Wednesday, December 06, 2006

Τι είπε ο Σάκης;

"Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα;"
Οκ αγαπητοί είναι η τρίτη μέρα. Όχι δεν αρχίσαν τα δύσκολα. Τι ειναι δύσκολο την σήμερον ημέρα εξάλλου; Όλα στο χέρι μας είναι που λέει και η γιαγιά μου.
Επίσης γιατί να είναι δύσκολο αμα φεύγεις από τη δουλειά στις 8 το βράδι, πας για κανά καφε, σινεμα (για να μην χανεις και επαφη με την πραγματικότητα) και καταληγεις σπιτι σου στις 12; Απλά για να κοιμηθείς, απλά για να ποτίσεις τα φυτά, να ταισεις τα κατοικίδια που έχουν ξεχάσει τη φάτσα σου και όταν σε βλέπουν απλα σκέφτονται "κατι μου θυμίζεις εσύ αλλά δεν ξέρω".
Επίσης γιατί να είναι δύσκολο που έχεις ένα συνάδελφο δίπλα σου υπερενεργητικό (καλά κάνει δεν λέω -μακάρι να μουν και εγώ έτσι) που και τραγουδα και τσιρίζει στα τηλέφωνα και πάνω που πάεις να εκραγείς σου λέει μια κουβέντα και χαμογελάς γιατί έχει και χιούμορ;
Και γιατί να είναι δύσκολο που έχεις χάσει οποιαδήποτε επαφή με τους κολλητούς σου γιατί δεν έχεις ωρα και ενέργεια να στείλεις ένα μήνυμα ( αντε και το στειλες και σε ρωτήσουν ΄τι νέα", εσυ θα κάτσεις να τα γράψεις μέσα σε ένα sms;;)
Και γιατί να είναι δύσκολο που έχεις γίνει πάρα πολύ γκρινιάρης, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, με σένα, με τις δικές σου ανάγκες;
Τίποτα δεν ειναι δύσκολο αγαπημένοι. Μέσα σε αυτή τη ζωή όλα είναι θέμα πειθαρχίας. Καλώς ή κακώς. Αν είσαι μάγκας και πειθαρχήσεις θα τα βρεις και με σένα και θα τα κάνεις να δουλεύουν και όλα ρολόι. Και τον εαυτό σου θα προσέχεις, και το χώρο σου θα έχεις και τις τρέλλες σου θα κάνεις χωρίς να σε νοιάζει από τους άλλους και και και...
Το δύσκολο της υπόθεσης είναι να πείσεις τον άλλο που δεν τα καταφέρνει να έχει πειθαρχία, πως όλα είναι ΤΟΣΟ εύκολα και τίποτα δεν είναι δύσκολο!

2 comments:

  1. αναρωτιέμαι αν είσαι "κουλός' χρησιμοποιείς την εκφραση " όλα στο χερι σου είναι"; black humor!
    λοιπον όπως λέει και η γιαγιά μου "οοοολα μπορούμε να τα κάνουμε αρκεί να στρωσουμε τον πωπον μας" Υπομονη και καλα ξεμπερδεματα!

    ReplyDelete
  2. Η γιαγια σου ειναι πολυ σοφη! η ατακα "ολα στο χερι σου"..παίζει και κουλός και στραβός να εισαι! ετσι για το σπασιμο νευρων!

    ReplyDelete