Wednesday, April 07, 2010

Zen, κρασί και όνειρα ηλεκτρονικά


Δεν έμεινα τελικά τόσο μακρυά από το blogging. Μπορεί να μην μπορώ ακόμα να γράψω τα εμπνευσμένα κείμενα ή έστω να έχουν μια συνοχή όλα όσα λέω, αλλά μου έλειψε η αίσθηση επικοινωνίας και επαφής με το ίντερνετ.
Αφορμή για την επιστροφή μου στο blogging, ήταν το νέο ποστ του Μαρίνου. Occhio ή "Little Buddha", ο τίτλος του. Για όσους δεν ξέρουν, αυτά είναι δυο μπαρ στην Λευκωσία, σχετικά καινούρια. Το ένα λειτούργησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, το άλλο δεν έχει ούτε μήνα.
Στο πρώτο έχω πάει, το δεύτερο θέλω να το επισκεφτώ γιατί έχω μια αδυναμία στην μουσική του Buddha Bar.
Διαφωνώ με εκείνα που γράφτηκαν για το Occhio. Γιατί είναι απλά ένα στημένο μπαράκι και είμαι κάθετη σ' αυτό. Γιατί οι 30 συν πλην, πάνε και στέκονται εκεί και η μόνη τους έννοια είναι να τους δουν. Δεν είναι τόσο μα τόσο ξεπερασμένη αυτή η στάση; Να πιστέψω ότι πραγματικά ακούς μουσική, πίνεις τα ποτά σου και περνάς καλά; Χωρίς να σε ενδιαφέρει να σε δουν οι γύρω; Δεν πήρα αυτή την εντύπωση όταν πήγα. Ούτε και εγώ φυσικά ήμουν χαλαρή. Πώς θα σταθώ όταν η ξανθιά 25αρα δίπλα μου ( που φαίνεται ανοργασμική 35αρα) κοιτάει με ένα απλανές βλέμμα και το body language της λέει "κοίτα με, φοράω μάρκες και είμαι hot hot"; Ή οι άνδρες. Ξενέρα ρε αγόρια. Ούτε ένα χαμογελάκι της προκοπής. Φορέσατε τα ωραία επώνυμα πουκαμισάκια σας και ντυθήκατε σαν Ken. Life in plastic, is fantastic ε;
Τι διαφορά δηλαδή έχει από το Zoo, το Mo και τα σχετικά; Καμιά. Η ίδια φιλοσοφία του αρχοντοχωριατισμού των 'oos.
Όσο αφορά στο Little Buddha, εμπιστεύομαι τα σχόλια του Μαρίνου και έχω ήδη φανταστεί την εικόνα. Το "status" του BMW X6, του Rolex και του D&G τζιν συμπληρώνει μια (πολυπόθητη) κράτηση στο Little Buddha. Έτσι πάει και μεταξύ μας έτσι είναι και σε πολλά άλλα Buddha Bar όπως είναι για παράδειγμα εκείνο του Λιβάνου που είναι τίγκα στο επώνυμο κιτσαριό. Άρα τι διαφορετικό περιμέναμε εδώ; Και αυτό το λέω, χωρίς να υπονοώ κάτι για την Κύπρο.

