Tuesday, January 19, 2010

Απορίες και διαπιστώσεις από ψες ως σήμερα


ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Δεν μπορούν να κάνουν όλοι ραδιόφωνο. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να έχεις ωραία φωνή. Με αυτό το δεδομένο οι μισοί που κάνουν ραδιόφωνο εδώ πρέπει να φάνε πόρτα από τα στούντιο. Μετά, αν θες να είσαι σωστός ραδιοφωνάκιας, πρέπει να έχεις μια απόψη, που από τη μια να μην προσβάλλει και από την άλλη να μην εκφράζει ανθρώπους χαμηλού IQ. Γιατί πολλοί εκμεταλλεύονται τα ραδιοκύματα και μας βασανίζουν τα αυτάκια μας με αηδίες. Σήμερα το πρωί, ένας τύπος που έκανε εκπομπή δήλωσε - με θράσος- ότι "δεν του άρεσε το avatar γιατί η ιστορία ήταν χιλιοειπωμένη και γιατί ακόμα και αυτός μπορούσε να δημιουργήσει μια νέα γλώσσα". Θέλω να του πω κάτι: Ρε, άσχετε, αμόρφωτε. Δεν έχουν να κάνουν όλα με ψαγμένα σενάρια κλπ. Εκτιμάμε κάποια από τα στοιχεία μιας ταινίας, ως εκεί. Βλάκα, που αν σε πάρω να δεις τον Αντίχρηστο, θα προτιμήσεις να δεις πενήντα φορές συνεχόμενες το Avatar. Εννοείται, πως θα ήταν καλά, τουλάχιστον ένα ποσοστό μουσικών παραγωγών, να λειτουργεί ως παραγωγός και να μην βάζει ότι μπούρδα υπάρχει αυτή τη στιγμή στα μπουζούκια. Ουφ τα είπα.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Με αποκαλούν εύθικτη. Καλύτερα αυτό, παρά να μην με αγγίζει τίποτε. Ας μην το προχωρήσω. Έχουν και τα dsl αυτιά.

ΑΠΟΡΙΑ: Μιλούσα με μια φίλη από Βόλο ψες. Μου είπε το θεϊκό, πως έχει βαρεθεί η πρώτη ατάκα όταν την φλερτάρουν να είναι "Καλησπέρα". Αυτό μόνο. Και να το παίζουν ευγενικοί και καλά παιδιά. Έχει πεθυμήσει ατακαδόρικες φάσεις και κόντρες. Είναι αυτοκαταστροφικό ή απλά πάθος;

ΑΠΟΡΙΑ: Έχει δυο μέρες, που δεν ακούω το ξυπνητήρι. Το βράδι ξυπνάω συνέχεια και βλέπω όνειρα. Νομίζω όχι εφιάλτες. Δεν κοιμάμαι καλά, σημαίνει δεν ζω καλά;

AΠΟΡΙΑ: Όταν βρέχει σταματούν τα πάντα. Ακόμα και η σύνδεση στο ίντερνετ. Κανείς δεν κυκλοφορεί - ψες άδεια τα μισά μπαράκια μου έχουν πει- και όλοι "βαριούνται". Εγώ δεν βαριόμουνα ψες, αλλά είχα δουλειά και έμεινα σπίτι. Το απόλαυσα. Ανήκω όμως στην πιο πάνω κατηγορία;

ΑΠΟΡΙΑ: Το συγυρισμένο σπίτι είναι καλή ενέργεια. Ισχύει και το ίδιο για συγυρισμένη ζωή; Τί σημαίνει όμως αυτό;

AΠΟΡΙΑ: Ακόμα να πάρω στα χέρια μου την ατζέντα του 2010 που έχω παραγγείλει και έχω ήδη ξεχάσει τα μισά μου ραντεβού. Workaholic; Υπερβολικά κοινωνική;

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Αγαπώ, λατρεύω το Grey's Anatomy. Θέλω τον McSteamy για γκόμενο και την Callie για κολλητή. Βαριέμαι τον McDreamy και μου προκαλεί υπνηλία η Meredith.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Ανακάλυψα ψες νέες μουσικές και πολύ χάρηκα. Θα σε ενημερώσω σύντομα.

ΑΠΟΡΙΑ: Το ότι δεν κάνω το wild life δεν σημαίνει ότι είναι από επιλογή. Έχω μπερδευτεί στις σκέψεις μου. Έχω κουραστεί να τα μπλέκω όλα και να μην χαλαρώνω. Έχω κουραστεί να λέω ότι η Κύπρος δεν κάνει αν είσαι single ή έστω αν δεν πας με τη μάζα. Είμαι υπερβολική;
Y.Γ1 Η εικόνα είναι ψιλοάσχετη, αλλά έχω εμμονή με τον καφέ και τις Bialetti. Τα γενέθλια μου είναι σε λίγους μήνες.
Υ.Γ2 Συνεχίζεται το catching up με ταινίες. Αυτές τις μέρες θα δω το The Reader.

