Monday, January 11, 2010

Cool (down)


Εξαφανίστηκα λίγο αυτές τις μέρες. Όχι πολύ. Μου πήρε δυο μέρες να γράψω το ποστ για το χωρισμό και μετά απλά απείχα. Έμπαινα μόνο στο facebook για να φυτέψω και να δημιουργήσω το happy island μου.

Δεν ήθελα να σκεφτώ, ούτε να μοιρολογήσω.

Ξέρεις, όταν ο άλλος είναι στη ζωή σου για τόσο καιρό και υπάρχει τόση αγάπη, μετά δεν μπορείς απλά να το κόψεις. Φυσικά μπορείς, απλά για μένα αυτό δεν λειτουργεί. Θα γινόταν αν είχα νεύρα, αν ήμουν έξαλλη με την εξέλιξη και αν ήμουν πραγματικά έτοιμη να πεθάνω.

Τώρα όμως είμαι πολύ ήρεμη.

Βγήκαμε, συζητήσαμε, περάσαμε πολύ όμορφα. Αλλά...μάλλον αυτό όλο εξελίσσεται σε φιλία. Συμφωνήσαμε πως μακροπρόθεσμα ίσως να ξαναφτάναμε σε ένα μεγάλο άλτ.

Αν με διαβάζεις καιρό, θα έχεις καταλάβει πως δεν φημίζομαι για την υπομονή και την "πολιτισμένη μου συμπεριφορά". Το αντίθετο. Νευριάζω, ζηλεύω, φωνάζω, μιλώ συνέχεια, παθιάζομαι, ζω δράματα και θέλω να πεθάνω - με πολύ δραματικό τρόπο- αρκετά συχνά.
Κανένα από αυτά δεν συμβαίνει αυτές τις μέρες.

Χαίρομαι που επανήλθα στην ρουτίνα της καθημερινότητας και άρχισα να πήζω στη δουλειά. Με συγυρίζει όλο αυτό. Να συντονίζω κόσμο, να προγραμματίζω, να φαντάζομαι την εξέλιξη, να σπρώχνω πράματα με τηλέφωνα και - εδώ και λίγους μήνες- να αποφασίζω.

Χέστηκα, αν κτυπάω 12ωρα. Δεν έχω τίποτα να χάσω. Και προφανώς, δεν με περιμένει κανείς στο σπίτι για παθιασμένο σεξ.

Επανήλθα με φίλους. Δηλαδή, όταν με παίρνουν τηλέφωνο, το απαντώ. Και όταν βγαίνουμε έξω το κάνω γιατί θέλω πραγματικά να τους δω. Γνώρισα καινούριο κόσμο.

Αυτά προς το παρόν.

Δεν βιάζομαι να μπω σε καινούριες καταστάσεις. Ακόμα αγαπώ. Απλά δεν έχω καμία απολύτως δύναμη να παλέψω. Θέλω ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ :)

Ψες, είδα για πρώτη φορά το Vicky Christina Barcelona. Δεν μ' άρεσε πολύ. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός του Woody Allen. Επίσης με εκνευρίζει η Penelope Cruz. Ο Χαβιέ και η Σκάρλετ, μια χαρά. Το νόημα το πήρα - νομίζω-, το σκηνικό ήταν φανταστικό και σίγουρα θα πάθαινα και γω κάτι αν ήμουν εκεί. Από κει και πέρα...ποιο ήταν το θέμα; Διαφώτισε με. Έχασα κάτι εκτός από τα προφανή, όλα εκείνα για τα στερότυπα/βολέματα/παγίδες του "πρέπει";

Πώς πάμε με το κάπνισμα; Λοιπόν, έχω να πω, πως οι βλάκες-ιδιοκτήτες που βρίζουν τους μη καπνιστές και που δεν πάνε την κατάσταση, είναι μεγάλοι μαλάκες. Δεν μπορούμε να είμαστε Ευρώπη όποτε μας συμφέρει. Και επίσης, δεν διαμαρτύρεται κανείς στην Νέα Υόρκη, το Λονδίνο ή το Παρίσι όταν βγαίνει στους -20βαθμούς να καπνίσει. Εμείς έχουμε πέντε μέρες κρύο και κάνουμε λες και είναι το τέλος του χρόνου.

