Monday, April 07, 2008

Φλασιά της Δευτέρας



music


Ήμουν χωμένη στο δουλειά με το ολοκαίνουριο μου mp3 player ανά χείρας όταν ξαφνικά παίζει το Love Generation. Και εκεί που ήμουν κατσούφα με το γνωστό σύνδρομο "είναι Δευτέρα, δεν θέλω να είμαι εδώ, με εκνευρίζουν όλοι", ξαφνικά το μυαλό μου γέμισε ένα πολύχρωμο ροζ συννεφάκι.


Θυμάσαι φίλη; Ήταν χειμώνας. Ήμαστε ένα βράδι στο Zoo Lounge ( μπαράκι της Λευκωσίας). Ήταν Παρασκευή, γύρω στις 1100. Είχε αρχίσει να μαζεύει κόσμο. Εγώ, ως εκ φύσεως γκρινιάρα άρχισα τα γνωστά " μα δεν υπάρχουν άντρες, κοίτα γύρω σου". Εκείνη γέλαγε ( τι άλλο να έκανε η καημένη;). Ξαφνικά πετάει την ιδέα. "Είσαι να πάμε Λεμεσό; Βαρέθηκα.". Δεν ήθελα και πολλά. Βγήκαμε έξω. Γεμίσαμε το αυτοκίνητο βενζίνη, βάλαμε τη μουσική στη διαπασών, και μπήκαμε στον αυτοκινητόδρομο.
Κάπου στα μέσα της διαδρομής και κάπου στα μέσα του απόλυτου τίποτα, ακούγεται το Love Generation απ' τα μεγάφωνα. Με κοιτάει και μου πιάνει το χέρι. "Και να μην φτάσουμε Λεμεσό, να το ξέρεις πως η διαδρομή που κάνουμε τώρα, αυτή έχει σημασία". Γέλασα. Είχε ένα τρόπο να τα κάνει όλα να φαίνονται μαγικά. Πάντα πίστευα , όταν πρωτογνωριστήκαμε πως το "σύμπαν συνωμότησε" για να βρεθούμε. Χωρίς να μιλάμε, λέγαμε πάντα τόσα πολλά.
Πριν προλάβω να της απαντήσω ( τελικά, είναι καλύτερα άμα δεν μιλάω - και σ' αυτό θα συμφωνήσουν πολλοί - συμπ. και της αγάπης μου), ξαναγυρίζει και μου λέει " Αυτό το καλοκαίρι ας το κάνουμε σούπερ". Ενθουσιάστηκα και πάτησα τα γκάζια. Φτάσαμε Λεμεσό.
Ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνη τη βραδιά.


Υ.Γ1 "Αυτό το καλοκαίρι", ήταν το καλοκαίρι του 2006. Θυμάσαι; Είχα κόψει χέρι, δεν κολύμπησα, γκρίνιαζα αλλά ένα μήνα μετά βρέθηκα στην πόλη των πόλεων και μετά , ναι όλα είχαν αλλάξει. Είχες δίκιο φίλη.
Υ.Γ2 Θα σου έγραφα για την Παρασκευή που φτάσαμε ως τα μέσα της "ανοικτής" Λήδρας. Αλλά δεν περάσαμε απέναντι. Όταν θα γίνει θα σου πω.

8 comments:

  1. Just look to the rainbow you will see,
    The sun will shine 'till eternity

    Αγαπημένο! Καλή βδομάδα Τουλίπα! Feel the love generation!

    ReplyDelete
  2. queen, ναι ναι τέλειο! Οτι και να χεις, αμέσως τα βλέπεις όλα ροζ!!

    an-lu, that's the ideal life! και μακάρι να μην αφήνουμε τις γκρίζες μας να επηρεάζουν τέτοιες μοναδικές στιγμές!

    ReplyDelete
  3. i have a feeling bout this summer coming... ennan eventful atleast pistefko!:)

    ReplyDelete
  4. χα χα morfeas9! αυτό είναι καλό, ότι γίνεται και σε κρατά "ζωντανό", είναι πάντα καλό!

    ReplyDelete
  5. Ti mou thimisate tora...ametrites ores gyrous me tes mouzoures mou....pintomenes apo to club stin paralia...na lionoume ston ilio....oi last minute eksodoi stin ay napa tifla sto methisi alla panta me aksioprepeia....

    kalokairaki min argis!!!

    ReplyDelete
  6. αυτά είναι... ;)

    ReplyDelete
  7. μα μουζούρα, είσαι ακόμα και τώρα "μουζούρα"; Εντυπωσιακό! Ε τότε σου εύχομαι και φέτος να περάσεις σούπερ με τις "μουζούρες" σου και να γίνετε ακόμα πιο μαύρες! Προσοχή από το υπερβολικό τηγάνισμα στον ήλιο!

    trilian, αυτά, αυτά ναι!! :)

    ReplyDelete