30 comments:

  1. οι ραδιοσταθμοι στην Κυπρο, και δη οι παραγωγοι ειναι gtp...
    το λεω εγω που δε με νοιαζει ποιος διαβαζει, λολολολ.


    εγω ειμαι 2 μήνες ελευθερη κ πολυ γουσταρω κ δεν σκοπευω να το αλλαξω συντομα.ειναι μια χαρα αμα εισαι σινγκλ στην Κυπρο...

    ReplyDelete
  2. Αχ τουλίπα μου να αγιάσει το στόμα σου! Εδώ στο μαρτυρικό αυτό νησί, οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που δηλώνουν. Αγνοούν τα πιο γνωστά τραγούδια, βάζουν μουσική για να γουστάρουν αυτοί και 2 φίλοι τους που τους είπαν να τους ακούσουν και γενικά είναι αμορφώτου κι απαιδεύτου γωνίας.

    Πάντα φυσικά υπάρχουν οι λαμπρές εξαιρέσεις. Όπως π.χ. οι περισσότεροι παραγωγοί του
    Καναλιού 6 είναι άψογοι, ξέρουν εις βάθος το αντικείμενο τους και βάζουν κομμάτια διαμαντάκια.

    Αλλιώς είναι τόση μα τόση πολύ η σαβούρα στο κυπριακό ραδιόφωνο που είναι να κλαις με μαύρο δάκρυ κάθε φορά που ανοίγεις ραδιόφωνο. Ή απλά να μην ανοίγεις, να 'χεις κανά δυο δικά σου cd και να τα παίζεις συνέχεια.

    ReplyDelete
  3. Kalispera!

    Apori1: Den kserw/den apantw
    Aporia2: pragmati auto simvainei idika to kalokairi
    Aporia3: ksserw gia to spiti den kserw gia ti lene gia th zwh...
    Pantws συγυρισμένη ζωή δεν σημαίνει γάμος σπίτι παιδιά σκυλιά
    Απορία4: Εγώ έχω ενα ημερολόγιο και γράφω ότι θέλω κάτω από την ημέρα ή βάζω υπενθύμιση στο κινητό.
    Απορία: Δεν ξέρω τι γίνεται στη Κύπρο...

    Χμ..:/ σε φώτισα...

    ReplyDelete
  4. ναι κι εγώ νομίζω πως συγυρισμένη ζωή =συνειδητές επιλογές τις οποίες ακολουθείς. Άσχετο ποιες είναι οι επιλογές.

    Το The Reader είναι πανέμορφη ταινία, εμένα μου άρεσε πάρα πολύ!

    ReplyDelete
  5. συμφωνώ με την άποψη για τους ραδιοπαραγωγούς. ότι πελλάρα φκει παίζουν την τζαι κάμνουν τζαι άστοχα σχόλια
    αρνούμαι να ακούσω ράδιο.

    being single in cyprus is not so bad... φτάνει να σε αντέχεις

    εξαιρούνται οι φάσεις που θέλεις να πάεις συναυλία στο Θηβαίο στη Λεμεσό τζαι δεν βρίσκεις παρέα
    (θέλω... :/)

    ReplyDelete
  6. Θέμα 1: Και που να δεις τι γίνεται στο ραδιόφωνο στην Ελλάδα, τι μακακία ακούγεται. Θέμα 2: Το Avatar δεν το έχω δει, πολλά ακούγονται, το τι είναι και τι δεν είναι τελικά η κάθε ταινία είναι τελείως υποκειμενικό, ο καθείς μας νομίζω το παίζει κριτικός κινηματογράφου, δυστυχώς μ' ελάχιστες γνώσεις επί της ουσίας Θέμα 3: Η ατάκα όντως μετράει στο flirt, ήταν από τις βασικές αιτίες γνωριμίες με τον (τώρα) άντρα μου, οπότε μάλλον πέτυχε, χε χε!! Θέμα 4: Ένα ψυχαναγκασμό με το συγύρισμα το έχω κι εγώ, τώρα το τι είναι "συγυρισμένη" ζωή δε μπορώ να το ορίσω, ίσως είναι καλο θέμα για ένα επόμενο ποστ σου/μου. Σε χαιρετώ :)

    ReplyDelete
  7. πρασινη, δεν ειπα κατι περισσοτερο για παραγωγούς γιατι εχω εννοια ποιος με διαβαζει. Πιο δικά μου πράγματα δεν λέω γιατί δυστυχώς...άντε μην αρχίσω.
    Δοκίμασε να εισαι 30+ και single στην Κύπρο. σκατα ειναι.

    daisy, βαζουν ότι βάζουν όλοι. Οι λίγες εκπομπές που πανε να διαφοροποιηθούν, είναι τόσες λίγες που θα ήθελα πραγματικά να μου πει κάποιος μερικές από αυτές να τις έχω υπόψη. Επίσης ειναι γεμάτο το αυτοκίνητο cd...αλλά και πάλι.


