Thursday, December 04, 2008

Xmas City Lights

Christmas LIghts Pictures, Images and Photos

Κάνω βόλτες ένα βράδι στη Λευκωσία, μετά από κρασί και σουβλάκι σε εστιατόριο στην παλιά πόλη και δεν έχω όρεξη να πάω σπίτι.
Είναι λίγο παράξενο. Λείπω τόσες ώρες πια από σπίτι, μπαίνω βιαστικά να κάνω μπάνιο, να αλλάξω και μετά ξανά έξω που λογικά θα έπρεπε να μου λείπει. Φυσικά από την άλλη, αυτό το home entertaining τα σαββατοκύριακα κοντεύει να κλείσει μήνες.
Κάνω βόλτες. Σκέφτομαι ένα βράδι, να φέρω τη φωτογραφική, να πάρω τους δρόμους και να αρχίσω να βγάζω. Θα ήθελα να κυκλοφορώ όπως την Diane Arbus, τη νύκτα, μόνη, να γνωρίζω παράξενο κόσμο και να απαθανατίζω όλα όσα ζω και παρατηρώ. Τις νύκτες η Λευκωσία αλλάζει. Γίνεται σχεδόν μυστήρια.
Το φετινό Χριστουγεννιάτικο theme στο κέντρο της Λευκωσίας είναι τα μπλε λαμπιόνια. Πάνω από τη Μακαρίου αιωρούνται κάτι μεγάλες φωτεινές μπλε μπάλες. Πλάκα έχουν. Μοιάζουν με πλανήτες. Αν ήταν πιο πολλές, θα μ΄ άρεσε ακόμα περισσότερο. Μπορεί και να αποκτούσα την ψευδαίσθηση πως ζω σε μια μεγάλη πρωτεύουσα. Είμαι σίγουρη ότι κάποιος θα βγει να πει πως είναι κιτς. Αλλά δεν θα είμαι εγώ. Γιατί τρώω κάτι φλασιές από παλιές διακοσμήσεις και ούτε που θέλουμε να τις θυμάμαι. Ευτυχώς το μάτι μου δεν άρπαξε καμπανούλες - ακόμα. Έχω βαρεθεί τη διακόσμηση των 90s να μην σου πω και των 80s. Θέλω κάτι σικ. Πολλά φώτα σε αφηρημένους σχηματισμούς. Ούτε "Χριστουγεννιάτικα χωρια", ούτε "carousel", ούτε κακοντυμένους/λεπτούς/κατσούφηδες Άη Βασίλιδες. Μόνο φώτα.
Μόνο φως...


Υ.Γ1 Hey (my) guy...ευχαριστώ για το σουπερ header. Let's drink to that :)
Υ.Γ2 Serafim Tsotsonis, So this is heaven. αισθησιακός, ατμοσφαιρικός. Ιδανικός με κρασί και looking outside the window, όπως λέει και μια φίλη.
Υ.Γ3 Καλό σου ταξίδι Μαργαρίτα...Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να σε γνωρίσω.

11 comments:

  1. Μπλε; Μάλλον πρέπει να το δω πριν αποφασίσω αν μου αρέσει η όχι. Και καμπανούλες κάπου θα πετύχεις, δεν μπορεί! Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς καμπάνες δε γίνεται! Αστεία, αστεία, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν γκρινιάζω. Η πασχαλινή, now that gives me the creaps!
    Και με 'γεια το καινούριο header.

    ReplyDelete
  2. Σε χαιρετώ από την Αθήνα, εδώ που η πόλη δεν έχει ακόμα στολιστεί και εγώ ακόμα δεν έχω αγοράσει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η πρόταση σου μου αρέσει: αφηρημένη διακόσμηση, δε θα ήταν άσχημα να δούμε κάτι διαφορετικό φέτος. Σεραφείμ Τσωτσώνης Ι like too. Happy Christmas

    ReplyDelete
  3. Οχι αλλα x-mas. Νομιζω οτι φετος θελω απλα glam. Και τιποτα απο τα παλια. Δε βαρεθηκες τοσα χρονια τα ιδια και τα ιδια; Και τα φωτακια πια. Τι τα θες; Φαινονται οι ατελειες στο φως, ασε που πρεπει να το παιζεις happy...Τιποτα. Glam μερες με sex, alcohol και trendy τυπακια στα ποδια μας, να περασουν οι γιορτες χωρις τη μελαγχολια του single και την αισθηση οτι μεγαλωσαμε ακομα ενα χρονο.

    ReplyDelete
  4. queen, Καμπανούλες είμαι σίγουρη πως θα πετύχω στον κύριο δρόμο του Αγίου Δομετίου! Το μπλε είναι ενδιαφέρον. Η πασχαλινή είναι μια βλακεία. Μερσί για header!

    pink, ακόμα να στολίσουν την αγαπημένη μου Βασιλίσσης Σοφίας; Ε, όχι! Χριστουγεννιάτικο δέντρο ε;Χμ δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα στολίσω ένα ως single γυναίκα..Merry xmas!

    one, τα φωτακια ειναι το μονο glam. Οχι δεν βαρέθηκα γιατί τα προηγούμενα χρόνια με εκνεύριζαν τα Χριστούγεννα. Δεν έχω ατέλειες :P. Είμαι happy. Το πακέτο sex-alcohol-τυπακια cool παίζει πολύ! Δεν υπάρχει μελαγχολία! Ελα, άντε να δούμε τώρα!

    ReplyDelete
  5. woooww header, i like!!
    πάλε εν καταλάθος οι δύο εικόνες; προτιμώ την άλλη που εν πουκάτω που το waldorf astoria :)

    και σε μένα αρέσουν τα σκέττα κίτρινα λαμπάκια παρά να μπλε techno stuffs και καμπανούλες και λοιπά... αλλά αρέσκουν μου και τα καρουζέλ.

    σόρρυ, ενόμισα ερωτήσετε!

    ReplyDelete
  6. Glam.
    Όλοι επιζητούμε το συγκεκριμένο alternative glam, μακρια απο τα συνηθισμένα.

    All the best my dear tulip ;)

    ReplyDelete
  7. right now don't need anything of these

    just a (few more) drink(s)

    ReplyDelete
  8. sike, merci! Είναι καταλάθος πάλι :) Και θα ξαναλλάξει μετά τις γιορτές. Εκφράσου ελεύθερο, ο καθένας έχει τις δικές του Χριστουγεννιάτικες εικόνες ( οκ πέρασα από Στασικράτους ψες το βράδι - το παίρνω πίσω για τα μπλε λαμπάκια..δεν τα κατάφεραν πολύ καλά τελικά)

    unshaved, όταν ξέρεις τι ψάχνεις θα το βρεις. Ο ορισμός του "glam" είναι έτσι και αλλιώς υποκειμενικός!

    zappa, let's drink to drinks!

    ReplyDelete
  9. Blue light has a mystery to it. I think it's a good choice.

    ReplyDelete
  10. Χαίρομαι που συμφωνούμε passenger. Εν τω μεταξύ, το ψιλοπαράκαναν. Για κάνε μια βόλτα από Στασικράτους να δεις τι εννοώ.

    ReplyDelete
  11. Ε καλά, να μην ξεχνούμε ότι εν Κύπρον που είμαστε, σαν λαός το μέτρο ακουστά το έχουμε.

    ReplyDelete