Wednesday, August 08, 2007

Καλοκαιρινοί απολογισμοί ( aka όχι σκόρπιες σκέψεις)

Μείνανε μόνο επτά μέρες. Μετά θα βρίσκομαι εδώ.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Άντε και βαρέθηκα τις ίδιες και τις ίδιες εικόνες. Δουλειά-σπίτι-δουλειά και καμία όρεξη για μπαράκια και clubbing ( λέτε να είναι επειδή κτύπησα τα 3-0;). Δεν παραπονιέμαι. Αυτό το καλοκαίρι ήταν/είναι ίσως ένα από τα καλύτερα μου. Σήμερα σκεφτόμουνα ότι και η χρονιά που πέρασε ( αν την πάρουμε στα χρονολογικά πλαίσια του σχολικού έτους!) ήταν τουλάχιστον επεισοδιακή ( με την κακή, την καλή και την πολύ καλή έννοια). Άρα το λιγότερο που μπορώ να εύχομαι είναι να "τελειώσει" με διακοπές εξίσου ξεχωριστές (μόνο με την πολύ καλή έννοια- δεν μπορώ άλλους παράξενους Αύγουστους).

Κλείνω τη χρονιά με απολογισμούς καλοκαιρινούς και σας φιλώ. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού παιδιά, να περνάτε σούπερ και να θυμάστε πως το να ζείτε καλά δεν είναι καθόλου εγωιστικό. Το oφείλετε στον εαυτό σας και σε αυτούς που αγαπάτε!

Θα τα πούμε αρχές Σεπτέμβρη. Besos!


Κάθε καλοκαίρι με πιάνει. Η κρίση. Όχι, αυτή του χειμώνα που απλά μου φταίνε όλα. Το καλοκαίρι βλέπω το φως (aka I see the light). Και διαπιστώνω ότι οι χειμωνιάτικες σκέψεις έρχονται και βρίσκουν τη λύση τους, το καλοκαίρι, σε μια παραλία, σε μια βουτιά και σε μια βεράντα τρώγοντας καρπούζι. Τόσο απλά. Σαν να ήταν όλο τον καιρό μπροστά μου όλο τον καιρό και εγώ απλά έκανα τα στραβά μάτια λες και με σύμφερε να μην κάνω παραδοχές.

  • Τα κλισέ (βλέπε πιο πάνω «τρώγοντας καρπούζι στη βεράντα») είναι και οι πιο μεγάλες αλήθειες. Γιατί αν δεν ήταν, κανείς δεν θα τα χρησιμοποιούσε τόσο πολύ. Συμπέρασμα : Τα κλισέ είναι οι νέες ατάκες!
  • Δεν υπάρχει λόγος για προγραμματισμούς και για κρατήσεις στα club καλοκαιριάτικα. Κράτα μόνο χώρο στο μυαλό και την καρδιά σου για όλα τα καινούρια και τα ρίσκα. Αν δεν σε πάρει το κύμα τώρα που είναι η light εποχή, πότε θα το κάνεις;
  • Οι προτεραιότητες αλλάζουν. Το ίδιο και οι συνήθειες. Δεν υπάρχει πιο εγωιστική (και πιο αναληθής) δήλωση από το «Έτσι είμαι εγώ». Δες το και έτσι. Όσο υπέρμαχος του single life και να είσαι, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ωραιότερο από ένα γυμνό κορμί δίπλα σου.
  • Οι διακοπές είναι για άραγμα και για να είσαι αυτό που δεν είσαι στην καθημερινότητα. Με λίγα λόγια αφήνουμε το δήθεν cool υφάκι, εκεί που είναι η θέση του, στο σπίτι και τη ναφθαλίνη. Και αν τα καταφέρουμε το κρατάμε εκεί και το χειμώνα.
  • Η καριέρα επίσης ας μείνει στο ντουλάπι. Κανείς δεν έγινε πετυχημένος αυγουστιάτικα. Το ότι η καριέρα είναι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση για να αποφύγεις να ζήσεις πραγματικά, θα το έχεις ήδη διαπιστώσει.
  • Την τηλεόραση την έχουμε όσο πιο κλειστή γίνεται αλλά το cd player όσο πιο δυνατά μπορούμε. Αυτό το καλοκαίρι άκου μόνο μουσική και φτιάξε εικόνες, αποκλειστικά δικές σου. Φτάνει δανεικές αναφορές. Let’s create our fairytales.
  • «Πάρε εσύ τα χάδια τα γυμνά σκοτάδια τα πρωτότυπα κι άσε εδώ για μένα κάτι στοιχειωμένα, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ καρδιά μου, στερεότυπά μου έτσι τ' όνομά μου δεν ξανάκουσα και γι' αυτό θυμώνω που θα λέω στον πόνο σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ λες κι είμαστε αγκαλιά...» ( Δήμητρα Γαλάνη – Στερεότυπα)
  • Μην προσπαθείς να «ταιριάξεις» με το πλήθος. Η αλήθεια είναι ότι το πλήθος δεν έχει ταυτότητα, μόνο χαρακτήρα αρνιού. Είναι καιρός για βοσκή;
  • «Για να ανήκεις σε κάποιο πρέπει πρώτα να ανήκεις τον ίδιο σου τον εαυτό» (ατάκα κολλητής μια βραδιά στο μπαλκόνι). Και όταν το καταφέρεις, είναι το πιο υπέροχο συναίσθημα!
  • Όταν κάνεις παραδοχές, τότε ξέρεις πως έχεις δυναμώσει αρκετά ώστε να μπορείς να τις αντιμετωπίζεις χωρίς να τρέχεις να κρυφτείς. Και αυτό είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για σένα.
  • Πέρσι καθόμουνα και προσπαθούσα να βρω άκρη στο τι συνιστά ένα «καλό φίλο». Φέτος ξέρω. Είναι εκείνος που ξέρεις πως με ένα βλέμμα, βλέπει πέρα από τις άμυνές σου. Και αυτό το βλέμμα δεν συντηρείται μόνο με καφέδες και κοσμικές εξόδους. Θέλει πολλές μπαλκονοκουβέντες.
  • Γιατί με ρωτάς τι σκέφτομαι; Δεν είναι αρκετό να ξέρεις ότι αισθάνομαι; Δεν είναι αρκετό που είμαι εδώ τώρα;