Tώρα θα μου πεις, "εσύ που πας δηλαδή;".
Έχω ανακαλύψει το vinyl και όταν βγαίνω, εκεί πάω. Θα δεις τους πάντες. Από "καθωσπρέπει" μέχρι το crowd της New και bikers. Μουσική cool, ωραίο περιβάλλον και καμιά αίσθηση δήθεν. Μια βραδιά, πέρασε από δίπλα μου, ένας τύπος με τζιν και σακάκι κουστουμιού και οι διπλανές τύπισσες είπαν " Πω πω, τι γυρεύουν εδώ οι φλώροι;" Όσο για τα ποτά, δεν ξέρω πολλά αφού κάθε φορά πίνω κρασί ( μια χαρά είναι).
Και η New μ αρέσει, ειδικά το καλοκαίρι στη μικρή βεράντα. Και το Stranger than Paradise, όταν καθόμαστε στα σκαλιά έξω. Και πλέον, όπου νιώθω καλά με το τζιν και το μπλουζάκι μου. Τα υπόλοιπα τα βαριέμαι. Και ας έχω πει στην "κοσμικιά" κολλητή μου την επόμενη φορά που θα πάει Little Buddha να κρατήσει μια θέση και για μένα. Να δεις που απλά θα εκνευριστώ...τουλάχιστον θα είναι καλή η μουσική.
Απόψε θα πάω σε ένα νέο μπαράκι, το Nano. Κάνουνε ένα κοκτέιλ που το ονομάζουν "κρακ". Θα το πιω και θα σου πω.

Υ.Γ1 O Μonsieur Minimal, αλλάζει όνομα, γίνεται Μεσιέ Μινιμάλ, τραγουδάει ελληνικά και βγάζει μίνι δίσκο, με την ονομασία "Πάστα Φλώρα". Συμμετέχει σε ένα όμορφο τραγούδι η Δήμητρα Γαλάνη. Βρες τις μουσικές του στο myspace. Μυρίζει ήδη καλοκαίρι :)
Υ.Γ2 Ο Πολίτης θα δίνει ένθετο το Nitro. Χμ...θα παίρνω Πολίτη. Το People μου είναι αδιάφορο.
Υ.Γ3 Περνώ φάση εσωστρέφειας. Το οποίο σημαίνει πολύ διάβασμα, μουσικές και θέατρο.
Υ.Γ4 Έίχες δίκιο. Καλύτερα να άφηνα το facebook παρά το blogging.

30 comments:

  1. Ενεν τα ρούχα που κάμνουν τον φλώρο.

    Κάπου εσιχάθηκα την ευκολία που έχουν οι Κυπραίοι να βαφτίζουν τον άλλο χίππυ ή φλώρο ή διάφορα άλλα επειδή ντύνεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

    ReplyDelete
  2. δεν διαφωνω. ομως τελικά, παίζουν ΚΑΙ αυτά ρόλο. είναι το πακέτο.

    ReplyDelete
  3. δεν αντεξες μακρυα του ε;;

    ReplyDelete
  4. areskei mou to vinyl, alla o kosmos tou en polla snob. etixe mou je mena na akousw sxolia tou tipou ti gireukoun toutoi dame, re koumpare oso je na valloun ta koultouriarika tous rouxa je na to pezoun freestyle, oi xorkatoi en xorkatoi, je en diaferoun ka8olou pou jinous tou zoo je tou mo. same shit, different style. eleos.

    ReplyDelete
  5. Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω...γιατι εμεις δε μενουμε στην ιδια πολη; Ε; Γιατι; Αφου περναμε τις ιδιες φασεις. Χαζόνιο, αντε κανονισε να ερθεις... Να παμε στο "Τώρα Κ44".

    ReplyDelete
  6. Α, για την Κυπρο θα κανω ενα post... οταν θα θελω να τα χωσω καπου ετσι χωρις λογο... Κι επειδη την αγαπω κιολας...

    ReplyDelete
  7. Εμένα το Occhio μου αρέσει. Έχω πάει πολλές φορές και ποτέ δεν είχα καμιά έννοια για το αν θα με έβλεπε κανένας, δεν έχω ούτε ένα ρούχο μάρκα και ποτέ δεν ένιωσα κόμπλεξ. Είναι όλα μέσα στο μυαλό ξέρεις.
    Η νυχτερινή ζωή χρειάζεται κι αυτά που θεωρείς δήθεν και τα άλλα που σου αρέσουν, απλά είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα τα οποία θέλουν και διαφορετική διάθεση. Από αυτά που σου αρέσουν μόνο στο Vynil πήγα και μου άρεσε κι αυτό πολύ - είμαι εύκολος άνθρωπος και μ αρέσουν όλα- αλλά αυτά είναι που με ενοχλούν, γιατί να σχολιάσουν οι άλλες αν φορούσε ο τύπος σακάκι? Αυτές μπορούν να φορούν ότι νιώθουν άνετες και τους εκφράζει ο άλλος όχι?Ψευτοκουλτουριάρηδες. Κι είμαι σίγουρη στο "στημένο" Occhio δεν θα άκουσες ποτέ σχόλιο για το ντύσιμο κανενός.
    xxx

