Wednesday, February 23, 2011

Κάτω το κεφάλαιο


Πήρα τηλέφωνο τη μάνα μου πριν από μισή ώρα.
Τουλίπα : Μαμά, θέλω να σου πω το σχέδιο μου για τα επόμενα χρόνια και θέλω την υποστήριξή σας.
Μαμά τουλίπα: Χμμ για πες...( η σχέση μας είναι καλή αυτή την περίοδο - είναι σίγουρη ότι θα έχει εγγόνια πολύ σύντομα).
Τουλίπα: Μου έχουν διαλύσει τα νεύρα στο γραφείο. Άρα...θα παραιτηθώ. Και μετά θα γίνω καλλιτέχνης, μπορεί και να γράψω κανά βιβλίο. Θα τρώω σαλάτες από λαχανικά που θα έχω στον κήπο μου. Με λίγα λόγια θα με συντηρείτε.
Μαμά τουλίπα: Καλά κατάλαβα ( εννοείται πως δεν με πήρε στα σοβαρά).
Τουλίπα: Άκου μάνα, μου ανακοίνωσαν σήμερα ότι το καλοκαίρι θα πέσει πολλή δουλειά. Δηλαδή εγώ δεν θα μπορώ να πάω 2 βδομάδες διακοπές. Θα είμαι η μόνη "μαύρη" στη Λευκωσία που θα δουλεύει το 15αύγουστο. Και δεν θα είμαι καν μαύρη αφού δεν θα μπορώ να πηγαίνω παραλία για αποκτήσω χρωματάκι.
ΠΑΥΣΗ - (Την περίμενα να μου πει ότι δεν είναι καιρός για τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις, ειδικά και με την κρίση).
Μαμά τουλίπα: Να παραιτηθείς!

Ζήτω η μάνα τουλίπα!

Κατάλαβες φίλε;
Θα δουλεύω. Η ζωή μου καθορίζεται από Αυτούς. Ως και στη συναυλία της Amy Winehouse στις 22 του Ιούνη παίζει να μην μπορώ να πάω έτσι όπως τα κάνανε.

Και μετά , αφού τσίριζα στο γραφείο, γυρίζω και λέω στη συνάδελφο/φίλη/μάνα.
"To point του να ειμαι single είναι να μπορώ να κάνω μαλακίες χωρίς να είμαι "δεμένη" κάπου. Να έχω λεφτά, να μην έχω υποχρεώσεις και απλά να κάνω ότι μου καυλώσει. Αν στο μέλλον κάνω οικογένεια, θα τρέχω τα παιδιά στα φροντιστήρια, θα κάνω δουλειές και άρα δεν θα έχω χρόνο. Θα είναι λογικό να μην μπορώ να πηγαίνω όποτε θέλω διακοπές. Τώρα όμως κάνω τη ζωή παντρεμένης αλλά χωρίς τον άντρα, χωρίς το σεξ και χωρίς τα παιδιά. Σκατά".

Θα παραιτηθώ.
Σκλάβα του καπιταλισμού έχω καταντήσει. Και χωρίς το s&m...

27 comments:

  1. Να παραιτηθείς!

    ReplyDelete
  2. θα μου κερνας μια σαλατα τη μέρα;

    ReplyDelete
  3. Δουλεύουμε για να ΖΟΥΜΕ, δεν ζούμε για να δουλεύουμε. Να παραιτηθείς, αν δεν μπορείς να βρεις άλλη λύση.

    ReplyDelete
  4. Κατσε παιδί μου! Ακου αμέσως να παραιτηθείς!!

    Κατσε δούλεψε, πάρε μιά βδομάδα άδεια και μιά μέρα πριν γυρίσεις δήλωσε ασθένεια και κάτσε άλλη μία!!!

    χιχιχιχι
    Θα σου μείνει και άδεια για τα Χριστούγεννα που δεν θα 'χει τοοοοση δουλειά :)

    ReplyDelete
  5. Παρ'όλο που αποφεύγω να παίρνω θέση σε τόσο σοβαρά και προσωπικά ζητήματα, εισηγούμαι να σκεφτείς σοβαρά την παραίτηση... αφού μελετήσεις φυσικά προηγουμένως τις επιλογές σου για άλλη δουλειά... Το μισό σου μπλογκ είναι γεμάτο με αναρτήσεις που αρχίζουν και τελειώνουν με τη δουλειά και το πόσο υποφέρεις πια.. και, ναι, τι single life είναι αυτό άμα δεν μπορείς να την απολαύσεις... ελπίζω να βγάλεις άκρη σύντομα...

    ReplyDelete
  6. avevaios, αμα βρω κάτι άλλο καλύτερο...έχουμε και δόσεις!

    ReplyDelete
  7. Ξαδέρφη, Η μια βδομάδα δεν κάνει δουλειά - θες δου σερί για να ξεχάσεις την ταλαιπωρία της χρονιάς. Άσε με και είμαι για να σκάσω

    ReplyDelete
  8. Korinna, έχει καταντήσει το κέντρο των πάντων αυτή η πίεση της δουλειας...είναι παντού έτσι;
    Δεν ξέρω, βαρέθηκα να μην βρίσκω λύση και να είμαι και σε φάση αδράνειας...

