Monday, December 08, 2008

Anarchy Cafe


Χρειάστηκε μόνο μια λάθος κίνηση από ένα ανεγκέφαλο για να έρθουν τα πάνω κάτω. Αν το σκηνικό των Εξαρχείων γινόταν σε μια πόλη/κράτος όπου όλα λειτουργούσαν ρολόι, τότε δεν θα υπήρχε αυτή η αναρχία. Όμως μιλάμε για την Ελλάδα που όσα καλά και να έχει μια χούφτα βλάκες διοικούν και την καταστρέφουν. Και να τα αποτελέσματα.
Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως την είδε ο μπάτσος. Ούτε ξέρω πόσο ποσοστό ευθύνης έχουν αυτοί που τους είχαν προκαλέσει. Αλλά οκ, ότι και να έγινε, δεν το παίζεις πιστολέρο.
Αυτά σκεφτόμουν χθες, καθώς έβλεπα τις ειδήσεις.
Σήμερα το πρωί, πέρασα από ένα γυμνάσιο για να πάω δουλειά. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι μαθητές. Υποψιάστηκα ότι πάλι βρήκαν αφορμή να μην κάνουν μάθημα. Η απορία μου είναι, έχουν καταλάβει τι έγινε και για ποιο λόγο βγήκαν από τις τάξεις; Γιατί τα διπλανά cafe ήταν γεμάτα. Ακούγομαι σαν "μεγάλη". Και μεις κάναμε σκασιαρχείο όταν είχαμε αργίες ή όταν ήταν η μέρα του ψευδοκράτους. Αλλά γαμώτο θυμάμαι εκείνες τις βραδιές που βρέθηκα με κερί στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές μου ή όταν είχαμε πιαστεί πολλές γυναίκες χέρι χέρι στον αυτοκινητόδρομο , γιατί έκανε επίσκεψη η Βασίλισσα Ελισάβετ και θέλαμε έτσι να διαμαρτυρηθούμε.
Αλλά σήμερα....ελάτε βρε 16χρονα....αυτό ήταν; Ένα freddo , ένα φραπέ και τσιγάρα; Αυτό είναι η απάντησή σας στην αναρχία και τους "πάνω";
Και μετά θυμώνετε που δεν σας υπολογίζουν.

Υ.Γ Το σαββατοκύριακο ήταν πολύ πολύ ενδιαφέρον. Απρόβλεπτο,με καινούριες εικόνες, καινούρια πρόσωπα και καινούριες εξελίξεις. Με βρήκαν περισσότερο απροετοίμαστη από ότι περίμενα

22 comments:

  1. πρώτη φορά επισκέπτομαι το μπλογκ σου και μένω με το στόμα ανοιχτό με αυτό το ποστ, αφού ολόκληρη τη μέρα οι μαθητές έχουν κατακλύσει την αθήνα και όλες τις ελληνικές πόλεις διαδιλώνοντας και υπάρχουν παντού βίντεο και φωτογραφίες από ματατζήδες που σέρνουν μικρά παιδιά στο δρόμο σαν να είναι σακιά με πατάτες. ε, λοιπόν από σήμερα έχουν ένα πολύ καλό λόγο για να υπολογίζουν τα "16χρονα" όπως λες...

    ReplyDelete
  2. Η διαφορά είναι πως δεν χρειάστηκε "μόνο μια λάθος κίνηση από ένα ανεγκέφαλο για να έρθουν τα πάνω κάτω", αλλά ακόμα μια λάθος κίνηση από ακόμα έναν ανεγκέφαλο.
    Δεν ήταν το πρώτο λάθος της αστυνομίας. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αστυνομία, αλλά γενικά οι θεσμοί που είναι σε κρίση (βλ. Βατοπαίδι).
    Όταν σταματήσουν αυτοί να κινούνται στα άκρα, θα σταματήσει και η βία.
    Ήταν αναμενόμενο και -ως ένα βαθμό- δικαιολογημένο.

    ReplyDelete
  3. κοίτα silentcrossing, μίλησα πάρα πολύ συγκεκριμένα γι αυτά που είδα εγώ σήμερα με τα μάτια μου. Όλο αυτό που λες το σέβομαι πάρα πολύ και δεν τους βάζω όλους στο ίδιο σακί. άρα κλείσε το στόμα σου.

    ttalou, έχεις δίκιο. Οι κρίσεις διαδέχονται η μια την άλλη. Απλά όλο αυτό ήταν μια αφορμή για να δημιουργηθεί το χάος. Δικαιολογημένο σε σημείο που να καεί μια ολόκληρη πόλη δεν το πολυκαταλαβαίνω

    ReplyDelete
  4. Μα οι νέοι στην Ελλάδα είναι μπουκωμένοι, ευνουχισμένοι. Αν δεν τους εβγαζε στους δρόμους μια άδικη σφαίρα, δεν θα το κατάφερνε τίποτα.