    ReplyDelete
  8. Το Occhio ετσι μεγάλο που ένει έπρεπε να το εκάμναν club οι να το γεμώσουν τραπέζια.Εν κρίμα ρε κουμπάρε, τη στιγμή που η Λευκωσία εν γεμάτη τρύπες τζιαι οι τόποι με εμβαδό της προκοπής εν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός σιερκού.

    Σιέρομαι πάντως που εβρέθηκε τζιαι άλλο πλάσμα να δεί το γελοίο του να βαφτίζεις τον άλλο κάτι επειδή φορεί τζιν με σακκάκι.

    ReplyDelete
  9. The Passenger4/08/2010 12:23 AM

    Φυσικά τζιαι club να το εκάμναν οι παραπάνω ήταν να εστέκονταν τζιαι να εθωρούσαν ο ένας τον άλλον...

    ReplyDelete
  10. Όλα αυτά τα μπαρ μου σου αρέσουν και ανέφερες για πες και γεωγραφικές συντεταγμένες. Τοποθεσία κτλ, Διότι καθότι και γουρούνα εγώ πάω για φαγητό. Τώρα θα ξεκινήσω να μπεκρουλιάζω. Πλιζ κάνε μια περαιτέρω ενημέρωση. Σε ευχαριστώ τα μάλα

    ReplyDelete
  11. ναι έρχονται στιγμές που βαριέται κανείς τις social networkingιές. Αλλά και πάλι κάτι πετιέται...

    ReplyDelete
  12. Χθες το βράδυ πέρασα έξω από το Little Buddha. Έτσι ακριβώς είναι, όπως το φαντάζεσαι. Και γιατί να μην είναι δηλαδή; Δεν είχα καμιά αμφιβολία. Μαλακίες.
    Το vinyl όμως είναι και λίγο περίεργο. Μου έτυχαν και νύχτες-νύστες. Σε γενικές γραμμές όμως κι εμένα μου αρέσει, αν και τα κοκτέιλ τους δεν είναι για να πελλάνεις κιόλας.
    Μα σοβαρά, ο Πολίτης θα δίνει το Νίτρο;; Μπράβο!
    Άκουσα καλά λόγια για το Νano και θα το επισκεφτώ επίσης οσονούπω.

    ReplyDelete
  13. Λευκωσία έχω να βγω καμιά 10ετια άρα δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω. Λεμεσό μ'αρέσει να πηγαίνω κοντά στη θάλασσα για καφέ ή ποτό ή φαί ή οτιδήπότε. Εκτός απ'το 7seas που θυμίζει κάτι από μαγαζί στο εξωτερικό τα άλλα μ'αφήνουν παγερά αδιάφορη και στα 30+ δεν έχω όρεξη να πονοκεφαλιάσω και να κοιτώ τους γύρω που κοιτούν τους άλλους κτλ. Από οτι θυμάμαι ποτέ δε διασκέδαζα έτσι. Το καλύτερο μου ήταν πάντα χαβαλές σε σπίτια φίλων με μουσικήξ που διαλέγαμε εμείς και άνεση.

    Κι εγώ έμεινα μακριά απ'το μπλογκιν' και μου'λειψε. Μακριά απ΄το φατσαμπουκ μένω έτσι κι αλλιώς γιατί το βαριέμαι θανάσιμα.