Αυτά, επιστρέφω στη δουλειά.


Υ.Γ1 Τι άλλο να δω; Το Eternal sunshine of a spotless mind και το Lost in Translation. Ναι, ούτε αυτά τα έχω δει. Μην φτύνεις.
Υ.Γ2 Με έπιασε επισης μια μανία να συγυρίζω το σπίτι μου. Μα τι έχω πάθει;
Υ.Γ3 Δεν ισχυρίζομαι ότι θα παραμείνω χαλαρή. Μπορεί τώρα που θα πάω γυμναστήριο να με πιάσουν νεύρα.

24 comments:

  1. Αγαπητή αστική τουλίπα!
    Μήπως περνάς από το στάδιο του μουδιάσματος πριν την έκρηξη;; Αυτό συμβαίνει στους παθιασμένους ανθρώπους...
    Δεν πιστεύω με τίποτα ότι δυο άνθρωποι που κάποτε κοιμούνταν μαζί (καταραμένο σεξ) μπορούν να γίνουν φίλοι! Ποτέ!!
    Πάντως η δουλειά είναι ευλογία μέσα στην δυστυχία μας...Εγώ που ήμουν και σπίτι και ήταν και Χριστούγεννα, κόντεψα να τα παίξω..
    Δεν έχω συμβουλή να δώσω, γιατί τα λέω και δεν μπορώ να τα πιστέψω ούτε εγώ η ίδια...

    Υ.Γ. Λένε πως πάντα πριν την καταιγίδα υπάρχει μεγάλη ηρεμία

    ReplyDelete
  2. to eternal sunshine ok htan

    apo to lost in translation perimena polla kai me apogohteuse

    ReplyDelete
  3. αγαπημένη τουλίπα,
    εγώ δεν σε ξέρω προσωπικά, μόνο σε διαβάζω! και διασκεδάζω με αυτό, μου φτιάχνει το κέφι να διαβάζω τις σκέψεις σου όσο και αν εσύ τις θεωρείς υπερβολικές, μικρές, μεγάλες, λιγοστές κτλ..
    το θέμα είναι άλλο! πως για πρώτη φορά θα κάνω πως δεν διάβασα ποστ σου! δεν σου ταιριάζει αυτό το στυλ. δεν γίνεται να εξαφανίζεσαι εσύ! δεν γίνεται να χάνεσαι ή ακόμα να θες να φωνάζεις για παρόμοιες καταστάσεις.
    κάνε κάτι για αλλαγή! (σ.σ. το προσπαθώ και εγώ!)
    προσπάθησε να το παίξεις αδιάφορη! είναι δίπλα σου αλλά δεν το βλέπεις, δεν το αγγίζεις και δεν σε επηρεάζει!
    ουφ.
    όλα καλά.. θα το δεις!

    ReplyDelete
  4. Δες το "The Secret lives of bees", είναι χαριτωμένο και όμορφο!

    Κατα άλλα θα διαφωνίσω με την κατ, αυτή είναι από τις αγαπημένες μου εγγραφές, γιατί έχει μια άμεση και απλή ειλικρίνεια. Δεν το πετυχαίνεις συχνά αυτό, οι πλείστοι μπλόκερς προτιμούμε να καλυπτόμαστε, πρώτη εγώ. Πάντα ζηλεύω το θάρρος κάποιου να γράψει ακριβώς αυτά που νιώθει και σκέφτεται, χωρίς φοβίες και πάθη.

    Υ.Σ.: όποτε θες για το μοχίτο τουλιπάκι μου!

    ReplyDelete
  5. take it easy και μην ψάχνεις.....σωστότατη τακτική...ούτως ή άλλως η άνοιξη αργεί ακόμη...

