Friday, January 15, 2010

Look back in time



Από τη Δευτέρα, ο κόσμος όλος έχει βουίξει με τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Η πρώτη σκέψη μου, μόλις το έμαθα ήταν "πόσο κακό έκανε ένας άνθρωπος για να το αξίζει αυτο;". Και εκτός χορού να είσαι, οι απορίες παραμένουν. Νιώθω μουδιασμένη με όλα αυτά που ακούγονται. Οι κολλητοί μου φροντίζουν να μου στέλνουν mail και sms με τις εξελίξεις. Εγώ μπήκα στο τριπάκι να διαβάζω εφημερίδες και site, κάθε τρεις και λίγο.
Δεν το αντέχω άλλο. Να τους πιάσουν να τελειώνει η υπόθεση. Το μόνο που εύχομαι είναι αυτοί να είναι οι πραγματικοί ένοχοι και όχι πιόνια μιας μεγαλύτερης κατάστασης. Αυτά έχω να πω για το συγκεκριμένο θέμα.

Κάτι άλλο τώρα.

Διάβασε ΑΥΤΟ το post και μετά προχώρα πιο κάτω. Αλλά διάβασε το πρώτα.

Διάβασες;

Τότε τελικά δεν είχα κάνει κάτι. Ούτε επικοινώνησα και στην πορεία μεσολάβησε το ταξίδι στη Νέα Υόρκη και άφησα πίσω μου το παρελθόν.

Μερικούς μήνες μετά, ο κοινός κρίκος, μια φίλη μου είπε ότι τον πέτυχε στους δρόμους της Αθήνας και ότι ανταλλάξανε τηλέφωνο. Μου είπε οτι δεν είχε αλλάξει πολύ, ότι είχε πάρει διαζύγιο εκείνο το καιρό κλπ. Είχανε ανταλλάξει τηλέφωνα, αλλά όταν δεν την πήρε ποτέ, εκείνη αποφάσισε να το σβήσει. Έτσι πάλι δεν προέκυψε η ευκαιρία με έναν τρόπο να γίνει το reunion.

Τα χρόνια πέρασαν και φτάσαμε στο χθες.

Ψες, καθώς ξάπλωνα στον καναπέ και σέρφαρα στο νετ - μια απόπειρα να δω τηλεόραση απέτυχε παταγωδώς και μετάνιωσα την ώρα που σπατάλησα να προσπαθώ να δω μια ελληνική σειρά- μπήκα στο hotmail μου.

Και τί βλέπω;
Ναι!Ήταν αυτός! Έστειλε ένα mail στο οποίο απλά ευχόταν ένα "Καλή χρόνια με υγεία". Αυτό μόνο.
Αντιλαμβάνεσαι ότι έμεινα με το στόμα ανοικτό. Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, εμφανίστηκε! Απάντησα με ευχές και προχώρησα ένα βήμα παρακάτω και ρώτησα τι κάνει. Περιμένω απάντηση.
Θα ήθελα να τον δω, να πάμε για ένα ποτό, να δω αν είναι καλά, τι κάνει.
Και ξέρεις κάτι; Θα ήθελα να δει και αυτός ότι αυτό το κοριτσάκι των 22, μεγάλωσε και κατάφερε πέντε πράματα στη ζωή του.
Δεν θυμάμαι πως ήμουν στα 22, έχω την εντύπωση πως ήμουν πιο σοβάρη, πιο συγκρατημένη, σίγουρα πιο "μικρή".
Απλά διερωτούμαι, τι του ρθε και επικοινώνησε μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.
Υ.Γ1 Οι "Ινφο" είναι ένα συγκρότημα που ανακάλυψα πρόσφατα και μου θύμισε ως ένα -μικρό- βαθμό, παλιές στιγμές των Στέρεο Νόβα. Τίτλος του δίσκου τους, "We choose the moon".

20 comments:

  1. όλα για κάποιον λόγο γίνονται!
    κανείς δεν κάνει κάτι μόνο και μόνο για να το κάνει! και ειδικά όταν μιλάμε για ανδρες που βαριούνται και τον αέρα που αναπνέουν!!!
    θα δείξει! μην το σκέφτεσαι!

    καλά λέω τελικά εγώ πως δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε για τίποτα γιατί πολύ απλά όλα κάνουν τον κύκλο τους και επιστρέφουν σε μας! ε?

    μόνο σε μένα ακόμα δεν έχει γίνει αυτός ο κύκλος! χμ..

    ReplyDelete
  2. !
    ειναι απο αυτα τα ασυνήθιστα που θωρείς στα έργα!
    αναμένουμε εξελίξεις!

    ReplyDelete
  3. κατι ασχετο:εκατσα να βαψω τα μαλλια μου κι ειχα το playlist σου να παιζει..
    του πηγαινε πολυ!