    Φιλιά τουλιπάκι

    ReplyDelete
  14. κοπελλούα, ε μεγάλος έρωτας. Άσε που δεν μου έφταιξε και σε τίποτα το blogάκι μου.


    evlampia, και συ γιατί έβλεπες τους σνομπ που έτσι και αλλιώς είναι παντού. δεν είναι το ίδιο πράγμα καθόλου. τουλάχιστον εδώ η μουσική είναι πολύ καλή. και τόλμα να πας στο zoo ντυμένη και χωρίς μακιγιάζ...


    one, πως είναι το νέο K44; δεν άνοιξε πέρσι το νέο; ΚΑι δεν θα σε αφήσω να τα χώσεις στην Κύπρο. Αφού δεν έχεις λόγο. Ότι μαλάκες είδες εδώ, άλλους τόσους βρήκες εκεί που είσαι :)

    ReplyDelete
  15. homo anisorropus, επιμένω ότι το Occhio είναι υπερβολικά στημένο και δεν συγκρίνω τα δύο. Όλοι σχολιαζουν...απλά αυτές τις άκουσα. Θες να αναλύσουμε τον επιφανειακό νου των δήθεν κοσμικών;


    the passenger, καλά δεν έχει σημασία το μέγεθος του μαγαζιου. τι πάει να πει ειναι κρίμα; αφού το θέλουν μπαρ ας το κάνουν μπαρ. Και παντού στον κόσμο υπάρχουν πολύ καλά club σε μέγεθος "τρύπας" εξάλλου.

    ReplyDelete
  16. Gourounella, να που θα το παίξω και time out. Πάρε το περιοδικό για διευθύνσεις. Για γνώμες να έρχεσαι εδώ που τα συζητάμε :). Είμαι υπέρ του ποτού πάντως ε!

    homo erectus, το blogging δεν ειναι social network. μάλλον λάθος το έβαλα στο ίδιο καζάνι με το fb.

    ReplyDelete
  17. aurora, συμφωνω για τις νυκτες-νύστα. να παίρνεις north στο vinyl.


    DaisyCrazy, το firefly δεν σ αρέσει; δεν έχω πάει ποτέ 7seas.

    ReplyDelete
  18. re toulipa mou, i mousiki sto vinyl en telia. apla neuriazo pou stin kipro, o kosmos 8eorei oti prepei na eisai kapias sigkekrimenis katigorias kai ilikias gia na paeis se ena sigkekrimeno topo. giati diladi se alles xores na vlepeis se ena magazi pou 20xronous xippies mexri sintiritikous 50arides na ka8ounte kai na apolamvanoun ton kafe tous i to poto tous kai stin kipro na se 8oroun san exogiino an paeis p.x sto mparaki tis ermou me ta psilotakkouna sou? pote enna xalarosoume epitelous lio?
    sto zoo empika avafti kai me ta converse prin 2-3 xronia kai eperasa kai kala giati imoun sti monadiki parea pou exoreuke :P en to xanakamnw vevea,giati en 8elw na xanapaw zoo, oute kan me tes formes. en boring.

    ReplyDelete
  19. Εμένα το ότι τα clubs στην Κύπρο είναι παρεξήγηση και ότι κανείς δεν χορεύει θα είναι πάντα ο καημός μου...

    ReplyDelete
  20. τουλιπ?!
    μα ήρτες πίσω;!
    άτε!!
    καλώς την!!

    ...εγω τι να πω που ΟΥΤΕ το vinyl ξέρω, ΟΥΤΕ το occio, ΟΥΤΕ το little buddha!!! ...ξέρω τον πολυχώρο 77 (έχει φαϊ!) ..κάμνει;

    ReplyDelete
  21. aurora, συμφωνω απολύτως!

    mary, τι να κανω...ηρθα..λυπάμαι να αφήνω απότιστο το blog μου.
    Γιατί δεν ξερεις αυτα τα μπαρακια; Ποιο είναι το 77;

    ReplyDelete
  22. :)
    Γραψε info για το vinyl. Δεν εχω ιδέα που βρίσκεται.