    ReplyDelete
  6. να δεις το "Lost in Translation" οπωσδήποτε. Όπως και δήποτε. Επίσης, από Σ Κόππολα το "Αυτόχειρες Παρθένοι", αν δεν το έχεις ήδη δει. Λίγο στενάχωρο αυτό το δεύτερο, αλλά υπέροχο. Αυτές τις δύο ταινίες τις βλέπω και τις ξαναβλέπω. Είναι ωραίο να είσαι παθιασμένος. Σημαίνει ότι ζεις, ότι είσαι ζωντανός μέσα σου, ότι δεν επιβιώνεις απλώς. Keep on :)

    ReplyDelete
  7. Ναι, να δεις το «Αυτόχειρες παρθένοι» (The suicide virgins) που έχει και γαμώ τα soundtracks από τους Air, αν δεν είδες δλδ. Συμφωνώ για Woody Allen, so overestimated, man! Εγωκεντρικότατος και επαναλαμβανόμενος. Αν δεν ήταν και ο Javier σε αυτή την ταινία... Εγώ είδα τελευταίως το «Brothers». Αρκετά καλό, δείτε το. Με Tobey Maguire και Nathalie Portman.

    ReplyDelete
  8. Εγώ διαμαρτύρομαι πολύ πάντως όταν βγαίνω στους -12 να καπνίσω και θεωρώ το μέτρο μεγάλη μαλακία όπου κι αν εφαρμόστηκε. Είναι ίσως η μόνη φάση που χαίρομαι που στην Ελλάδα είναι όλα μπουρδέλο και το μέτρο ως εκ τούτου δεν εφαρμόζεται. :)

    Κατά τα άλλα, ωραία φάση το κουλ! :)

    ReplyDelete
  9. Τουλιπάκι είδα τζιε γω την ταινία μονο τζιε μόνον γιατί ίσιε ψηλό ρειτινγκ στο πιο γνωστό σαιτ για ταινίες.Ένα θα πω.Τσιόφτα τσιόφτα τσιόφτα αλλιώς μπούρδα μπούρδα μπούρδα.
    Τον πρωταγωνιστή θυμούμαι τον στην ταινία γκογιαστς γκοουστς όπου δείχει τι εκάμναν οι παπάδες και εν γένει η ιερά εξέταση τζίντο τζιερό.Συνιστώ την.
    Όσο για το κάπνισμα να πω ένα πράμα.Το να μεν αναπνέει ο μη καπνιστής τον καπνό του καπνιστή είναι ένδειξη πολιτισμού και σε χώρες όπου δεν υπάρχει ο σεβασμός στην υγεία του άλλου δεν περιποεί τιμή στην κουλτούρα και νοοτροπία των κατοίκων.Ας αποφασίσουμε λοιπόν τι κοινωνία θέλουμε.

    ReplyDelete
  10. Α
    Και ωραίο το ορχηστρικό .
    Δηλώνω φαν των ορχηστρικών κομματιων

    ReplyDelete
  11. Rain Tears, εύχομαι η έκρηξη - αν γινει ποτέ δηλαδή- να είναι δημιουργική, ερωτική και για καλό. Γιατί δεν μπορώ να χειριστώ άλλες κρίσεις!

    ριτσα, αν τα βρω επιτελους στο dvdαδικο θα σε ενημερώσω.


    kat, αφου με διαβάζεις και με ξέρεις μέσω αυτού, θα γνωρίζεις ήδη πως δεν μπορώ να είμαι αδιάφορη ή να το παίζω. Φωνάζω. Και πνίγομαι. Και τα κάνω όλα ΤΕΡΑΣΤΙΑ :)

    ReplyDelete
  12. alice, μερσι για τα καλά σου λόγια! αυτη την ταινία τη σημειώνω!

    zappa, ακριβώς αυτό κάνω! φτάνει σκέψεις. τα πράματα κυλουν σαν ρυάκι, από μόνα τους.


    pink, οι παρθενες που αυτοκτονουν ε; αχ θα μου κάνει καλό ή θα παω να πέσω από κανά μπαλκόνι; Δεν ειμαι πολύ παθιασμένη αυτόν τον καιρό. ξέρεις με ενοχλεί.

    ReplyDelete
  13. Aurora, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλειστώ σπιτι να δω ταινίες ε;

    krot, ναι αλλα τα δικά σου δικαιώματα περιλαμβάνουν κινδυνους υγείας. Ποιος ο λόγος; και στο λέω εγώ που αν μου προσφέρεις ένα davidoff δεν θα πω όχι - ειδικά άμα έχω πιει πολύ! ( το wishfully thinking cool θες να πεις σα χα)

    Anonymous, ο Μπαρδέμ ήταν σουπερ και στο Mar a dentro. Και είναι και γκόμενος! Για το κάπνισμα, συμφωνώ.

