Wednesday, December 27, 2006

Παράξενα Χριστούγεννα

Φίλη μου αγαπημένη,
Εύχομαι το γράμμα μου να σε βρίσκει καλά. Ξέρω ότι δεν πολυγιορτάζεις τα χριστούγεννα, αλλά όπως και να χει είμαι σίγουρη ότι βρήκες τον τρόπο να περνάς σούπερ, έχεις αυτή τη μαγική ιδιότητα!
Εγώ πέρασα δύσκολα τα φετινά χριστούγεννα. Πολύπλοκα, με διαφορετικές εικόνες και στιγμές. Αν μη τι άλλο, ανατράπηκε η ρουτίνα μου. Το δύσκολο της υπόθεσης φυσικά είναι ότι αυτό έγινε γιατί περάσαμε τις γιορτές στο νοσοκομείο. Και τώρα που σου γράφω, είμαστε στο μέσο της περιπέτειας. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που κάπως νιώσαμε οικογένεια.
Ξέρεις φίλη μου, αμα συμβαίνουν αυτά τα πράματα που σου ανατρέπουν τη ζωή, θέλοντας και μη σταματάς το δικό σου καθημερινό τρέξιμο και σκέφτεσαι πέντε πράματα.
Σκέφτηκα λοιπόν ότι αλλάζουμε και μεις και η οικογένεια μας. Υπάρχουν οι καλές αλλά και οι κακές στιγμές. Και όταν γίνεται κάτι και ανατρέπεται η καθημερινότητα σου και οι αναφορές σου, εκείνες στις οποίες βασιζόσουν μια ζωή, δεν μπορούν να σε στηρίξουν πλέον, εκεί συνειδητοποιείς ότι αλλάζεις και εσύ. Καμιά φορά είναι καλό γιατί εκεί που φοβόσουν ή ανέβαλλες να πάρεις κάποιες ευθύνες, τώρα βρίσκεσαι κάπου στο πουθενά και θέλoντας και μη, παίρνεις δύναμη, σκάβεις μέσα σου βαθιά και γίνεσαι ο leader. Για να σώσεις τους δικούς σου, εκείνους που τόσα χρόνια ήταν εκεί όταν έκανες τα δικά σου και έσπαζες τα μούτρα σου. Τώρα γίνεσαι αυτή που τους προσέχεις. Τώρα αλλάζεις, κάνεις upgrade που λέει και ένας φίλος μου.
Δεν είναι εύκολο φίλη μου το να περάσεις από το ένα στάδιο στο άλλο, ειδικά άμα το κεφάλαιο Οικογένεια είναι σημαντικό στη ζωή σου.
Δεν ξέρω αν το χω καταφέρει αυτές τις μέρες. Μπορεί.
Σε φιλώ (ειδικά κάποιες στιγμές και ειδικά όταν ακούω κάποια τραγούδια συγκεκριμένα, μου λείπεις πολύ :) )
ub

6 comments:

  1. τουλιπάκι λυπάμαι για αυτά που ακούω πως περνάτε. ελπίζω να ξεπεραστεί το συντομότερο η περιπέτεια που ζείτε και να περάσετε μια όμορφη οικογενειακή πρωτοχρονιά :)

    με συγκινεί η ωριμότητα που βγάζεις σ’αυτό το ποστ. να χαίρεσαι την οικογένεια σου, να χαίρεσαι τους φίλους σου, και να χαίρεσαι τη ζωή :)

    την αγάπη μου σε σένα και την οικογένεια σου :)

    ReplyDelete
  2. mary μου γλυκεια :)
    σε ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που μας στέλνεις, πολύ καλή η ενέργια σου. Φέτος ειδικά ήταν περίεργα. Ξερεις τι αλλο έγινε; Πέρασα ξεχωριστές στιγμές. Είτε αυτές ήταν με τους γονείς μου στο νοσοκομείο, μονη μου να σκέφτομαι τι γινεται, να απελπίζομαι. Και με φίλους καλούς χωρίς να αναλώνομαι με κόσμο που ειναι απλά "κύκλος". Ήταν δύσκολα. Αλλά τελικά συνειδητοποιώ μερικά πράματα...αλλά αυτά θα τα αφήσω σε επόμενο ποστ. χχ

    ReplyDelete
  3. να’σαι καλά μικρή τουλίπα :)))
    αναμένω το επόμενο :)

    ReplyDelete
  4. Τουλίπα μου μακάρι να είναι όλα περαστικά και η Πρωτοχρονία να σας βρει όλους να γιορτάζεται μαζί στη ζεστασία του σπιτίου σας.

    Πάνω από όλα υγεία σε σένα και την οικογένεια αυτό το χρόνο που πλησίαζει.

    ReplyDelete
  5. Καλή χρονιά και όλα τα δύσκολα να μείνουν πίσω!

    ReplyDelete
  6. Χρονια σας πολλά και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας :)

    ReplyDelete