    ReplyDelete
  5. Άκου κι αυτό για να καταλάβεις με τι ζώα έχουν να κάνουν οι διαδηλωτές (μικροί-μεγάλοι).

    ReplyDelete
  6. ttallou μου, που έγραψα για τους νέους στην Ελλάδα; Εγραψα μόνο για τους δικούς μας εδώ που η πλειοψηφία είναι αντε να μην πω και με κατηγορήσουν κι άλλο. Θα το ακούσω όταν πάω σπίτι!
    Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη και την πληρώνει περισσότερο η νέα γενιά που χωρίς να το θέλει είναι θεατής μιας απίστευτης διαφθοράς. Το τι γίνεται τώρα εκεί, ίσως περάσει κάποια μηνύματα. Μακάρι.

    ReplyDelete
  7. Αναφερόμουν στον πρόλογό σου, αλλά δεν έχει σημασία.
    Τα παιδιά εδώ θα καταλάβουν όταν έρθει ο καιρός να αντιδράσουν κι αυτά. Να δούμε τότε αν θα ξέρουν τι θα πει διαδήλωση.

    ReplyDelete
  8. Έγιναν πολλά. Γιατί δεν αντέδρασε κανεις τόσο έντονα για τις πυρκαγιές; για το ζαχόπουλο; για το βατοπαίδι; γιατο ότι όχι μόνο η κυβερνηση δεν παραιτήθηκε μετά τις φωτιές αλλά παρέμεινε και έκανε άλλα; Αυτή η σφαίρα ήταν πραγματικά ότι πιο συγκλονιστικό έγινε ώστε να προκαλέσει την έκρηξη.
    Θα ήθελα εδώ να ήξερα ότι όταν θα γίνουν και άλλες μαλακίες, που θα γίνουν πολύ σύντομα, ότι θα αντιδράσουμε όλοι πολύ έντονα.

    ReplyDelete
  9. Για τις φωτιές έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις. Η μία μάλιστα στο Σύνταγμα, όταν κάηκε η Πάρνηθα είχε οργανωθεί από bloggers. Μην ξεχνάς ότι τότε ήταν κι οι εκλογές, που η ΝΔ έφαγε μια μεγαλοπρεπέστατη οριακή αυτοδυναμία.
    Για τον Ζαχόπουλο δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς, γιατί ήταν ερωτικό σκάνδαλο. Για το Βατοπαίδι τα βλέπουμε τώρα.
    Θα δείξει. Μονάχα μην πέσει άλλη σφαίρα.

    ReplyDelete
  10. Κάτι πιο δυναμικό. Η γενιά των 700 ευρω υποφέρει άγρια. Μακάρι να μην πέσει άλλη σφαίρα...

    ReplyDelete
  11. ΥΓ: Αν σε ενδιαφέρει κάτι διαφορετικό από την -υπερβολική- ελληνική tv, βάλε ραδιόφωνο, Red ή Flash (δες στο www.radiofono.gr).
    Πολύ καλές (και προοδευτικές ανταποκρίσεις). "Αντιγράφω" αυτό που ακούω τώρα: Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όπως κι αν δούμε τα πράγματα, η ζυγαριά πάντα θα γέρνει προς τη μεριά του Αλέξη.

    ReplyDelete
  12. nomizo asta touto kai pe mas gia to weekend sou :D

    ReplyDelete
  13. συμφωνώ με just her, γιατί αν αρχίσω για το πού εν ο νους των νεολαίων μας θα κλαίω που τα νεύρα μου.

