Monday, November 06, 2006

I (heart) NY - Mέρος Γ' "Πράματα και θάματα"

Και συνεχίζω το New York State of Mind, αφού εξέφρασα την πρόσφατη κρίση μου, ακούγοντας και φωνές από τον Afrikano ότι δεν πράττω ( και είχε και λίγο -λιγουλάκι δίκιο). Τελικά είναι απλά να συνειδητοποιείς και να αποδέχεσαι ότι ο λόγος που υπάρχουν τα ρίσκα είναι για να σου ταρακουνούν λίγο τα δεδομένα της ζωής σου και να την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα.
Έχει περάσει, λοιπόν, ακριβώς ένας μήνας, από τη μέρα που επέστρέψα από την πιο ερωτεύσιμη πόλη του πλανήτη ( είπαμε δεν θέλω αντιρρήσεις γιατί δεν θα το πάρω ψύχραιμα το θέμα).
Λοιπόν, όσο το σκέφτομαι τόσο συμφωνώ με την ατάκα, ότι η Νέα Υόρκη είναι η πόλη όπου συμβαίνουν τα πάντα ( και σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεις να καταφέρεις τα πάντα).
Γιατί που αλλου:

Θα έβλεπες να φυτρώνει, ένα μικρός κήπος, πάνω σε ένα ουρανοξύστη στη μέση της πιο μεγάλης και πολυάσχολης λεωφόρου ( 5th Av);

Θα έβλεπες κινηματογραφικές σκηνές, όπως για παράδειγμα αυτή τη σκηνή που θυμίζει την ταινία Big με τον Tom Hanks; ( Θυμάστε τη σκηνή που ο μεγάλος-μικρός Tom Hanks, προσλαμβάνεται στην πιο μεγάλη εταιρεία παραγωγής παιχνιδιών, το όνειρο του κάθε μικρού; Εδώ γυρίστηκε, στο διάσημο κατάστημα παιχνιδιών FAΟ Scwarz στην 5th)


Θα περπατούσες, μια συνηθισμένη καθημερινή μέρα στο δρόμο, και θα πετύχαινες ένα μίνι κονσέρτο του Rod Steward, έτσι απλά;

Θα έβλεπες τα πιο μεγάλα, τα πιο εντυπωσιακά billboards και θα καταλάβαινες την σημασία του να είναι κάποιος σταρ και να είναι στο New York Times, στην καρδιά της μητρόπολης;

Θα πετύχαινες μια φωτισμένη, αψίδα McDonald's, σαν να βρίσκεσαι στο Las Vegas;

Θα υπάρχει το επάγγελμα του Dog Walker ( και γω θέλω να πληρώνομαι να παίρνω βόλτα σκυλάκια!);

Θα περπατούσες το δρόμο και θα έβρισκες μηχανές που όταν βάζεις κέρμα αντί να δίνουν τσίχλα, δίνουν λιχουδιές για σκύλους;

Θα περπατούσες στο δρομο ( και συγκεκριμένα στο Tribeca) και θα πετύχαινες τέτοιες φράσεις;


Πιστέψτε με πουθενά αλλού. Η πόλη αυτή είναι τόσο μεγάλη, τόσο "απ' όλα" που ότι και να κάνεις ότι και να δεις, μετά από κάποιες μέρες, απλά αποδέχεσαι το γεγονός ότι η κάθε μέρα που περνάς εκεί, όλο και κάτι θα σου αποκαλύψει και θα σε κάνεις να πεις από μέσα σου wow!

10 comments:

  1. Και εγώ... που έψαχνα άνθρωπο να μου ρίξει καμιά ιδέα τι δουλειά να κάνω όταν μεγαλώσω! Ήσουν μπροστά μου τόσο καιρό... Μοναδικές εικόνες - με κάνεις και ταξιδεύω πολύ όμορφα! Εύχομαι να ζήσεις εκεί, ή να έχεις ευχάριστους λόγους για να πας, κάθε χρόνο!

    ReplyDelete
  2. Απ' ό,τι κατάλαβα, θα πας. Δεν είναι υπέροχο να ξεκινάς μια καινούρια ζωή; Και ειδικά σε μια πόλη που σε εμπνέει; Σου εύχομαι κάθε επιτυχία!

    ReplyDelete
  3. @att Τι δουλειά θα κάνεις όταν μεγαλώσεις δηλαδη; :) Μακαρι να είχα το θάρρος, να ζησω εκεί αλλα νιώθω στα 29 μου οτι είναι κάπως αργα. Αλλα καθε χρονο θα ημουν πολυ τυχερη οντως.
    @3 parties δεν θα παω, αλλαγη δουλειάς κάνω απλά στη χώρα μου. Μακαρι όμως αυτή η αλλαγή να ήταν μια σούπερ δουλειά στη Νέα Υόρκη!

    ReplyDelete
  4. Πόσα σου δίνουν; Γιατί αν κάνεις τέτοια διαφήμιση "μουχτην" χαλάς την πιάτσα... :PPPP

    ReplyDelete
  5. @nyktipolos γιατί θέλεις να με προσλάβεις ως freelance copywriter; :)

    ReplyDelete
  6. τέλεις φωτογραφίες! ζηλεύωωωω

    ReplyDelete
  7. Ε ψιτ κοριτσάκι, διακτινιζόμαστε μία ως εκεί;;;;

    ReplyDelete
  8. @gelial αχ αχ αχ!
    @argyrenia just say when!

    ReplyDelete