Sunday, December 10, 2006

Xmas Spirit! Ουαο!

Εχει κατι μέρες που η πόλη στολίστηκε, με λίγα λόγια ο αγαπητός μας δήμαρχος την μετέτρεψε για ακόμα μια φορά σε μια κακόγουστη λατέρνα λίγο πριν τη στείλουμε για σερβις. Τη μέρα που την "παρουσιάσανε" και επίσημα στους τυχερούς δημότες, ήταν και η τελευταία μου μέρα στη προηγούμενη δουλειά. Όπως οδηγούσα που λέτε αφηρημένη να παω να βρώ κατι συναδέλφους σε μια μικρή μάζωξη προς τιμή μου ( βασικά θέλανε να βεβαιωθούνε ότι όντως φεύγω και ότι τη Δευτέρα δεν θα εμφανιζόμουνα πάλι φάντης μπαστούνι μπροστά τους), ακούω ένα σαματα! Μπαμ και μπουμ! Και ξαφνικά βλέπω τον ουρανό να φωτίζεται και να γίνεται μωβ, μετά πράσινος, μετά μπλε!! Πυροτεχνήματα!! Εμένα το μυαλό μου φυσικά δεν πήγε στο ότι ήταν οι εορτασμοί για τη πρώτη μέρα που η πόλη έβαλε τα καλά της ( τι καλα...τελοσπαντων). Υπέθεσα απλά ότι ο αγαπημένος μου καινούριος διευθυντής χάρηκε τόσο πολύ που θα πήγαινα μαζί του να δουλέψω και το γιόρταζε!

Αυτή η χαρά μου όμως διήρκησε μόλις ένα λεπτό. Γιατί μετά προχωρώντας προς την πλατεία, είδα αυτό το θέαμα: φωτάκια παντού,καρουζελ (τα περσινά φαντάζομαι), κάμποσα νιαναρα με μπαλόνια, οι κορμοί των δέντρων-αξεσουάρ να πνίγονται (στην κυριολεξία) με φωτάκια ΚΑΙ φάτσα κάρτα να κρέμεται στη μέση της πλατείας ένα τεράστιο, ολόφωτο 2007!!
Ναι αγαπητοί μου, αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο πνεύμα που επικρατεί τώρα στην πόλη μας! Δεν είμαστε πάρα πολύ τυχεροί; Οτι και να σας πω είναι λίγο. Περπατώ και νιώθω ότι βρίσκομαι τουλάχιστον στην Oxford Street ή ακόμα και στο Rockefeller Centre! Γιατί για ακόμα μια φορά διακοσμήθηκε η πόλη με φαντασία, όρεξη και όραμα για να μοιάζει με χριστογεννιάτικο παραμύθι. Περπατάς και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο εργαστήρι του Άη Βασίλη στην Λαπωνία!
Ένα σκέτο όνειρο!
Αχ έχω μπει στο Xmas Spirit!

Άντε βρε, καλες γιορτές να χουμε και φέτος!

(στη φωτό όπως καλά έχετε μαντέψει, είναι η φωτισμένη Λευκωσία!)

16 comments:

  1. Δηλαδή, σου αρέσουν τα Χριστούγεννα; Ο.Κ. τότε θα είναι η καλύτερή σου. Εμένα μόνο τα δώρα μού αρέσουν - κυρίως να αγοράζω. Καλημέρα και... καλές γιορτές, βρε!

    ReplyDelete
  2. @att ειπα φετος να έτσι για αλλαγή να πειραματιστω και να κάνω πως μου αρεσει ολο αυτο το πανηγυρι!
    Τα δωρα...σκεφτομουνα χθες οτι εχει παρα πολυ καιρο (εκτος απο κατι γενεθλια) να δωσω και να λαβω. μου χει λειψει και μενα η διαδικασια να παιρνω δωρακια σε καποιους!

    ReplyDelete
  3. ti oraia foto!
    kali vdomada :)

    ReplyDelete
  4. enteka αχ ειπα ψέματα....από Las Vegas ειναι! και δυστυχως δεν την έβγαλα εγώ! Καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  5. Εγώ απεχθάνομαι τα χ'ννα!!!

    Κι εσείς κυρία μου γράψτε κάτι λογοτεχνικό να σας γράψει ο κόσμος σχόλια!

    ;))

    ReplyDelete
  6. Εγώ δεν έχω μπει ακόμη στο πνεύμα, και έχω και ένα πονοκέφαλο τώρα!

    ReplyDelete
  7. @vromios εγω να δειτε!! ολα εκτός από το καλοκαίρι! (εχετε δίκαιο για το λογοτεχνικο! - να ρίξω καμια σιμον ντε μποβουαρ λετε;)

    @allitnil αν μπεις στο πνευμα πες μου πως το κανες!

    ReplyDelete
  8. καλές γιορτες ξαδέρφη...
    σε περιμένω εναγωνίως!

    ReplyDelete
  9. προσπαθούν να μου αλλάξουν γνώμη για τα xmas να τα τουλάχιστον συμπαθήσω θα χρειαστεί όμως παραπάνω προσπάθεια, καλές γιορτές ;)

    ReplyDelete
  10. στο σύνταγμα δουλεύεις ή στη λευκωσία, μπερδευτηκα

    ReplyDelete
  11. @ξαδέρφη μου καλες μας γιορτες! θα μιλήσουμε από κοντά χχ
    @street χαλαρα! οταν και αν ελθει η στιγμή να συμπαθήσεις τις στιγμές τότε το ξαναβλέπεις το θέμα
    @gel αχ αχ και εκει;;;;

    ReplyDelete
  12. Τα Χριστούγεννα μου αρέσουν αλλά την μελαγχολια δεν την αποφευγω ποτέ κάποια στιγμή με πιάνει...γμτ...θέλω άδεια αυτό φταίει...

    ReplyDelete
  13. Λατρεύω τα Χριστούγεννα γιατί η μελαγχολία μου αυτές τις μέρες έχει λόγο. Νιώθω ότι ζω στη μόνη πρωτεύουσα του κόσμου που δεν έχει ιδέα πώς να τα γιορτάσει και ας είμαστε απο τις λίγες χώρες που πραγματικά έπρεπε να τα γιορτάζει στην κυριολεξία.

    Ουφ είναι η μόνη χρονία που ακόμη δεν ένιωσα ακόμη ότι κοντεύουν Χριστούγεννα. Δε μιλώ για το πνέυμα, ποίος το νιώθω αυτό πια; Αλλά για το ότι κοντεύει μια μεγάλη γιορτή.

    Θέλω χιόνιαααααααααα

    ReplyDelete
  14. είπα κι εγώ; Λευκωσία; Άλλα είχα δει εγώ όταν είχα έρθει!

    (πστ! σε 5 μέρες θα είμαι εκεί! να κανονίσετε να με υποδεχτείτε με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα και χρωματιστά φωτεινά welcome, αλλιώς θα ξαναφύγω!)

    ReplyDelete
  15. @μαράκι μα πως γίνεται να σ αρεσουν αλλα να μην αποφεύγεις τις στιγμές μελαγχολίας;; αντε παρε άδεια!
    @evita μαζί σου (ειδικά για την πρώτη παράγραφο)
    @krot άλλα είδες γιατί ήσουν φαντάζομαι ντίρλα! ετσι ειναι η Λευκωσία βρε!

    ReplyDelete
  16. Παίρνω παίρνω έκλεισα τα εισιτήρια και κατεβαίνω Αθήνα να κάνω πρωτοχρονιά με το μωρό μου για να μην μελαγχολώ χρονιάρες μέρες!

    ReplyDelete