    ReplyDelete
  14. κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει δικαιολογία για τις καταστροφές. Οι ειρηνικές διαδηλώσεις, οι απεργίες έχουν λόγο. Οι 200 ανεγκέφαλοι που σπάνε ότι βρουν μπροστά τους, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ΤΙΠΟΤΑ. Δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω. Αν τους δικαιολογήσουμε αυτούς γιατί να μην δικαιολογήσουμε και την Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο; Αφού και αυτοί προστάτευαν τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, έτσι δεν λένε; ε, και οι αναρχικοί λένε ότι βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για τον Αλέξη. Ούτε τον αστυνομικό που τράβηξε πιστόλι δικαιολογώ. Καλός μαλάκας και αυτός. Και πες, τον μικρό απέναντι δεν τον σκέφτηκε. Τα δικά του τα παιδιά;

    Η βία φέρνει βία φέρνει βία φέρνει βία. Αλλά τη βία την ξεκινά μόνο η ηλιθιότητα.

    ReplyDelete
  15. PS:

    Sweet child in time youll see the line
    The line thats drawn between the good and the bad
    See the blind man shooting at the world
    Bullets flying taking toll
    If youve been bad, lord I bet you have
    And youve been hit by flying lead
    Youd better close your eyes and bow your head
    And wait for the ricochet

    ReplyDelete
  16. PS: (με διόρθωση)

    Sweet child in time you’ll see the line
    The line that’s drawn between the good and the bad
    See the blind man shooting at the world
    Bullets flying taking toll
    If you’ve been bad, lord I bet you have
    And you’ve not been hit by flying lead
    You’d better close your eyes and bow your head
    And wait for the ricochet

    ReplyDelete
  17. απλά τουλίπα μου εχάσαμε κάθε ιερό τζαι ώσιο. Δεν υπάρχει μια ιδέα. Ούλλοι βλέπουμε τη καλοπέραση μας. Εν βάλλουμε ΤΙΠΟΤΕ απολύτως πάνω που το εγώ μας.

    ps: more more more more more about the weekend :P

    ReplyDelete
  18. just me, πλάκα πλάκα αυτό το blog δεν έχει κοινωνικο-πολιτικό χαρακτήρα. Τι θέλω και μπλέκω με τις ειδήσεις...Νέα για το σ/κ σύντομα. Γνώρισα ενδιαφέρον κόσμο, πήγα παντού, έφαγα πολύ και έκανα βόλτες στην θάλασσα!

    sike, ακουγόμαστε σαν γέροι...

    chaotic mine, h βία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αποτέλεσμα μιας κακοκουρδισμένης σε παρακμή κοινωνίας. Αυτά συμβαίνουν ότι ξοδεύεις το μέλλον των νέων άδικα και εις βάρος τους.

    roamaki, έχεις δίκιο και η μαλακία είναι ότι είμαστε και εμείς που τα γράφουμε και τα συζητάμε τώρα, μέρος αυτής της κατάστασης.

    ReplyDelete
  19. δεν έχω την εικόνα που περιγράφεις, αλλά αναρωτιέμαι έχει μάθει αυτή η γενιά τρόπους να αγωνίζεται??όχι, λέω εγώ ούτε καν ξέρει τι πάει να πει κόπος, προσπάθεια και αγώνας και φταιμε όλοι γι αυτό....

    ReplyDelete
  20. Δεν ξέρω sloboda αν είναι δίκαιο να τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακί ή να συγκρίνουμε Ελλάδα με Κύπρο, αλλά εδώ είδικά χθες απέδειξαν πόσο δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Το ξέρω πως δεν φταίνε...έτσι μεγάλωσαν. Αλλά και πάλι είναι λυπηρό.

    ReplyDelete
  21. μένω στην Αθήνα και αυτό που συμβαίνει τις 4 τελευταίες μέρες είναι ασύλληπτο. Το παιδί δολοφονήθηκε στυγνά από ένα μαγκάκο που ήθελε να το παίξει Τζον Γουειν. Έχει κι εδώ πιτσιρίκια που γεμίζουν τις καφετέριες και τα Mall, νομίζω όμως ότι όσα δεν έχουν γίνει αφασικά έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα είναι πολύ χάλια για τη γενιά τους. Δεν τους παίρνει ν' αράζουν σε καφετέριες. Έτσι νομίζω δηλαδή. Γιατί οι μέρες που θα έλθουν θα είναι πολύ-πολύ χειρότερες. Γιατί το αστυνομικό κράτος θέλει να εξαπλώσει το φόβο και την υποταγή. Και ο φόβος και η υποταγή είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι όταν είσαι τόσο νεος.

    ReplyDelete
  22. pink, πόσο δίκιο έχεις...όλα αυτά μου θυμίζουν πολύ παλιές στιγμές στην ιστορία. κάτι σαν δικτατορία ένα πράγμα.

    ReplyDelete