Friday, September 22, 2006

Αλήθεια;

Το ζώδιο της βδομάδας λέει:
"Δεν γίνεται να μη συμμετέχεις ενεργά στην πραγματικότητα που περιέχει πολέμους, τραστ που συγκρούνονται, φύλα που ανταγωνίζονται, προσωπικές μάχες για την επιβίωση, χωρισμούς, ασθένειες, απώλειες, φόβους... Δεν μπορείς ανεβάζοντας απλά τον ήχο στο σιντί σου να παραβλέψεις τη φωνή του Kρόνου, που φωνάζει: «Πιέζεσαι τώρα, θα με ευγνωμονείς αργότερα». Mε την έκλειψη Hλίου επιπλέον πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι: 1)Tο να είσαι αξιαγάπητος δεν σημαίνει κιόλας ότι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να σε αγαπάνε και 2)Ότι τα χρήματα δεν είναι τίποτα, αλλά καλώς ή κακώς επηρεάζουν τα πάντα. Mπορεί να έχεις εμπεδώσει αυτό το κλισέ, αλλά ο τρόπος που μερικοί τα χαλάνε σε αρρωσταίνει αφού εσύ ξέρεις καλύτερους τρόπους για να το ξοδέψεις. Σε αυτή τη φάση, που βρίσκεσαι με τη γλώσσα στο πάτωμα, σκέπτεσαι ότι κάποιος μπορεί να έρθει να σε σώσει από την αναταραχή. Tα καλά νέα: Mπορεί να συμβεί. Tα κακά νέα: Eίσαι μόνος σου ακόμα κι αν είσαι μαζί" ( κύριος Πανόπουλος στην Athens Voice αυτής της βδομάδας).
Αν λάβω υπόψη και κάποιες άλλες κουβέντες φιλοσοφικές και μή ( για το νόημα της ζωής, όπως γράφει και ο enteka στο τελευταίο του post) διαπιστώνω τα εξής:
1. Δεν έχω συμπληρώσει το budget για το ταξίδι μου, πλησιαζουν οι μερες και με ζωνουν τα φιδια.
2. Ξέρω πολύ καλούς τρόπους να ξοδέψω λεφτά, είναι αλήθεια
3. Η "γλωσσα στο πάτωμα". Δοκίμασε και συ να ξυπνάς από τις 6 κάθε πρωι και να δουλεύεις. Αν και αρχισε να μ αρεσει, ειναι σαν να προλαβαινεις τη μέρα (όχι δεν θα το κανω και συνήθεια).
4. Δεν θα έλθει κανείς να σε σώσει γιατί ναι μπορείς να εισαι χαριτωμένος/χαριτωμένη αλλά στην τελική ολοι κοιτάνε πως θα επιβιώσουν στη δική τους ζωή. Και όχι ο γκομενος/η γκομενα δεν εξαιρούνται γιατί "ο έρωτας ειναι μια εγωιστική συνήθεια" όπως έγραψε και ο Καραγάτσης στον Κίτρινο Φάκελο (αναλυση σε επομενο post). Και επίσης όπως τραγούδησε και η Madonna στο Jump, "the only thing you can depend on is your family".
5. Στη ζωή όλα τα περνάς μόνος ακόμα και όταν δεν είσαι μόνος ( ατάκα φίλης).
6.Είναι πολύ ζόρικος ο Κρόνος τελικά...Κάπου διάβασα ότι μαθαίνεις από τα ζόρια. Ισχύει;
7. "Συμμετέχω ενεργά στην πραγματικότητα". Τι ακριβώς σημαίνει, αλήθεια;
8. Λεω να πάρω τους δρόμους όπως τον Gelial και να αρχίσω να βγάζω φωτό.
9. Ξερεις ταινίες που να έχουν theme τη Νέα Υόρκη; ( οκ δεν ειναι διαπιστωση αυτό αλλα επείγομαι)
10. "Μπορεί να συμβει"...άντε να δούμε!

19 comments:

  1. ή εσύ είσαι λιονταράκι ή εγώ άσχετη.

