Monday, October 14, 2013

Wok me up before you go go

 Χθες το βράδι, είχα τη φαεινή ιδέα να προτείνω στην παρέα, να πάμε κάτω παλιά Λευκωσία για βόλτες. Καλός ο καιρός, σκέφτηκα, θα βρούμε και ένα café να αράξουμε ανάμεσα στα τόσα που άνοιξαν. Αφού έχει τόσες επιλογές πια κάτω στο κέντρο.

Πάω, μαζεύω τη μια φίλη, δίνουμε τηλεφωνικό ραντεβού με τους άλλους, πάνω στην πλατεία/γιαπί Ελευθερίας.

Δεν πάρκαρα στην τάφρο, από ψηλά φαινόταν γεμάτη. Περνώ κατά μήκος των Φοινικιών, επίσης τίγκα. Προχωρώ, φτάνω στην πλατεία/γιαπί. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι το αρχικό μου σενάριο, δεν είχε καμία λογική. Πλανόδιοι πωλούσαν από ξηρούς καρπούς μέχρι βραχιολάκια, κάτι ξεκάπνιζε δεξιά και αριστερά ( μην ήταν σάντουιτς, μην ήταν γύρος και κοψίδια;) και κόσμος, πολύς κόσμος.

Δεν πτοήθηκα, έστριψα στην Ρηγαίνης. Κόλλησα σε μποτιλιάρισμα. Μετά από 5 λεπτά, καταφέρνω να ξεφύγω και στρίβω δεξιά για να πάω προς τα κάτω. Πάρκιγκ γεμάτα, αυτοκίνητα να βγαίνουν από όλα τα alt.
Να μην στα πολυλογώ, πάρκαρα στο μυστικό μου πάρκιγκ, κάπου πολύυυυ μακριά από Λήδρας και Ονασαγόρου.
Βρήκαμε τους υπόλοιπους Λαϊκή Γειτονιά που υποτίθεται άνοιξαν καφενεδάκια. Έχω μια απορία…δηλαδή το μόνο πράγμα που απέμεινε από αυτό το φιλόδοξο σχέδιο της δεκαετίας του 80, είναι 4-5 ταβέρνες με χάλια, τάχαμου, κυπριακό φαγητό και café που το highlight τους είναι ο ναργιλές;

Τέλοσπάντων, μετά από μια βόλτα Λήδρας και Ονασαγόρου, όπου γινόταν το έλα να δεις και μετά από ένα πέρασμα στην πλατεία Φανερωμένης που μας προκάλεσε αγοραφοβία, καταλήξαμε Ερωδό.
Για τον οποίο δεν πεθαίνω, αλλά σκίζει από τοποθεσία και το πιο σημαντικό δεν σε πνίγει ο πολύς ο κόσμος.

Αν κύριε Δήμαρχε και αρμόδιες αρχές, σκοπεύατε να μετατρέψετε την παλιά Λευκωσία σε ένα τεράστιο wok, όπου όλοι θα βρισκόμαστε μέσα, σαν stir fry λαχανικά και θα κουλιάζουμε, το έχετε καταφέρει.


13 comments:

  1. χαχαχαχα!!!! τέλεια η παρομοίηση για το wok!!!! το καλοκαίρι πάντως, μαζί με το αντιλιακό, μια χαρά τηγανητούλια μας κάνει η παλιά πόλη μεσημέρι/απόγευμα :))))

    δεν ξέρω πως τα κατάφεραν στη λεμεσό και το πολύ όμορφα διαμορφωμένο κέντρο είναι πεντακαθαρό μέρα μεσημέρι τις κυριακές!!! εκεί γενικώς το σουλατσάρισμα είναι πιο άνετο.

    φέρτε μας πίσω την φανερωμένη!!!! να φύγουν οι μακαριακοί (της λεωφόρου) και να έρθουν πίσω οι αναρχικοί!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να φύγουν! Ειλικρινά βλέπω κόσμο άσχετο. Και όταν λέω άσχετο, εννοοώ εκείνο που δεν εκτιμά την αρχιτεκτονική, την πουρόπετρα. Να πανε στην Εγκωμη!

      Η Λεμεσός, πήρε λεφτά από ΕΕ, γιατί όταν ο Χρήστου ήταν υπουργός , εξασφάλισε αυτά τα λεφτά, γιατί ήθελε ως δήμαρχος να τα χρησιμοποιήσει για την ανάπλαση του. Μαγκια του

      Delete
    2. μαγκιά του, οντως :)

      Delete
  2. http://www.youtube.com/watch?v=02wPSQ0m72I

    ReplyDelete
    Replies
    1. αυτό ακριβως! Γιουσουρούμ!

      Delete
  3. οντως στερειται οργανωσης, πολλην το βαρβαριτζι κτλ αλλα αγαπω παλια Λευκωσια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οργανωσης, αναπτυξιακης πολιτικης, οραμα - η λιστα ειναι μεγαλη με τα πράγματα που στερείται.
      Και γω την αγαπή, αλλά δυστυχως η Λήδρας και η Ονασαγόρου έχουν μπει στο Χ μου

      Delete
  4. Θες επειδή έχω την εμπειρία του Γκαζιού, θες επειδή έχω μάθει εκ των έσω πως λειτουργούν οι μαφίες του real estate και της νύχτας, όποτε ακούω "ανάπλαση" τρομάζω. Γιατί συνήθως οι αναπλάσεις βγάζουν τέρατα κοινωνικής, περιβαλλοντικής, πολιτικής και αρχιτεκτονικής φύσεως

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ παρόμοια η περίπτωση της πλατείας στο Γκάζι. Εννοείται πως σιγά μην τα έκαναν όλα αυτά από ενδιαφέρον για την πόλη. Είναι για να φάνε μερικοί

      Delete
    2. Πάντως η χειρότερη μαφία ήταν αυτή στου Ψυρρή. Και το Γκάζι φαίνεται και αυτό να πεθαίνει τώρα που άνοιξε η Πλατεία Ειρήνης-Πέριξ της Αιόλου-Καρύτση

      Delete
    3. Η πλατεία Ειρήνης και πέριξ από ότι έμαθα βουλιάζει αργά και σταθερά. Άρα το φαινόμενο του μπουλουκιού, συνεχίζεται. Τέλοσπάντων, καλά που δεν είμαστε αγοραφοβικοί να λες!

      Delete
  5. Αγοραφοβία...ο μποοοοο

    Εγώ πάντως συνεχίζω να μην αλλάζω τα Εξάρχεια με τίποτε στον κόσμο

    ReplyDelete
  6. Η παλιά Λευκωσία δεν είναι μόνο η Λήδρας και η Ονασαγόρου. Υπάρχουν ακόμα υπέροχοι τόποι για να κυκλοφορήσει κάποιος.

    ReplyDelete