Υ.Γ1 Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο τελευταίο Υστερόγραφο της χρονιάς.
Υ.Γ2 Η σκέψη αριθμός 3, είναι εξαιρετικά αφιερωμένη :)
Υ.Γ3 Η φωτό είναι βγαλμένη από τις προπέρσινες διακοπές στη Σέριφο (εδώ η παραλία όπου βρίσκεται το παλιό Δημαρχείο)

12 comments:

  1. opou kai na pas, makrya apo paro, mykono kai santorinh...einai frhxta merh...pshfizw me xilia samothraki,folegandrto, antiparo,IKARIAAAAAAAA

    ReplyDelete
  2. Αν θυμάμαι καλά, εσύ δεν θα πήγαινες Πάρο; Τι συνέβη αγαπητέ; (αφου θα πάω Σέριφο, τι λέμε τόση ώρα;). Ικαρία είναι πολύ "της φύσης" για τα γούστα μου!

    ReplyDelete
  3. Η Σέριφος είναι ονειρεμένη! εκεί πέρασα τις καλύτερες, τις πιο τρελές διακοπές μου!!!

    Αχ, να περάσεις υπέροχα!

    (Η Ικαρία είναι state of mind και modus vivendi, σοβαρά!!)

    τέλος του μήνα δε θα'σαι στο νησί?

    ReplyDelete
  4. State of mind ε; Δηλαδή;

    Ναι από 26 θα είμαι πίσω. Υποθέτω θα είσαι και συ;

    ReplyDelete
  5. δλδ, είναι το νησί που ζει σε άλλους ρυθμούς, που όλα κυλούν αργά και χαλαρά και ήρεμα, που δεν σε ενδιαφέρει τι φοράς και αν είσαι μακιγιαρισμένη, που κοιμάσαι τη μέρα και ξυπνάς τη νύχτα... ναι, έχει μπόλκη φύση, αλλά δεν είναι διακοπές φύσης όπως η Σαμοθράκη πχ. είναι νησί για άραγμα και διαλογισμό!!

    26 έρχομαι!!! χεχεχε!! get prepared!!

    ReplyDelete
  6. ναι έχω ακούσει για ένα χωριό εκεί που το μέρα κοιμούνται και το βράδι ξυπνάνε! χμ...δεν ακούγεται και τόσο άσχημο τελικά!

    σε περιμένω :))

    ReplyDelete
  7. Αυτό το 3 ξαναπές το! Καλές διακοπές τουλίπα!

    ReplyDelete
  8. Τουλιπίτσα καλά να περάσεις!! Να ξεκουραστείς για να επιστρέψεις με καινουρια όρεξη!
    Περιμένουμε εντυπώσεις, ναι?
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  9. phga sthn paro me parea terastiou mege8ous, meiname se camping me papares idiokthtes, eidame gia mia akomh fora poso xalia mporei na ginei h Naousa....ta ypoloipa sto blog mou en ey8etw xronw

    ReplyDelete
  10. phga sthn paro me parea terastiou mege8ous, meiname se camping me papares idiokthtes, eidame gia mia akomh fora poso xalia mporei na ginei h Naousa....ta ypoloipa sto blog mou en ey8etw xronw

    ReplyDelete
  11. Να χαρείς τα κύματα! Με την ψυχή σου!

    ReplyDelete
  12. να καλοπερνάς τουλιπάκι μου
    κι έχω ένα σωρό να σου πω όταν έρθεις, μάκια!

    ReplyDelete