Friday, November 10, 2006

Enough is Enough

Τις τελευταίες μέρες, φαντάζομαι θα έχετε ίσως προσέξει ότι έχει γίνει ένα μικρό θέμα με τα blogs και μερικούς bloggers. Όλα άρχισαν με τη μήνυση κατά του site blogme.gr, κάτι που θύμιζε τουλάχιστον χουντική συμπεριφορά. Τα blogs, όπως ήταν φυσικό πήραν φωτιά και τάχθηκαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Ως εδώ, όλα καλά. Είμαστε εξάλλου συνειδητοποιημένοι πολίτες. Πριν από κάτι μέρες όπως έκανα surfing σε διάφορα άλλα blogs, είδα ότι γινόταν χαμός με ένα θέμα ποηυ αφορούσε γνωστούς bloggers. Στην υπόθεση μπλέκονται απολύσεις από δουλειές ( αν είναι δυνατόν), ένα εκδότη γνωστού αθηναϊκού free press κτλ. Διάβαζα συκοφαντίες, κακίες και ποστ με διάφορες γνώμες. Δεν τόλμησα να σχολιάσω. Ένιωθα ότι το θέμα δεν με αφορούσε και δεν έπρεπε να με αφορά. Πάντως με λύπησε. Γιατί το blogging μετατράπηκε από ένα ενδιαφέρον τρόπο να χρησιμοποιείς το ιντερνετ και ίσως ένα νέο μέσο γραπτής έκφρασης, σε ένα ριγκ! Πολύ τυπικό αν με ρωτάτε της ράτσας μας. Γίνεται κάτι, μια αδικία και αντί να επικεντρωθούμε σε αυτό, τρωγώμαστε μεταξύ μας.
Εύχομαι όλο αυτό να σταματήσει. Γιατί είναι κρίμα. Γιατί αυτούς τους 6 μήνες που μπαίνω σε blogs, έχω διαβάσει πολύ ωραία ποστ, έχω μάθει πράματα, έχω ζηλέψει γραφές, φωτογραφίες και ιδέες και πάνω απ΄όλα περνούσα πολύ καλά.
Και νομίζω ότι αυτή είναι η ιδέα του blogging, να περνάς καλά διαβάζοντας ή γράφοντας ή σχολιάζοντας ανθρώπους που δεν ξέρεις προσωπικά και όμως "μαθαίνεις" μέσω αυτής της μπλογκοσφαίρας. Χώρος για τσακωμούς, συκοφαντίες και κακό κλίμα δεν υπάρχει στα blogs. Γιατί αυτά τα βρίσκουμε και στην καθημερινότητα μας. Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα από εσάς που να μην έχει τα δικά του θέματα και να μην αγωνίζεται να επιβιώσει την κάθε του μέρα. Αλλά όταν έρχεται η στιγμή που θα περάσεις μια ρημαδοώρα μπροστά από την οθόνη να διαβάσεις πέντε ανθρώπους, θέλεις τουλάχιστον να μην διακρίνεις και εκεί μιζέρια. Τουλάχιστον.

6 comments:

  1. Συμφωνώ απολύτως! Αλλα τελικά είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας και τα μπλογκς. Απλώς αδιαφορώ για το θέμα και συνεχίζω να απολαμβάνω όσα απόλαμβανα!

    πστ! 20 δεκεμβρη ια ειμαι στο νησι σας!!!

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ απόλυτα...στάματησα πλέον να διαβάζω ποστάκια επι του θέματος, μπορεί να είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας κι εδώ αλλα δεν είμαστε δικαστές για να κρίνουμε και καλό είναι να μένουμε αμέτοχοι σε ορισμένα που δεν μας αφορούν γιατι καταντάμε υποχείρια ορισμένων στις προσωπικές τους κόντρες.

    ReplyDelete
  3. θα κοπάσει,θα δεις...πάντα έτσι γίνεται. Απλά εύχομαι να κοπάσει σχετικά γρήγορα και αναίμακτα

    ReplyDelete
  4. Ως καινούρια στην μπλογκοσφαίρα, θεώρησα ότι θα ήταν άκομψο να σχολιάσω επί του θέματος μέσω του blog μου. Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που νιώθει άβολα όταν διαβάζει τα σχετικά post σε διάφορα blogs (που μπορεί να λένε την αλήθεια αλλά στις πεισσότερες περιπτώσεις δεν το κάνουν με το σωστό τρόπο).
    Έλπίζω κι εγώ ότι όλο αυτό θα κοπάσει και ότι φυσικά θα εκλείψουν φαινόμενα σαν αυτό με το blogme.gr.
    Καλό υπόλοιπο της ημέρας!

    ReplyDelete
  5. @krot θα σας περιμένουμε πως και πως :)!!
    @μαρακι πολύ σωστό, απλά ειχα την απορία γιατί να δημιουργούμε την μιζέρια εκεί που μπορούμε να ΜΗΝ το κάνουμε!
    @candyblue και γω το ίδιο εύχομαι...
    @queen elisabeth καλωσόρισες στην μπλογκόσφαιρα, ειναι υπέροχος κόσμος στις καλές του μέρες!

    ReplyDelete
  6. Συμφωνώ μαζί σου, τουλιπάκι! Μακάρι να τελειώσει σύντομα...

    ReplyDelete