    ReplyDelete
  14. @tulip:δε ξέρω αν θα σου κάνει καλό το να δεις το Virgin Suicides, είναι μια ωραία ταινία πάντως, αν και με αρκετά σκοτεινό mood. Υπάρχει και το-εξαιρετικό-βιβλίο του Jeffrey Evgenides, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία. Εναλλακτικά, προτείνω το Sixteen με Evan Rachel Wood, από τις τελευταίες που είδα (δε προλαβαίνω να δω και πολλά πράγματα), πραγματικά μου έφτιαξε το κέφι όταν την είδα. Χαιρετώ :)

    ReplyDelete
  15. "χωρισμό";;;!!!!

    έκοψα πίσω άshημα...

    "ο άλλος είναι στη ζωή σου για τόσο καιρό και υπάρχει τόση αγάπη"
    ... ή θκιαβάζω τζι εν καταλάβω.

    ReplyDelete
  16. αα, τωρά είδα το αποκάτω ποστ.
    είπα τζι εγώ.

    ReplyDelete
  17. Τουλίπα μου, θα σου πουν ότι είσαι σε Post Dramatic Shock! Πελλάρες :p

    ΥΓ.1 Δεν φτύνω γιατί εγώ δεν βλέπω τόσο πολλά ταινίες
    ΥΓ.2 Εν καλό τούτο!
    ΥΓ.3 Να αρχίσεις Κικ-μπόξινγκ μήπως; :p

    ReplyDelete
  18. Ναι, ναι, kick boxing!
    Eίναι φάρμακο!

    ReplyDelete
  19. Pink, σεξ έχουν όλες αυτές οι ταινίες; ή θα τις δώ άδικα;; :)


    sike, μα πόσα να προλάβεις και συ, μάνα...


    ιθακη-man, μα δεν είμαι! η μανία συγυρίσματος άρχισε να φεύγει, θα την ξαναφέρω. kick-boxing, χαλάει η επιδερμίδα.

    aurora, δες πιο πάνω σχόλιο. Αν σπάσει κανένα δακτυλάκι;

    ReplyDelete
  20. Εγώ πάντως δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τις κλωτσιές και τις τσιριλλιές του kick boxing κάθε Δεύτερα και Παρασκευή!
    Το Virgin Suicides δεν είναι όσο ψυχοπλακωτικό ακούγεται (ένναι, ρε παιθκιά;)

    ReplyDelete
  21. @tulip:χα χα, καλοοο :)not so much, μάλλον έχουμε μπει στην (εντελώς)politically correct εποχή, οι ταινίες, ακόμη και αυτές του Χόλιγουντ έχουν ελάχιστο ως καθόλου σεξ, λες και τις βλέπουν μόνο Μορμόνοι χε χε

    ReplyDelete
  22. "σεξ έχουν όλες αυτές οι ταινίες"

    Em ... se parakalo vale proidopiisi prin mpi kanenas sto blog mias kai mpori na mpoun kai anilika :)

    ReplyDelete
  23. aurora, δεν καταλαβαινω τον κοσμο που πορωνεται με το γυμναστηριο...το σιχαινομαι. Παρθένες που χορεύουν στους αγρούς...έπαθα θλίψη μόνο που σκέφτομαι ότι πέθαναν χωρίς να κάνουν σεξ...


    pink, γι αυτό και βλέπουμε ευρωπαϊκό κινηματογράφο - αν και αυτοί το έχουν παραξηλώσει.


    anonymous, υπήρχε περίπτωση αυτό το blog να είναι κατάλληλο για ανήλικους; πόσο χρονών είσαι; γιατί δεν είσαι φροντιστήριο και γυρίζεις στα αμαρτωλά blog; :)

    ReplyDelete
  24. Χα χαχαχα!! Οι παρθένες δεν χόρευαν στους αγρούς! Η μια τουλάχιστον, αν θυμάμαι καλά, αυτοκτόνησε μόλις ανακάλυψε τη χαρά που θα μπορούσε να νιώσει στα σκέλια της! :D
    Σοβαρά, τωρά, εν ωραία ταινία.

    ReplyDelete