Monday, July 18, 2016

(not) a summer story.

Μήπως αντί να κοιτάζεις τα αστέρια και να κάνεις ευχές, να βλέπεις τη γη, να την πατάς σταθερά και να βλέπεις τα δεδομένα;



Y.Γ είδα κάπου γραμμένο αυτό:
"-Make a wish.
 - You".

Πόνεσε.

11 comments:

  1. Τουλίπα καλησπέρα, αξιολόγησες τα δεδομένα.... Ξέρεις γιατί το λέω αυτό; Διότι με την επιγραφή...τοίχου αν δεν κάνω λάθος; μου θυμίζεις κάτι που ισχύει και στην πολιτική και όχι μόνο: Απομονώνουμε το λόγο από τον άνθρωπο και τον πλάθουμε ανάλογα. Οι άνθρωποι όμως δεν είναι μαριονέτες. Όταν κάποιος λέει κάτι, το αγόρι στην κοπέλα του εν προκειμένω, πάμε πάντοτε, πέραν του παραδείγματος, ανάλογα με το ποιος ειναι ποιος. Ποιος είναι ο χαρακτήρας του, ποιες είναι οι τρέχουσες συνθήκες του και μιλάει έτσι, ποιο είναι το στάτους του, πνευματικό, υπαρξιακό, ανθρώπινο... Δεν μπορούμε να απομονώνουμε συνειδητοποιώ μία έκφραση και να την κολάμε παντού ή να την πλάθουμε κατά βούληση. Όμως αυτό που κάνεις κρύβει και ένα δυνατό σου σημείο. Σημαίνει ότι κάποιες φορές οφείλουμε να κρίνουμε και το διάλογο πέρα από οτιδήποτε άλλο. Μπορεί δηλαδή να είναι λάθος ο διάλογος, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο άνθρωπος, υπάρχουν όμως τέτοιες ευφυίες και που ειδικά ισχύουν αυτά; Αν το make a wish το λέει γυναίκα και το you άντρας, θα μου θύμιζε το πως θα μιλούσα εγώ πχ!!! Αν το you το λέει γυναίκα σε άντρα, ακόμα καλύτερα! Μα γιατί πονάς; Θες να πεις ότι τα γραφόμενά σου, είναι εν μέρει στη σφαίρα του φαίνεσθαι και δεν αποκαλύπτουν τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ όπως είπες στην αρχή; Μήπως όμως έχεις την ανάγκη να επιβεβαιώνεσαι από την ποσότητα και όχι από την ποιότητα; Δεν ξέρω εσύ θα μου πεις! Τουλάχιστον αν μας είχες αποκαλύψει και παραπάνω πράγματα σχετικά με το προφίλ σου, σπουδές, ενδιαφέροντα, επαγγελματικό τίτλο, να καταλαβαίναμε κάποια πράγματα καλύτερα. Εν αναμονή σχολίων σου, καλό σου απόγευμα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η αληθεια ειναι ΜΕνελαε, πως όταν βλεπεις ενα διαλογο π.χ οπως αυτόν που πέτυχα εγώ κάπου, τον βάζεις σε ένα συγκεκριμένο άτομο ή κατάστασση.
      Γιατί πονώ...γιατί ακριβώς έβαλα αυτόν τον διάλογο πάνω σε συγκεκριμένο άτομο.

      Το προφιλ μου...χε χε hard working girl in the city !

      Delete
  2. Γίνεται να βλέπεις πού πατάς ενόσω ζεις και υπάρχεις σ αυτή την γη και ενδιάμεσα να κοιτάζεις τ αστέρια, to wish upon a star, να παίρνεις δύναμη, ελπίδα, ανάσα και να ονειρεύεσαι ένα καλύτερο αύριο, ένα καινούργιο στόχο κλπ κλπ; Και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν. Πρέπει μόνο να βρίσκεις τη σωστή δόση από το κάθε ένα. Γιατί να πρέπει να διαλέξεις ή το ένα ή το άλλο;

    Make a wish
    You.
    Ρομαντικό.

    Πέραν από τα σλόγκαν στους τοίχους, τα σιρόπια στο fb και τα τσιτάτα, υπάρχει η αληθινή ζωή που έχει απ όλα.... Σε διάφορες δοσολογίες. Μεταξύ αυτών και ο πόνος Τουλίπα μου, που οι άνθρωποι φροντίζουμε να μην τον διαφημίζουμε για να μην χαλά το ιματζ.
    Φιλουθκια αγαπημένη μου
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Και από την άλλη άμα το έχεις να μην είσαι εντελώς προσγειωμένος και να λες ότι θα κοιτάς μόνο που πατάς, δεν σημαίνει πως θα το κάνεις κιόλας.