    Δραπέτη, όντως συγυρισμένη ζωή δεν σημαίνει γάμος και παιδιά. Αυτή είναι η παγίδα, να νομίζουμε πως είναι μόνο αυτό. Ημερολόγιο τοίχου έχεις;

    ReplyDelete
  8. κροτ, ναι αυτό ακριβώς "συνειδητές επιλογές". Τέλεια το έθεσες. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τη συγκεκριμένη ταινία!


    Neerie, να αντέχεις τι; Αυτό είναι το προβλημα...δεν έχω άλλες αντοχές. Εννοείται πως για να δεις/κάνεις κάτι πρέπει να αγωνιστείς να τους μαζέψεις!
    Κάνε ποστ να κάνω και γω ένα για συγύρισμα :) καλή ιδέα.


    pink, στην ελλαδα μου αρεσει πολυ το kosmos, λίγο το red και ο best κάτι βράδια. Ατάκες...ναι και πάλι ναι. Και μετά πράξη όμως :)

    ReplyDelete
  9. Internet radio dear. Give it a try.

    ReplyDelete
  10. Δεν θα πω τίποτε για τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς γιατί εγώ το ράδιο το έχω συνήθως για παρέα και κυρίως στο αυτοκίνητο. Οπότε ό,τι και να λένε, δεν ακούω!!
    Όσον αφορά τους singles (ή μάλλον να λέμε τις γυναίκες singles) στην Κύπρο μας έχουν κάτι σαν λεπρές! Και όλα αυτά αρχίζουν από την ίδια την οικογένεια μας...Και να σκεφτείς εγώ είμαι κάτω από 30...
    Λες και είναι πάντα από επιλογή μας να είμαστε singles...

    ReplyDelete
  11. Μην πιέζεις καταστάσεις και κάποια πράγματα θα έρθουν μόνα τους.

    υγ Για καφέδες όλων των τύπων σου συνιστώ να προμηθευτείς τη σειρά spicy red της Izzy...σούπερ ντιζαϊνάτα και σου φτιάχνουν τη μέρα διπλά (και με τον καφέ και με την εμφάνισή τους) ;-)

    ReplyDelete
  12. Καλά, αυτοί οι Ινφο δεν παίζονται! THX!
    Όντως, όταν είσαι single ή δεν πας με τη μάζα, τα πράγματα σε αυτή τη χώρα είναι αρκετά δύσκολα... Όχι όμως και εντελώς μαύρα, έτσι θέλω κι εγώ να πιστεύω τούλαχιστον.

    ReplyDelete
  13. βλεπω εβαλες το βιβλιο του κου κορτω στο προφιλ
    :)

    ReplyDelete
  14. Λίγο άσχετο αλλά εγω εχω βαρεθεί τους Κυπραίους ανδρες να μην έχουν τα balls να μιλησουν σε γυναικα που γουσταρουν αλλά ταυτόχρονα να έχουν και απαιτήσεις (αναλογίες, γυμνασμενο κορμι, χρωμα μαλλιών, στυλ κλπ)!! Οσο για ατάκες, το " κόρηηηη κορουυυυύ, ε ριάς?" τι σου λέει? Being single in cy can be fun, as long as you have a sense of humour and not afraid to fly frequently!!!

    ReplyDelete
  15. tulip kai oi ellhnikoi den pane pisw. Eksairoyntai oi en lefkw, kosmos, kai ta paidia tou "internetikou" radiobubble.gr

    ReplyDelete
  16. τους τελευταίους μήνες δεν βλέπω καν ωραίο άντρα. να ανησυχήσω; για πέσιμο ούτε κουβέντα. που μου λείπει;
    όσο για το ραδιόφωνο-το ιντερνετικό είναι η άλλη επιλογή!
    χαιρετώ!

    ReplyDelete
  17. κουνουπι, όταν είμαι σπίτι και ακούσω ραδιοφωνο μπαίνω στο e-radio.gr ή στο capital του λονδίνου. αλλά στο αυτοκίνητο;


    rain tears, χα χα λεπρές...χα χα


    an-lu, γοργονίτσα μου εκ πείρας, σκέφτομαι ότι το 90% των καταστάσεων έρχονται μόνα τους. Απο εξοπλισμό σπίτι είμαι κομπλέ! έχω μια κούκλα ascaso. Τι καφές παίζει στα μέρη σου;

    ReplyDelete
  18. Aurora, όχι δεν είναι εντελώς μαύρα, μην τα μηδενίζουμε και όλα. Απλά όταν σχεδόν όλοι δίπλα σου είναι παντρεμένοι απο τα 28 και στα 32 που είμαι εγώ έχουν παιδιά...ε οκ πόσο να μην σε πειράζει μερικές φορές. Οι ινφο είναι απο θεσσαλονίκη.