    Πως ξεφυτρώνουν τόσα πολλά, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα?! Γίναμε Αθήνα!

    ReplyDelete
  23. Δεν θα σχολιάσω τα μπαράκια γιατί η νυχτερινή Λευκωσία με βλέπει σπάνια.
    Απλώς θα σου πω ότι χαίρομαι που επέστρεψες στο μπλογκ και κατάλαβες ότι δεν είναι το ίδιο με το φατσοβιβλίο. :)

    ReplyDelete
  24. ο πολυχώρος 77 τουλιπάκι μου καλό, είναι δίπλα από τη λωξαντρα, στην ονασαγόρου.. έχει τέλειο φαϊ και γίνονται αυθόρμητες φάσεις τραγουδιστικές.. unplugged ..ωραίο τοπάκι :)

    ReplyDelete
  25. Μαρίνε, θα έχεις το υπουργείο οικονομικών στα αριστερά σου και θα πηγαινεις προς πλατεία Σολωμού. Λίγο πριν τα φώτα που έχει οπτικά στα δεξιά σου, είναι εκεί στην ίδια σειρά. Πάρκαρε στο απέναντι πάρκιγκ.
    Δεν γίναμε Αθήνα. εκεί θα βρεις πολλά πολλά μπαράκια που πας και με τις φόρμες αν γουστάρεις.

    raintears, γιατί δεν κυκλοφορείς βράδι; Δεν ήθελα να γράφω γιατί αυτή την περίοδο δεν ζω όπως θέλω. Απλά δουλεύω. Και αυτό δεν είναι ενδιαφέρον :)

    mary, αα ναι καταλαβα. Τραγουδα η Βουλα. Μα γιατί το λένε πολυχώρο; Αφού ειναι μια αίθουσα που τρώνε και αμα λάχει τραγουδάνε. άρα ταβέρνα.

    ReplyDelete
  26. Επειδή εκεί φιλοξενούνται και εκθέσεις. Αυτές τις μέρες στήνεται μια έκεθση φωτογραφίας με θέμα τη Λευκωσία.

    ReplyDelete
  27. aurora, άρα ταβέρνα! πολυχώρος ειναι άλλο πραμα.

    ReplyDelete
  28. Τι να σου πω, δεν έχω πάει. Αλλά, αν με ρωτάς εμένα τι είναι αυτό όπου υπάρχει ζωντανή ελληνική μουσική, φαϊ και εκθέσεις ζωγραφικής/φωτογραφίας κλπ δεν ξέρω να το ορίσω. Ούτε ταβέρνα ούτε πολυχώρος.

    ReplyDelete
  29. τουλιπίτσα, πήγα χτες little Buddha and as expected, ηταν τίγκα στους χλεχλεδες της Λευκωσίας! Ασε που πήγα με t-shirt&jeans και ήμουν σαν τον εξωγήινο ... ANW, επιτέλους δημιουργήθηκε ακόμη ένας χώρος με σοβαρά coctails to die for! Η μουσική τυπική για το συγκεκριμένο χώρο - I like - αν και έχω αμφιβολίες αν θα το διατήρήσουν γνωρίζοντας τις προτιμήσεις των Κυπριων για ελληνική μουσική . Ακόμη φυσικά είναι νωρίς.... .

    ReplyDelete
  30. aurora, ε ναι. δεν μπορει να ειναι ενα απο τα δυο.

    gnapp, ΕΥΤΥΧΩΣ οι του Buddha Bar είναι πολύ αυστηροί με προσδιαγραδές, έτσι δεν θα επηρεαστει η μουσική. Χλεχλέδες...πω πω το φανταστηκα και ξενερωσα...

    ReplyDelete