    Υπομονή, όταν ξεμπερδέψει ο Κρόνος μαζί σου θα είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις όλο το πλανητικό σύστημα...

    ReplyDelete
  2. Ναι λιονταρακι οποτε δεν εισαι ασχετη!
    Αγαπη μου, οταν με αφησει ο Κρονος ήσυχη θα ειμαι πανετοιμη να αντιμετωπίσω ΟΛΟΥΣ τους πλανήτες και ΟΛΟΥΣ γαλαξίες!

    ReplyDelete
  3. Δες το σαν σεμινάριο λοιπόν βιωματικής εκπαίδευσης... Όταν θα πάρεις τη βεβαίωση στα χέρια σου, θα είσαι αντράκι! (φύσα τη φράντζα σου σαν τη Βουγιουκλάκη - θυμάσαι την ταινία...)

    ReplyDelete
  4. Εγώ πάλι άκουσα...ότι αν εμείς θέλουμε φέρνουμε βόλτα και τους πλανήτες!!!:Ρ
    Για πού το ταξιδάκι;; :)

    φιλιά

    ReplyDelete
  5. εγώ όταν διαβάζω ζώδια κρατάω μόνο τα καλά και μετά χαίρομαι που όλα είναι τόσο τέλεια στη ζωή μου! μην το σχολιάσεις, ξέρω... ντοινκ!

    όντως, για που το ταξιδάκι?

    ReplyDelete
  6. @giramondo θελουμε να φερνουμε βολτα τους πλανητες; δεν σου τυχε μαλλον ο Κρόνος!!
    @City ντοιγκ οντως αλλα αυτο μου κανει αισιοδοξια! το κακο θα ήταν αν κραταγες μονο τα κακα.

    το Ταξιδάκι...στο αμέσως επόμενο ποστ :)

    ReplyDelete
  7. δλδ πιστεύουμε στα ζώδια;

    για πού το ταξειδάκι;

    ReplyDelete
  8. Krot πιστευουμε λιγουλαααααακι :)
    ταξιδακι...αν εβλεπες τα πρηγουμενα ποστ ( και τα comments) δεν θα με ρωταγες! θα μεινεις ιδια ταξη. Θα ανεβασω σχετικο ποστ λιαν συντόμως!

    ReplyDelete
  9. Γειά σου!
    Όχι κορίτσι μου ο έρωτας δεν είναι μια μια εγωιστική συνήθεια... Πίστεψε το! Άκου και αυτό: είμαι 25 και ο έρωτάς μου είναι 19 (κοπέλα είναι σε περίπτωση που σε μπέρδεψα). Είμαι στον Καναδά αυτή τη στιγμή και είναι κάπου εκεί στην Urban area της Αθήνας...
    Αν θέλεις την άποψη μου, για να έρθει μάλλον θα χρειαστεί να παρατήσεις την ταβανο-σκόπιση και τα ζώδια...
    Καλή τύχη με το "οικονομικό" και το ταξίδι σου... Απλά να θυμάσαι ότι η ελευθερία και οι επιλογές έχουν κόστος..Εγώ έφτασα στον Καναδά...
    Αλλά αυτή τη συνήθεια να ξυπνάς 6 το πρωί φρόντισε να την κόψεις σύντομα... Μάλλον είσαι πολύ μικρή ακόμα (ηλικιακά εννοώ) για κάτι τέτοιο :-)
    Μην ξεχνάς: ο Καραγάτσης έγγραφε μυθιστορήματα και η Mantona είναι ένα πορνίδιο που ξαφνικά θυμήθηκε την ηθική και τις αξίες και άρχισε να μιλάει γι' αυτές. Είναι σαν να βλέπεις το Σουμάχερ, ας πουμε (αν και δεν ασχολούμαι), να κάνει καλλιτεχνικό Πατινάζ... Άσ' τα. Ξεκίνα, αν θέλεις, να διαβάζεις ποίηση και το σημαντικότερο, να αναζητάς τους κατά φύση ποιητές που κυκλοφορούν μόνοι, ως συνήθως, μέσα στην πόλη της Αθήνας... Πίστεψέ με υπάρχουν και περπατούν μόνοι τους ή το πολύ με κανά φίλο ακόμα μέσα στο κέντρο μετά τις 8.00 το απόγευμα και σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου... Σου μιλάω πολύ σοβαρά. Αν εξασκήσεις το μάτι σου θα αρχίσεις να τους αναγνωρίζεις (κάπου στην πλατεία Συντάγματος, στον πεζόδρομο του Θησείου, στην πλάκα, στο Μοναστηράκι (όχι με τα φρικιά), Ψυρρή -Ψύρα και Αρώδου συνήθως-, στα Εξάρχεια, κατεβαίνοντας την Ερμού κλπ...). Να θυμάσαι οτι σχεδόν ποτέ δεν κάθονται σε μαγαζιά (έχουν συνήθως κάποια στέκια)...
    Τώρα θα σκέφτεσαι τί τον έπιασε αυτόν και μου τα λέει όλα αυτά; Να ξέρεις ότι πάντα υπάρχει λόγος... Ας πούμε ότι μου άρεσαι το Urbantulip...
    Γειά σου προς το παρόν.

