Monday, December 18, 2006

'Οσα μου 'μαθε η lifo

Προχθες που λέτε, ήμουνα Αθήνα. Πέρασα σούπερ αν και είχα επεισοδια, πριν να πάω, καθότι ήταν το πάρτι της δουλειάς μου το προηγούμενο πάρτι και έκανα εκείνο που δεν έπρεπε! Μέθυσα! Ναι, μάλιστα! Δεν πολυθυμάμαι ότι έγινε αλλά είμαι σίγουρη ότι πήγα και αυτοσυστήθηκα στο big boss...τα υπόλοιπα αφήστε τα, γιατι δεν είναι και το θέμα μας (επίσης ντρέπομαι πάρα πολύ να τα γράψω- ρόμπα έγινα).
Τελοσπαντων, ξεκινώ να πάω Αθήνα την επόμενη μέρα, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Κουτσά στραβά βγήκε και η μέρα. Κλασικά το βράδι, βρέθηκα κάπου στο Γκάζι και κλασικά όπως φεύγουμε από το ρεστωραν (αν πάτε στην Κανέλλα - πάρτε μια σαλάτα με κοτόπουλο και ανθότυρο που χει, πολύ καλή), παίρνω την Lifo.
Και μεταξύ άλλων διαβάζω το εξής στη στήλη media:

Ρουκέτα πια ο Πιτσιρίκος, τώρα γράφει και σε εφημερίδα της Κύπρου (την καλύτερη). Η ίδια εφημερίδα κυκλοφορεί με το arty ένθετο «Υ.Γ.», στο οποίο ξεχωρίζουμε τις στήλες Urban Tulip (!), Hμερολόγιο Κοριτσιού στην Πόλη, και το ολοσέλιδο φωτογραφικό σχόλιο του Σωκράτη Σωκράτους. Πολύ οικεία, όλα!

Προσέξατε την τελευταία ατάκα; Υπό άλλες συνθήκες θα σκεφτόμουνα, τι καλα που είναι το όνομά μου στη lifo, γιουπι γιούπι! Γιατί τη διαβάζω την εφημερίδα αυτή όπως και όλα τα περιοδικά του tsagar, από το εξαιρετικό 01, το καταπληκτικό symbol, ακόμα και εκείνο το απαίσιο το lifestyle μαγκαζινο που ούτε θυμάμαι το όνομά του που έβγαλε στο μέγαρο Κωστόπουλου.
ΑΛΛΑ εκείνη η ατάκα....καταρχάς είναι πολύ μεγάλη κακία να αναφέρεις ένα έντυπο ( το οποίο δεν ειναι καν arty-το υποβιβάζεις με αυτό τον τρόπο-αν θες πέστο ART οχι κάτι λιγότερο) και αμέσως να ρίχνεις μπηκτές ότι σε αντίγραψε ( με το γάντι "πολύ οικεία όλα"). Το θέμα επισης ειναι ότι δεν υπάρχει πλέον παρθενογένεση ( όταν έγινε η lifo, μια χαρά ξεσήκωσε το πατρόν της athens voice).
Μπορώ φυσικά να κάθομαι και να νευριάζω να κάνω κάτι άλλο πιο "συνετό". Όταν τρώω μπηκτές ότι το δικό μου το όνομα και η στήλη, αντιγράφει, υποθέτω το Urban Lab, να το δεκτώ! Γιατί ΝΑΙ η λέξη urban ανήκει αποκλειστικά στη lifo. Δική της δημιουργία, δική της και η παρθενογένεση που λέγαμε πριν. Άρα εγώ πως τολμάω να δηλώνω ότι είμαι Urban Tulip. Σαν δεν ντρέπομαι! Φτου μου! Και σίγουρα εμπνεύστηκα από τη στήλη urban lab, του κατά τα άλλα συμπαθή Ρηγόπουλου (που έγραψε για την ΝΥ σε αυτό το τεύχος και μ άρεσε πολύ) γιατί εγώ δεν μπορώ να το σκεφτώ μόνη μου.

Συγγνώμη αγαπητή lifo, δεν θα σε ξαναντιγράψουμε! Δύσκολο φυσικά γιατί μετά από σένα το χάος!