      Η αληθινή ζωή - μακριά από FB, ναι είναι εντελώς άλλος κόσμος. Μου δίνεις ιδέες για επόμενο ποστ.

      φιλια
      χ

      Delete
    2. Τουλιπάκι καλησπέρα! Επιμένω ξανά πως ο ετεροχρονισμός των σχολίων σου, FB, αν δεν σημαίνει ότι μιλάς δίχως να προοδεύεις, σημαίνει απλά, γιατί φαίνεσαι έξυπνος άνθρωπος, πως σκέφτεσαι λάθος. Θα επαναλάβω λοιπόν τα από πάνω λόγια μου, πιο βαθιά τώρα με ένα παράδειγμα από τα Μαθηματικά. Τα βιβλία των μαθηματικών, αυτά που σπουδάσαμε ή αγοράσαμε μόνοι μας, ακόμα και όσα έμαθες και εσύ στο Λύκειο έχουν μία ιδιομορφία. Σε αυτά οι...σχέσεις προέχουν του....όντος. Διαβάζουμε κατεβατά αναλύσεων για να μην πούμε αύριο στη δουλειά μας ότι χρειαζόμαστε καταλόγους συναρτήσεων σε πολλά διαφορετικά κεφάλαια. Αυτό σήμερα, για εσένα και για μένα είναι λάθος. Δεν μπορεί στη ζωή σου οι σχέσεις να προέχουν του όντος, το λέω απλά, πρώτα έχουμε και μετά λέμε, πόσο μάλλον στη σφαίρα του σχετίζεσθαι. Κάνεις πάλι με το σχόλιό σου το ίδιο λάθος. Καλές ή κακές οι σχέσεις σου τι αλλάζει με τη συζήτηση; Αλλος μιλάει για θεωρητικά μαθηματικά και θεωρητική φυσική, όμως αισθάνομαι μερικές φορές ότι ο εγκέφαλος μας παίζει παιχνίδια! Και ακόμα και έτσι να είναι, αυτό ονομάζεται πασάλειμα, λίγο απόλα. Νομίζω πρέπει να εμβαθύνεις σε κάποια πράγματα, να γίνεις πιο ποιοτική και να τολμήσεις να δώσεις σημασία σε πράγματα που μέχρι τώρα δεν έδινες. Μα καλά, γιατί μία τόσο έξυπνη κοπέλα και με τόσο ζεστό ημερολογιάκι βραχυκυκλώνει στο FB; Σε κάθε περίπτωση έχω την εντύπωση πως πρέπει να αντλήσεις βοήθεια από τα απλά σου και μικρά σου ενδιαφέροντα και να δεις πως αυτά προχωρούν, εξελίσσονται και κάνουν αυτό που λέει και το βιβλίο που διαβάζω, match the talent to the task, χωρίς υπεκφυγές, τολμώντας μάλιστα να ανανεώσεις και τη δουλειά σου! Δε φιλοσοφώ, αλλά προσπαθώ να σε ξεμπερδέψω από μία αιθεροβάμων προσωπικότητα που σίγουρα δεν είσαι εσύ αυτή, απλά παρασύρεσαι. Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

      Delete
    3. Αγαπημένη μου Ruth

      Το σχόλιο σου είναι πάρα πολύ ωραίο. Το κρατάω γιατί το χρειάζομαι πάρα πολύ αυτή τη στιγμή.

      Delete
  3. تواصلوا مع شركة ابراج دبي اكبر شركة تنظيف فلل بالدمام والتي لديها افضل فريق عمل مكون من افضل عمال التنظيف المختارين من جميع انحاء المملكة العربية السعودية والخارج

    ReplyDelete
  4. تواصل الان معنا في توكيل صيانة سامسونج لتحصل علي افضل خدمة صيانة اجهزة كهربائية علي ايدي متخصصين من خلال خدمة عملاء سامسونج في مصر واللذين يوجدون في مراكز صيانة سامسونج علي اعلي مستوي.

    ReplyDelete
  5. مركز النور يساعد الطلاب علي اجتياز معادلة هندسة بكل سهوله من خلال تدريس مواد الاختبارات المختلفه والمتنوعه التي تساعدهم علي اجتيار اختبار الحصول علي معادلة كلية الهندسة من مصر.

    ReplyDelete
  6. تواصلوا معنا الان للحصول علي افضل العروض المقدمة من خلال شركة العنود اكبر شركة تنظيف موكيت بمكة والمملكة العربية السعودية في جميع انحاء الوطن العربي من خلال افضل خدمات تنظيف سجاد بالبخار بمكة والمملكة السعودية.

    ReplyDelete