    ReplyDelete
  4. Εμένα πάντως η περιέργεια για ένα τέτοιο ποτό, μετά από 8 χρόνια που δεν είχαμε καμιά επαφή μ' έκανε ν'αναρωτηθώ το κλασικό: "Τί του είχα βρεί τότε και είχα κολλήσει;"
    Καμιά επικοινωνία στο περιβάλλον και πολύ αμηχανία γιατί ήμασταν πιά ξένοι!!! Ενώ πρίν ήθελα να μάθω νέα του ξαφνικά κατάλαβα πως ήταν τα νέα ενός ανθρώπου που δεν είχε καμιά σχέση μ'εκείνον που είχα ερωτευτεί...

    Καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  5. Τουλίπα!
    Εκ παρόμοιας πείρας μιλώντας...Χωρίς βέβαια να ξέρω ακριβώς και γιατί χωρίσατε με τον τύπο...όταν δυο άντρες από το αμαρτωλό μου παρελθόν με θυμήθηκαν μετά απο 9 χρόνια ο ένας και 7 χρόνια ο άλλος σκεφτόμουν αυτά που σκέφτεσαι κι εσύ. "Γιατί τώρα, μήπως κάποιος προσπαθεί να μου πει κάτι, ίσως δεν έκλεισε ποτέ αυτή η ιστορία κτλ".
    Ε,μετά από μερικές μέρες που μιλούσα μαζί τους διαδικτυακά, απεδείχτηκε ότι καλύτερα να μην ξαναμιλούσαμε ποτέ και να έμεναν στο μυαλό μου σαν όμορφες αναμνήσεις!! Επίσης θύμηθηκα ακριβώς γιατί τους χώρισα!! :Ρ Τέλοσπαντων, εγώ περνώ πολύ απαισιόδοξη φάση και ίσως να είναι άσχετα αυτά με τα δικά σου που σου λέω...!

    ReplyDelete
  6. wow! i love these stories με το παρελθόν! καιρός να δούμε αν θα κλείσει αυτός ο κύκλος τελειωτικά ή αν θα ξανανοίξει...

    ReplyDelete
  7. ουαου τουλίπα! μετά από 10 χρόνια ε; άρα κράτησε το μέηλ σου... ελπίζω να τον δεις από κοντά... ή για να ξεθυμάνει ότι υπήρχε ή για να φουντώσει..

    εγώ τον πρώην δεν υπάρχει περίπτωση να τον βρω πουθενά, δεν έχουμε κοινούς φίλους.. όμως έχω ακόμα το μέηλ που εκείνος μου'χε φτιάξει. αν και δεν πιστεύω ποτέ να επικοινωνήσει. μου τον θύμισες όμως με όλο αυτό.

    όπως και να'χει όλα να πάνε καλά :)

    ReplyDelete
  8. Νομίζω ότι αυτή την περίοδο όλους τους καταδιώκει το απρελθόν με καποιο τρόπο... Πλάκα θα χει να τον δεις αν και υπάρχει η πιθανότητα να απογοητευτείς ή να χαθεί ο μύθος. Εγώ παντως έτσι είχα πάθει όταν είχα μεγαλο αποθημένο με ένα παιδί και όταν μετά από χρόνια τον ξαναείδα αυτός δεν με θυμότανε καθόλου, και με μπέρδεψε και με κάποια άλλη! :οΡ

    Εύχομαι να πανε όλα καλά.

    ReplyDelete
  9. Στο άλλο ποστ που έχεις λινκ λες ότι υπάρχει διαφορά ηλικίας.. Ήσουν 22 τότε. Αυτός πόσων χρόνων ήταν; Συγγνώμη που ρωτώ, αλλά υπάρχει λόγος..

    ReplyDelete
  10. kat., μπορεί ο δικός σου κύκλος να αργήσει λίγο. εμένα μου πήρε 10 χρόνια και ακόμα δεν επικοινώνησε. άρα δεν υπάρχουν συνταγές....μήπως δεν υπάρχει και το όλο θέμα του "κλείνει κύκλος"; χμ.


    ριτσα, το αστείο είναι πως δεν συνέβηκε και τίποτε. ένα απλό email με ένα χρονια πολλά! θα δείξεις.


    πρασινη, τι χρώμα τα έβαψες;

    ReplyDelete
  11. (ΟΧΙ ΕΓΩ), ναι γενικά παίζει και αυτό το σενάριο. Της απομυθοποίησης. Και αυτό έχει πλάκα τελικά :)


    rain tears, πραγματικά δεν σκέφτηκα ότι θέλει κάτι. έχεις το λόγο μου. απλά υπέθεσα ότι έφαγε φλασιά και έκανε το βήμα. ως εκεί σκέφτηκα.


    marcella, να ξανανοίξει χλωμό το βλέπω...:)

    ReplyDelete
  12. daisy crazy, δεν είμαι και πολύ σίγουρη αν θα τον δω. σκέψου ότι από τη δευτέρα την περασμένη δεν απάντησε στο μεηλ μου! Μπορεί να επικοινωνήσει και ο δικός σου πρώην. Σκέψου πως ούτε εγώ έχω πλέον κοινούς με αυτόν. κανέναν απολύτως.


    alice, άκου σε μπέρδεψε. Μαλακία...και συ τον είχες απωθημένο.


    anonymous, είμαι πολύ περίεργη να μου πεις τι σημασία έχει η ηλικία. ήταν γύρω στα 35 τότε, αν δεν κάνω λάθος. Ο λόγος;

    ReplyDelete
  13. μελαχρινοblack!!
    δε θυμαμαι ακριβως τι ελεγε το κουτι!

