Tuesday, August 25, 2009

Back to back


Επιστροφή λοιπόν. Μετά από δεκαπέντε ολόκληρες μέρες. Με ένα τρελλό μεταδιακοπικό σύνδρομο. Τελείως spaced out.

Οι διακοπές ήταν σούπερ. Όμορφα, με φίλους, τελείως χαλαρωτικά και αναζωογονητικά στο νησί με το τρίπτυχο ύπνος-θάλασσα-φαγητό να είναι το καθημερινό πρόγραμμα. Προέκυψε και μια μονοήμερη εκδρομή στη Σίφνο (αχ εκείνη η καπαροσαλάτα). Το μυαλό μου όλες εκείνες τις μέρες είχε μπει σε pause, σκεφτόμουν ελάχιστα, τόσο λίγο που ούτε και γω το περίμενα. Διάβασα ένα light βιβλίο, άρχισα το καινούριο της Ζατέλη που μου φάνηκε εκτός της φάσης μου και δεν άκουσα σχεδόν καθόλου μουσική από το shuffle μου.
Είναι αυτό που είσαι αποφασισμένος να χαλαρώσεις, τόσο ώστε να αποβάλεις από πάνω σου οτιδήποτε σου θυμίζει την καθημερινότητά σου. Μόνο μπλε. But I wasn't feeling blue.

Οι μέρες στο νησί πέρασαν πολύ γρήγορα. Στην επιστροφή έκατσα και κάτι μέρες Αθήνα. Ήθελα να περάσω ώρα με κολλητό, να δω φίλους που έμειναν πίσω και να απολαύσω αστικές διακοπές. Ακόμα και εκεί ήμουν στην καρακοσμάρα μου. Περπατούσα με τις ώρες σε μια άδεια πόλη, άραζα σε καφέ, έπινα πράσινο τσάι, έτρωγα φρούτα - στο Starbucks σερβίρουν φρουτοσαλάτα, σταφύλι και πεπόνι- και διάβαζα βιβλία. Πήρα τρία cd ( Moby, Orishas και compilation από Klik Records) , ένα βιβλίο, γκρί και μαύρες μπλούζες από H & M και ένα ζευγάρι γκρι havaianas. Φύλαξα λεφτά για να πληρώσω λογαριασμούς.
Πήγα και στο καινούριο Μουσείο ( φανταστικό). Γεμάτο Αμερικάνους, Πολωνούς, Ρουμάνους, Ρώσους και λίγους Έλληνες , μάλλον δεν ήταν Αθηναίοι. Και εγώ που δεν είμαι γενικά λάτρης του αρχαίου πολιτισμού, έπαθα την πλάκα μου.
Εννοείται ξημεροβραδιαζόμουν στο Γκάζι. Φαγητό σε Sardelles, Butcher, Tirbuson, Mataora, ποτό σε Cabana41, Hoxton κλπ. Από ένα σημείο και μετά έβλεπα γνωστές- νυκτερινές- φάτσες.


Όλο αυτό το διάστημα, δεν είχα σκεφτεί πολλά πράματα. Ούτε πως θα είναι όταν έρθω πίσω, ούτε τα γκομενικά μου, ούτε πόσο πνίγομαι γενικά. Είδες τι κάνουν οι μέρες χαλάρωσης; Θαύματα.

Επέστρεψα, βγήκα μια βραδιά έξω, το μυαλό ακόμα θολό όμως. Ακόμα να δω όλους μου τους φίλους, τους έχω πεθυμήσει. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στα πιο "πεζά" ωράρια. Να μην βγαίνω για φαί στις 10, να μην είμαι έξω ως τις 3 και τις 7 και να μην κοιμάμαι ως τις 1 το μεσημέρι. Δύσκολο. Αν δεις μια, να γυρίζει στους δρόμους της πόλης στις δύο το πρωί με eyes wide open, είμαι εγώ.
Νιώθω out of focus. Δεν είναι κακό ε;


Υ.Γ1 Ξέρει κανείς ένα music player /site που μπορώ να βρίσκω πολλά τραγούδια ή να ανεβάζω δικά μου στο blog; Το playlist.com τα έχει παίξει.
Y.Γ2 Το photoblog θα φιλοξενήσει πολύ σύντομα φωτό από τις διακοπές

Υ.Γ3 Νέα πώρωση, Lie to me. Καταπληκτική σειρά, από δημιουργούς House MD με τον εκπληκτικό Tim Roth στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Υ.Γ4 Πρέπει να αρχίσει το detox. Δεν έχω αίμα στον οργανισμό μου αλλά βότκα...