    πρασινη, και στο τραπέζι του καθιστικού και στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι και στο σακίδιο τα σαββατοκύριακα...ελπίζω να το τελείωσω. Μ αρέσει ως τώρα!

    ReplyDelete
  19. gnapp, "κορη κορού"...αχα χα χα χα χα!!! κοίτα δεν τα ρίχνω και όλα πάνω τους. έχουμε και μεις ένα ύφος "αν τολμάς έλα" και "είμαι σούπερ γκόμενα και δεν υπάρχει περίπτωση να καρφώσω".
    Επίσης...είναι πολύ κουραστικό να κάνεις check in για να βγεις ένα ραντεβού!


    zappa, ναι συμφωνώ!


    neflus, καλωσόρισες. Το "ωραίος άνδρας" είναι υποκειμενικό. Αλλά συμφωνώ, ανησυχώ επίσης.

    ReplyDelete
  20. kalispera ;)
    oxi den se flertarw
    kairo exi na milisoume

    einai fisiko na einai ta mparakia ola adia afou exi apagorefti to kapnizma ..... den ginete poto xoris tsigaro
    oso gia tous radiosta8mous sti kipro asta mavra xalia do3asi o 8eos .. . ..

    ReplyDelete
  21. βρε καλώστον! ναι καιρό έχει να εμφανιστείς anathemase. Τα μπαράκια ήταν άδεια, γιατί ΕΒΡΕΧΕ. Φτάνει με το γαμημένο το τσιγάρο, χωνέψτε το. Θα κάνω δικό μου ραδιοσταθμό και θα σε ειδοποιήσω , να με ακούς όταν διαβάζεις. τυχερέ!

    ReplyDelete
  22. xaxaax akou 8a kanis diko sou sta8mo :P ti 8a ton onomasis klap kloups :P
    i radio singol :P

    xexe na se kala gelasa pali :P

    ReplyDelete
  23. παλαβε :P θα τον ονομάσω "γαμάτος σταθμός". και θα κάνω απαγορευτικό για την περιοχή σου.

    ReplyDelete
  24. re esi kane ton kai emis 8a se stiri3oume......


    P.S elef8eres ores pou 8a vris??
    :P

    ReplyDelete
  25. Ε καλά...εύκολο. Στις 2 το πρωί θα αρχίζει η μετάδοση

    ReplyDelete
  26. Μα γιατί καλέ urban κακίζεις τους "ραδιοπαραγωγούς" μας;
    Αν μη τι άλλο οι άνθρωποι προάγουν τον πολιτισμό μας, μιλάνε άπταιστα ελληνικά και προβάλλουν πρότυπα... ζωής (μη χέσω!)
    Είναι επίσης πολυπράγμονες!
    Δεν κάνουν μόνο ραδιόφωνο!
    Εμφανίζονται στην τηλεόραση, μεταγλωττίζουν σειρές του ύψους και του βάθους, κάνουν διαφημιστικά σποτάκια, μας τιμούν με την εμφάνισή τους σε καλλιστεία, κάνουν live links, πρωτοσέλιδα σε περιοδικά και έχουν άποψη ΓΙΑ ΟΛΑ.
    Μη μου τους κατηγορείς λοιπόν, γιατί με πιάνει το παράπονο... άμα δεν τους είχαμε κι αυτούς τι θα γινόμασταν "χωρίς βαρβάρους";

    ReplyDelete
  27. Ate sior.Skai kai pale skai!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=hFusvx1tnBo

    ReplyDelete
  28. εψές επήα σε ένα μπαράκι
    είδα μιαν κορού δίπλα τζι ήρτες μες το νου μου, λέω σπάσε πλάκα να είναι κι η τουλίπα δαμαί! ήταν να την ρωτήσω αν είσαι εσύ αλλά αντράπηκα
    χεχε

    ReplyDelete
  29. korinna, απολογούμαι...έχεις δίκιο. αν δεν υπήρχαν οι "βαρβαροι", όπως λέει και ο Καβάφης...για τι θα συζητούσαμε.


    anonymous, θα το δω! σκαι???

    Neerie, δεν ήμουν εγώ γιατί ήμουν καλεσμένη σε ένα σπίτι. Αλλά πώς ήταν αυτή και νόμισες πως ήμουν εγώ;

    ReplyDelete
  30. ούτε καν είδα το πρόσωπο της... απλά επειδή είπες μια φορά ότι επήες τζαμαί...
    στιγμιαία σκέψη, τζι απλά εχαμογέλασα
    χεχ
    don't mind me... είμαι γενικώς στην κοσμάρα μου

    ReplyDelete