29 comments:

  1. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ μου κάτι απο το Lifo και αυτό δε το λέω γιατί θέλω να θείξω κάτι απλά για να δηλώσω την άγνοια μου όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Άμα πάω επιτέλους εκείνο το πολυπόθητο ταξίδι στην Αθήνα, (που όλοι οι φίλοι μου εκεί νομίζουν ότι τους κοροϊδεύω τα τελευταία 2 χρόνια, αφου εκεί που κάθε 3μηνο ήμουν εκεί τώρα έχει 27 μήνες να βγω απο την Κύπρο) ίσως να το συμβουλευτώ, δε ξέρω.

    Πάντως το Φιλελεύθερο τον αγοράζω κάθε Κυριακή και απολαμβάνω να διαβάζω το Υ.Σ. γιατί είναι κάτι διαφορετικό και νιώθω ότι εμείς οι bloggers anyway κάνουμε κάτι και δε γράφουμε μόνο λόγια του αέρα (τώρα θα μου πεις λόγια του αέρα είναι όλα αλλά τεσπα). Εμένα μου αρέσει πολύ να διαβάζω τα όσα γράφεις και αν και δεν είμαι blogger πολύ καιρό, σε διαβάζω από την αρχή.

    Μακρυγορώ γαμώτο μου και δε λέω όσα θέλω να πω. Ας το πω πιο απλά τη στιγμή που χρησιμοποίας μια καθημερίνη λέξη what's the problem; Δεν έπιασες να υπογράφεις σαν Mandonna που να μην πω, το πρόβλημα λοιπόν πιο είναι;

    Δηλαδή εγώ πια είμαι η Evita Peron?????

    Τουλίπα μου keep writing επειδή εμείς γουστάρουμε, στο κάτω κάτω όσοι δε γουστάρουν ας μην το κάνουν.

    ReplyDelete
  2. Παρθενογένεση και μ@λ@κιες όλοι κάποιον άλλον αντιγράψανε αλλά το ξεχνάνε γιατι έτσι τους συμφέρει.Την ουσία δεν την αντιγράφεις ο καθείς βγάζει κάτι ξεχωριστό αλλιώς θα κυκλοφορούσε μια εφημερίδα, ένα περιοδικό κτλ. κτλ.
    Αντί να χαίρονται που αποτελούν πηγη έμπνευσης....

    ReplyDelete
  3. Αγαπητή συνάδελφος, χαίρετε. Έχω την εντύπωση πως το σχόλιο για το "Υ.Γ" στη Λάιφο ήταν θετικό και όχι αρνητικό. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά εγώ έτσι το αντιλήφθηκα. Αν και αρθρογραφώ στη Λάιφο δεν γνωρίζω τα πρόσωπα που εργάζονται στο έντυπο πλην ενός - αυτός ο ένας αγοράζει πια κάθε Κυριακή τον "Φιλελεύθερο" και του αρέσει πολύ το "Υ.Γ.". Πάντως, στον ελληνικό κυριακάτικο τύπο δεν υπάρχει τέτοιο ένθετο. Θα συμφωνήσω με το Μαράκι πως "όλοι κάποιον άλλον αντιγράψανε" - εγώ τουλάχιστον έχω αντιγράψει δεκάδες άλλους. Καλή συνέχεια και καλές γιορτές.

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα σας!

    @evita καταρχάς το site του lifo ειναι www.lifo.gr. Για να μην περιμενεις ποτε θα πας αθηνα να το διαβασεις! Δεύτερο, με ενόχλησε το σχόλιό τους γιατί εγώ ως blogger άρχισα και όχι ως στήλη. Οποτε θα ήταν ηλίθια ως ανύπαρκτη η οποιαδήποτε απόπειρα αντιγραφής. Τρίτον, δεν εισαι η Evita Peron????

    @μαρακι μα δεν αποτελούν καν πηγή έμπνευσης. Πηγή έμπνευσης ειναι το vanity fair! Αλλα ωραια εφημερίδα είναι. Αντε κάνε βαλίτσες για αθήνα! :)

    @pitsirikos
    Αγαπητέ συνάδελφε. Καλως ορίσατε. Τιμή μου. Εσείς ως καλοπροαίρετος πιτσιρίκος είδατε τη θετική πλευρά μόνο. Μακάρι να είναι έτσι. Για ρωτήστε εκείνον που έγραψε το σχόλιο (μάλλον αυτός που διαβάζει το Υ.Γ) τι τελικά θέλει να μας πει.
    Έχετε δίκιο, το Υ.Γ είναι ένα εξαίρετο περιοδικό.Και επίσης έχετε δίκιο ότι όλοι αντιγράφουμε τελικά κάποιον... (όχι τη lifo!)
    Καλές γιορτές και σε σας :)

    ReplyDelete
  5. μμμ αυτο σηκώνει σκέψη!