    ReplyDelete
  9. Ανανέωσαι το βιογραφικό σου και ξεκίνα να ψάχνεσαι όταν το πάρεις απόφαση. Μπορεί να προκύψει κάτι πολύ καλύτερο και πιο ανθρώπινο.

    ReplyDelete
  10. den tha paretitheis. eto,tha diloseis tin paraitisi s, tha s kamoun mia mikri afksisi kai oloi thanai happy(mazi kai meis pou tha diavazoume ta post s gia ti douleia) :)

    ReplyDelete
  11. ps. kai sovara tora,an paraititheis xoris na exeis vrei kati allo en ton proteron tha einai lathos. Polla dyskoles epoxes kai kaneis den plironei

    ReplyDelete
  12. η απάντηση της μαμας τουλίπα αφορούσε εσένα ή καμια ηρωιδα βραζιλιάνικης σειράς που παίζει στο background; Διοτι εμένα, όπως μιλούμε για π.χ. το κυπριακο μου λέει να τον σκοτώσω αφού αγαπώ τον Χοσε!!!! Συμφωνώ με την ξαδέρφη σου....

    ReplyDelete
  13. Μέχρι χθες ήξερα μόνο για Moby και Winehouse στο Ejekt. Βγήκε ’κάνα άλλο όνομα;

    ReplyDelete
  14. Na kanw mia isws hli8ia erwthsh? (lave upopshn oti exei panw apo 8 xronia na doulepsw sth kupro). to na mhn paraith8eis alla apla na apaithseis tis diakopes pou dikaiousai (kapoies meres per year) den paizei? uparxei periptwsh dhladh na apolu8eis ean prakseis to anti8eto?

    ReplyDelete
  15. Εγώ έχει 2 χρόνια που λεω μόλις βρω κάτι καλύτερο θα φύγω από δω και ψάχνω και βιογραφικά στέλλω και εξετάσεις κάθομαι κι ακόμη είμαι εδώ, γι αυτό κάτσε εκεί που κάθεσαι,ψάχνε παράλληλα ή γράφε το βιβλίο σου και μην ανησυχείς, εμείς θα το αγοράσουμε, το έχεις στο τσεπάκι σου το best seller

    ReplyDelete
  16. Τουλίπα μου αν καταπιέζεσαι τόσο πολύ, σκέψου το να παραιτηθείς. Μην το εφαρμόσεις όμως μέχρι να έχεις συγκεκριμένο σχέδιο, τι θα κάνεις όταν σταματήσεις, πόσο καιρό θα αντέξεις χωρίς μισθό κτλ.

    Άλλωστε κάθε τέλος και μια καινούργια αρχή ε; :)

    Καλή σου μέρα!

    ReplyDelete
  17. Ina, η μαλακία είναι ότι χθες που περπάταγα να πάω κάπου διαπίστωσα ότι στοιχεία της δουλειάς μου μ αρέσουν. Απλά με έχει κουράσει το περιβάλλον.

    ReplyDelete
  18. K, Εννοείται πως η "μικρή αύξηση" δεν θα είναι λόγος να μείνω. Εννοείται πως η μεγάλη θα είναι λόγος.
    Επίσης...δεν ειμαι 25 χρονών για να παραιτηθώ έτσι για την "μαγκιά" και μετά να ψάχνω δουλειά ;)

    ReplyDelete
  19. gnapp, με εξέπληξε η απάντηση της γιατί είναι πολύ προσγειωμένος άνθρωπος. Προφανώς απάντησε σε μάνα που βλέπει την ώρα της να δουλεύει τα σ/κ τα τελευταία χρόνια.

    ReplyDelete
  20. aurora, δεν το έψαξα ακόμα.

    ReplyDelete
  21. Praktor, μα δεν είναι θέμα να απαιτήσω τις διακοπές ρε παιδιά. Το θέμα είναι να γίνει η δουλειά στην ώρα της. Και προφανώς με το να πάρω μέρες αναρρωτική που δικαιούμαι, μόνο εμένα θα γαμήσει γιατί θα μείνουν όλα πίσω.

    ReplyDelete
  22. homo, φαντάστηκες να έρθει η στιγμή να σας γνωρίσω στην παρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου; :)

    ReplyDelete
  23. Daisy, συμφωνώ σε όλα. Καλή σου μέρα :)

    ReplyDelete
  24. Οπότε πρέπει να αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον/εταιρεία και όχι τομέα.
    Καλό ψάξιμο, θέλει υπομονή όμως αυτή την εποχή και πολύ μελετημένες κινήσεις.

    ReplyDelete
  25. Ina, ούτε και αυτό γίνεται. Οι συναδέλφοι εδώ είναι φίλοι μου. Είναι ένα πιο γενικό αίσθημα που έχει να κάνει με προσωπική ανάπτυξη και στην τελική τι κερδίζω από όλη αυτή την ιστορία...

    ReplyDelete
  26. Και τι χάνεις...

    ReplyDelete