    ReplyDelete
  14. Oι info μου θύμισαν λίγο Mikro και Tindersticks. Still nice, πάντως. Αυτή η ιστορία με το Χατζηκωνσταντή πολύ περίεργη, θα διαβάσω σήμερα αυτά που έγραφαν χθες οι Κυριακάτικες εφημερίδες εδώ στην Ελλάδα. Πολύ-πολύ περίεργη ιστορία, σαν να έχει βγει από ταινία. Και όλο αυτό το σκηνικό με τις συλλήσεις τάφων στη Κύπρο, όλα περίεργα μου φαίνονται. Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους? Τι να πω, δε ξέρω. Καλή σου εβδομάδα :):)

    ReplyDelete
  15. καλημέρα τουλιπίτσα... an ex is an ex for a reason !! Όταν έτυχε να δω πρωην που ερωτεύτηκα και αγάπησα, απλά επιβεβαίωσα τους λόγους για τους οποίους είναι πρώην! Άσε που είμαι και λίγο κυνική, και με αφορμή το σχόλιο του Ανώνυμου, μήπως ο δικός σου θέλει να θυμηθεί the good OLD days?Nobody says no to a little ego boosting...

    ReplyDelete
  16. Καλημέρα!!!
    Γιατί απλά δεν τον παίρνεις εσυ ένα τηλέφωνο να δεις τι κάνει?
    στο προτείννω αυτό προκειμένου νσ κάνεις εσύ την χάρη στον εαυτό σου και να μην κάθεσαι να πλάθεις ιστορίες ..
    έτσι απλά θα μάθεις από πρώτο χέρι τι κάνεις και βλέποντας και κάνοντας...

    ReplyDelete
  17. πρασινη, ε ναι τα τραγουδια δεν θα πήγαιναν με πιο ανοικτή βαφή :)

    pink, οχι δεν έχω σχέση μεταξύ τους οι ιστορίες. οικονομικά τα κίνητρα και από τις δύο πλευρές, διαφορετικοί λόγοι. α που τους θυμήθηκες τους tindersticks; καλή βδομάδα και σε σένα :)

    gnapp, μα δεν είπα ότι θα έκανα κάτι μαζί του. Και θα έχει πλάκα αν προσπαθούσε να κάνει κίνηση...από τα 22 ως τα 32 αλλάζει πολύ ο άνθρωπος χε χε!

    anonymous, καλημέρα. Μα δεν έχω κανένα στοιχείο ή τηλέφωνο του, αυτό λέω, τίποτα, nothing, nada. Καλά δεν πνίγομαι κιόλας να μάθω τι θέλει. Κουβέντα και post να γίνεται!

    ReplyDelete
  18. Hehe... ta 'fantasmata tu parelthontos' epistrefun kai se gemizun erotimatika? Polles fores skeftomai ti flasia na efagan... kai alles niotho oti zo ena paramithi pou mu dinei energeia poli - an kai den einai o kanonas. Toso antifatika sinaisthimata.
    ANyway... Euxomai kali sinexeia kai kales ekselikseis ;)

    Periergi ontos i istoria me tin dolofonia...

    ReplyDelete
  19. Είμαι η ανώνυμη των 9:51. Πφφ, μην φανταστείς κάτι σπουδαίο. Απλά είμαι 20 χρόνων και κάτι παίζει με έναν γύρω στα 31(όχι πολύ καιρό και δεν έγινε κάτι ακόμα). Και όπου σταθώ και όπου βρεθώ ρωτώ για τις σχέσεις με μεγαλύτερους, για το αν πετυχαίνουν κλπ. Γιατί άλλα μπορεί να είναι τα δικά μου 'θέλω' σ'αυτή την ηλικία και άλλα τα δικά του..Απλά από περιέργεια ρώτησα! Τώρα σε τι θα με βοηθήσει δεν ξέρω..Σε τίποτα βασικά..

    ReplyDelete
  20. neroula, δεν ειναι τα ερωτηματικα...ειναι οντως η απορια, τι φλασιά να έφαγαν!

    Γ.Ι.Δ.Α, εξαιρετικό ονομα του οργανισμού σας.

    anonymous, δεν υπάρχει συνταγή. ειναι η χημεία. και αυτό δεν έχει να κάνει με ηλικία. απλά μην αλλάξεις για κανένα :)

    ReplyDelete