    ReplyDelete
  6. το σχολιο της Lifo πέρα από εμφανώς δηλητηριώδες είναι και άστοχο. Είναι ηλίου φαεινότερον οτι το Υ.Γ. αντέγραψε το symbol

    ReplyDelete
  7. @trilian ποιο θέμα σηκώνει σκέψη;

    @anonymous εχεις δικιο για σχολιο lifo. Για το άλλο, σίγουρα υπάρχουν οι επιρροές, όχι όμως και η αντιγραφή (γιατί δεν υπογράφετε επωνύμως;)

    ReplyDelete
  8. Αγαπητή κυρία συνάδελφε, το "Υ.Γ." είναι το αγαπημένο έντυπο όλων των συναδέλφων στη Λάιφο. Έμαθα πως τελικά το διαβάζουν όλοι και σας παρακαλώ να στέλνετε μερικά δεκάδες αντίτυπα εξτρά για να καλυφθεί η ανερχόμενη ζήτηση. Σας ευχαριστώ και σας στέλνω την αγάπη μου. Η τιμή είναι δική μου.

    ReplyDelete
  9. καλημέρα τουλιπάκι :)
    θα διαφωνήσω μαζί σου πως το συγκεκριμένο σχόλιο είναι κακό :) εγώ το βρήκα πολύ γλυκό και θετικό.

    θα θυμηθώ ένα απ'τα πιο σημαντικά ρητά που έχω μάθει.. "δεν είναι καταστάσεις που φταίνε αλλά ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις"

    το ξέρεις πως το ΥΓ είναι το αγαπημένο μου έντυπο και χαίρομαι που βλέπω και τον πιτσιρίκο να γράφει κι εκεί (και να σχολιάζει κι εδώ :) καλωσόρισες μικρέ!!). όλα αυτά μου με κάνουν να νιώθω ότι το ΥΓ ότι είναι ότι πιο άμεσο, οικείο και αληθινό :)

    ReplyDelete
  10. διόρθωση στο ρητό:
    "δεν είναι οι καταστάσεις που φταίνε, αλλά ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε αυτές τις καταστάσεις"
    :)

    ReplyDelete
  11. το σχολιο θέλει σκέψη... δεν μπορώ να καταλάβω αν ηταν αρνητικο ή θετικο... μπερδευτηκα!

    ReplyDelete
  12. @πιτσιρικος γράψτε μου διεύθυνση και να σας στείλουμε. Την αγάπη μου!

    @mary δεν το εξελαβα μονο εγώ έτσι καλή μου και γλυκιά mary.

    @trilian ακόμα σκέφτεσαι καλέ;;

    ReplyDelete
  13. όταν βγήκε το ΥΓ είχα ενθουσιαστεί και είπα ότι είναι ό,τι καλύτερο βγαίνει από κυπριακό τυπογραφείο. Μετά μου πέρασε γιατί όταν έστειλα email στο ΥΓ, δεν πήρα καμία απάντηση. Τώρα το βλέπω ακόμα, αλλά δεν ανυπομονώ κιόλας, ούτε κάθομαι να το διαβάσω όλο.

    ReplyDelete
  14. Αγαπητέ/ή καλημέρα σας και καλωσορίσατε. Καταρχάς να σας πω ότι καμιά φορά από τη πολλή δουλειά (ειναι εβδομαδιαίο το έντυπο και γίνεται ένας χαμός ποστέψτε με), ξεχνάνε να απαντήσουν. Οπότε μην το παίρνετε στραβά, αλήθεια σας λέω.
    Τώρα αν δεν το διαβάζετε γι αυτό το λόγο...τι να σας πω, εσείς ξέρετε!

