος η ψυχή των αρχών. Απλώς κάποια ώρα επιτρέπονται τα οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων, και επίσης σε ένα σημείο της οδού, δεν είναι πεζόδρομος αλλά.. δρόμος και ως δρόμος που είναι διασταυρώνεται από οχήματα.

    Ο λόγος που εκείνο το σημείο έγινε δρόμος, ήταν διότι με τη δημιουργία του πεζόδρομου φάνηκε ότι κόπηκε η παλιά Λευκωσία στα δύο και ήταν αδύνατον ένα αυτοκίνητο να διασταυρώσει από τη μια άκρη στην άλλη. Hence και άνοιξε σχετική δίοδος.

    Κανεί μουρμούρα :)

    ReplyDelete
  8. Καλημέρα σας!

    @queen_Elisabeth Πρέπει να οργανωθούμε εμείς οι single και να κάνουμε ένα κίνημα αντιμετώπισης των καροτσάκιων!


    @δρακούνα Επειδή είσαι μελλοντική κάτοχος καροτσακίδιου γι αυτό τα λες αυτά! :)

    ReplyDelete
  9. Για να είμαι ειλικρινής σπανίως πάω στη Λήδρας, και για το μέλλον που λες, σκέφτηκα ως καλύτερη λύση το πάρκο της Αθαλάσσας που έχει μεγαλύτερη άπλα, non?

    ReplyDelete
  10. Είδες που πιστεύεις και συ οτι τα καροτσάκια ανήκουν στα πάρκα; Λέω να δοκιμάσεις και το πάρκο Ακρόπολης γιατί είναι κοντά τα Goody's και όλο και ένα haagen dazs θα χεις για να τρως. επίσης έχει λιγότερες πέτρες.

    ReplyDelete
  11. βρε λες για αυτο να μου την πέφτουν ολα τα Mclaren καροτσάκια στην Ερμου κάθε που κατεβαίνω;;;;

    ReplyDelete
  12. Na symfwnhsw sto oti h Kypros einai single unfriendly...kai na pros8esw akomh ena tekmhrio sto kathgorhtirio. Ektos apo ta karotsakia F1, exw parathrisei oti oses kopeles me eniaferoun ws single an8rwpa, synodeyontai apo kati pou moiazei me gkomenos tous sta mpar, h exoun gkomeno sto ekswteriko-strato kai 8eloun na meinoun pistes........ bre toulipa...
    den metakomizoume???
    etsi kapou kata barkelwn-amsterdam-madrith-romh meria, pou yparxoun poio polloi tou eidous mas kai den xreiazetai na kriboume thn idiothta mas?

    ReplyDelete
  13. Θα έρθεις εσύ Αθήνα ή εγώ Κύπρο μανδάμ?

    ReplyDelete
  14. Καλημέρα σας!

    @trilian Now you know!! και αμα πάω ερμού πάλι τα βρίσκω μπροστά μου! Μόνο στη ΝΥ δεν βρήκα καροτσάκια και γι αυτό αγαπώ αυτή την πόλη!

    @zappa αυτές οι κοπέλλες που βλέπεις, πολλές από εκείνες πιέζονται υποσυνείδητα να βρουν γκόμενο και κυκλοφορούν με κατι...άντε να μην πω.
    Ναι πάμε! Μαδρίτη!!

    @argyrenia εδώ είναι χαμένη περιπτωση! έρχομαι εκεί!!

    ReplyDelete