15 comments:

  1. welcome back, tulipa mu!!!

    ReplyDelete
  2. welcome back toulipa...
    tin epomeni xtypa email kai se mena, ama er8eis, kernaw mojito stin priza:)

    ReplyDelete
  3. Μερσί Μαρκέλα μου!

    Zappa, will do!

    ReplyDelete
  4. ωραίο ποστάκιο, νιώθω λες και μόλις γύρισα από διακοπές :]

    imeem.com

    ReplyDelete
  5. Merci Sike, να σου πω, έχω βάλει το imeem απλά δεν μπορώ να το καταλάβω και δεν μου βγάζει code. ουφ!

    ReplyDelete
  6. παρατήρα κάτω που το τραγούδι/πλέυλιστ για share-->embed και εκεί θα βρεις κκόουτ

    ReplyDelete
  7. one, ΕΠΙΣΗΣ!!!

    Sike, δεν έχει! τα νεύρα μουυυυυ

    ReplyDelete
  8. Γεια! Σε διαβάζω καιρό και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και αυτά που γράφεις! Με εκφράζουν απόλυτα οι καταστάσεις, τα μικρά, ασήμαντα-σημαντικά που λες ότι σου αρέσουν και θέλεις να ζήσεις..
    Αναδύει το blog σου μια αίσθηση, μια μυρωδιά αστική, αθηναϊκή, νεοϋρκέζικη που μ'αρέσει πολύ και μου ταιριάζει! Είναι όαση το blog σου για μένα.

    Υ.Γ. Ψάχνω cds, συλλογές κλπ. με διασκευές γνωστών ξένων τραγουδιών σε μια jazzy, latin διάθεση..Καμία βοήθεια; Επειδή φαίνεται ότι ψάχνεις το θέμα μουσική:)

    Ευχαριστώ.
    Krist x

    ReplyDelete
  9. χαίρομαι που πέρασες όμορφα τουλιπάκι!
    πήρα κι εγώ το νέο βιβλίο της ζατέλη και ανυπομονώ να το διαβάσω. προς το παρόν όμως διαβάζω πιο ανάλαφρα αναγνώσματα, καλοκαιρινά και light ;)
    ευτυχώς που υπάρχουν οι διακοπές και αφήνουμε λίγο τα προβλήματα, τα πηξίματα κι οτιδήποτε μας απασχολεί έστω και λίγο πίσω μας.
    καλή επιστροφή και καλό φθινόπωρο :)

    ReplyDelete
  10. κάτω που το song/playlist **όταν παίζει**, δεν έχει popout - share - favorite - feature ktl? Το share να πατήσεις και θα ξεδιπλωθούν από κάτω επιλογές, θα πας στο Link to or embed this song/playlist και εκεί θα βγάλει τα παραιτέρω... άτε την κόρη μου.

    ReplyDelete
  11. anonymous, σε ευχαριστώ πολύ! καλωσόρισες.
    για μουσική, πέρνα από δω, όλο και κάτι θα ακούσεις που θα σου αρέσει. Λατιν, orishas κλπ. Jazz δεν ξέρω. προς το παρόν αν σ αρεσει η ατμοσφαιρική μουσική, πέρνα από klik records, ελληνική εταιρεία για να ακούσεις διάφορα ενδιαφέροντα!


    sike, το βρηκα αλλά είναι μια μαλακία και μισή! τα μισά τραγούδια ακούγονται :(

    Dorothea, γεια σου κοπέλλα. Αν διαβάσεις αυτό το βιβλίο εγώ θα κάτσω να με βάψετε ροζ!!
    Αύριο φθινόπωρο!!

    ReplyDelete
  12. τα γνωστά κατεβατζίδικα τα δοκίμασες;
    έχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μετά τα κόβεις οπως θες (για να μη φορτώνεις τον player) και τα ανεβάζεις.

    αν θες διευκρινήσεις, πες μου.

    (καλό φθινοπωρο εν τω μεταξύ)

    ReplyDelete
  13. Μαριλένα, Ποια γνωστά; Πες μου τα γιατί τα νεύρα μου με το player...!
    Καλό φθινόπωρο και σε σένα!

    ReplyDelete