    ReplyDelete
  15. το διαβάζω ακόμα, αλλά με περίπου το 1/1000 του ενθουσιασμού. Το διαβάζω όπως θα διάβαζα κάθε άλλο ένθετο/περιοδικό που βγαίνει. Σιγά θα πει κάποιος, τί έγινε. Ε, δεν έγινε και τίποτα. Δεν αμφιβάλλω ότι γίνεται χαμός για να βγει ένα εβδομαδιαίο έντυπο, αλλά...μια τυποποιημένη και γενική απάντηση του στυλ "ευχαριστούμε για το email" είναι καλύτερη από το τίποτα. Απ' την άλλη μπορεί μόνο εγώ να το βλέπω έτσι το θέμα, άρα...ok. Feel free to ignore the suggestion. :)

    ReplyDelete
  16. περιεργο πραγμα αγαπητή s να αλλάζει η σταση μας προς κάτι επειδή αυτό δεν ανταποκρίνεται στα καλεσματα μας, εκτός πια και αν πρόκειται περί έρωτος.

    ReplyDelete
  17. @s αγαπητέ/ή ισχύει η πιο πάνω απάντηση μουμ την οποια δεν διαβάσατε μάλλον καλά. Και ναι μονο εσεις το βλέπετε το θέμα ετσι :)

    @anonymous, χα χα πολυ καλό!Ε που ξερεις μπορεί να υπάρχειέρωτας μεταξύ αναγνώστη και περιοδικού

    ReplyDelete
  18. @urban-tulip
    μια χαρά τη διάβασα την απάντηση. γι' αυτό είπα και προηγουμένως, ότι δεν έγινε και τίποτα. Είμαι ένας αναγνώστης στις πολλές χιλιάδες, άρα δεν κάνει κάποια διαφορά η επισήμανσή μου. κουβέντα να γίνεται.

    @anonymous
    ωραίο το σχολιάκι σας...

    ReplyDelete
  19. με συγχωρήτε που παρβαίνω, αλλά δεν καταλαβαίνω προς τι το αγρίεμα σας δεσποινής τουλίπα... πιο πολύ σαν "απ' έσιει μούγια μουγιάζεται" μου φάνηκε...

    ReplyDelete
  20. @μπρίκι εσύ δεν έχεις να πας να κανεις καφε; και στην προκειμενη, δικη μου σελιδα, δικος μου κηπος, οτι θελω κανω, οποτε αμα θες μην μπαινεις και προπαντων μην λές κακίες χριστουγεννιάτικα (και γιατι δεν εβαλες link στο ονομα σου αγαπητο μπρίκι;)

    ReplyDelete
  21. h kanella fhmizetai gia tous ntakous ths kai ta politika soutzoukakia ths. Kai gia meta, dyo tetragwna parakatw einai to alleycat....kai ka8ara pota serbirei, kai filiko servis exei, kai enallaktikh mousikh paizei....

    ReplyDelete
  22. kati allo...site gia Y.G.?

    ReplyDelete
  23. Καλωσόρισες zappa και ευχαριστώ για τα tip! Εχεις δοκιμάσει εκείνη τη σαλάτα;
    το υ.γ δεν έχει site. αλλα αμα πας στο www.phileleftheros.com και κατεβάσεις το pdf version, τις κυριακές θα βρεις και το υ.γ!

    ReplyDelete
  24. MA BEBAIA......TI MASTER FAGAS EIMAI AN DEN DOKIMASW TIS SALATES THS?

    ReplyDelete
  25. Μ αρέσεις!
    Περιμένω και άλλες προτάσεις για γευσιγνωσία!

    ReplyDelete
  26. Πολλές πολλές ευχές για το νέο έτος!
    Υγεία και ευτυχία!

    ReplyDelete
  27. Χρονια πολλά και σε σένα Σταύρο Κατσαρή!

    ReplyDelete
  28. excuse me... τώρα ξανπέρασα από τη σελίδα σου και είδα την ερώτηση σου .... να σου απαντήσω λοιπόν, διότι μπ΄ρικι μπορεί να είμαι (και ίσως ξεγάνωτω) αλλά δεν είμαι και αγενής....

    Δεν έβαλα λινκ γιατί δεν έχω.... Καφέδες πίνω και όταν σου γράφω (ναι μπορώ να περπατώ και να μασώ τσίχλα ταυτόχρονα)....
    Και αφού σε ενοχλούν τα σχόλια του κοινού (που επιμένω να μην καταλαβαίνω ούτε και σε αυτή την περίπτωση το μούγιασμα)γιατί δεν το κάνεις private το μπλογκ και να δέχεσαι μόνο τον πανηγυρισμό των κολλητών σου για ότι πεις?.... μαζί με το μπρίκι, προσφέρω και πετσετούλα για να σκουπίζεσαι από το γλύψιμο...

    ReplyDelete
  29. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

    ReplyDelete