    ReplyDelete
  10. αχ, ναι καλέ το ξέχασα! Μα και βέβαια!!
    να μην πιστεύουμε στα ζώδια όμως!

    ReplyDelete
  11. Γεια σου Συρμάτινη Πεταλούδα και καλωσόρισες!
    Ταβανοσκόπιση εγω;; μαλλον διαπιστωσεις απλα.
    Ναι η ελευθερια και οι επιλογες εχουν κοστος, εχεις δικιο. αν ειναι μονο οικονομικο οκ βγαινεις. αλλα οταν το κοστος δεν εχει με λεφτα...ε εκει χρειαζεται η υπερβαση!
    ( 6 το πρωι...δεν ειμαι μικρη :), απλα εχω πολλη δουλεια!)
    θυμισε με να κανω ενα ποστ για ολους αυτους που τριγυρνανε μονοι στην πολη και ελευθεροι!
    Ελπιζω να τα ξαναπουμε...γιατι μ αρεσει και μενα το ονομα σου :)

    Kροοοττ....αχ οντως το ξεχνας. οκ δεν πιστευουμε στα ζωδια :) (ξεχασα να σου πω οτι αυριο θα παω τον διαιτολογο αντιχρηστο να του πω οτι δεν θα ξαναπαω...δεν μπορω την καταπιεση τελικα)

    ReplyDelete
  12. Γειά σου αστική-τουλίπα,
    καταρχάς καλώς σε βρήκα!
    Ήθελα να σου ζητήσω να με συγχωρέσεις για το "μου άρεσαι"... Δεν είμαι της παθητικής με τον εαυτό μου αλλά καμιά φορά μου ξεφεύγει η ορθογραφία... :-)
    Επίσης, με συγχωρείς που σου μίλησα περί "αθηναϊκού τοπίου" ενώ, από ότι καταλαβαίνω, εσύ δε βρίσκεσαι εκεί... Όπως και να 'χει, πρέπει να έζησες εκεί στο παρελθόν οπότε το γνωρίζεις... Έτσι κι αλλιώς όλες οι πόλεις έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και, ασφαλώς, ανθρώπους που περπατούν μέσα τους "στοιχειομένοι"... (Γι' αυτό το λόγο σκέφτομαι καμιά φορά ότι οι πόλεις είναι σαν τις κοπέλες που ερωτεύτηκα...)
    Ήθελα, ακόμα, να σου εξηγήσω ότι το "είσαι μικρή ακόμα" δεν το έλεγα κυριολεκτικά... Προσπαθούσα να πω ότι η πολύ δουλειά συμβολίζει υποχρεώσεις και γενικότερα είναι συνδεδεμένη με τον άχρωμο και "σοβαρό" κόσμο των μεγάλων ενώ εσύ δίνεις μια αίσθηση φρεσκάδας, ζωντάνιας και "ανεμελιάς" (με την καλή έννοια) που ανήκει στη νεανικότητα. Έβαλα σε παρένθεση το "ηλικιακά" και στο τέλος έβαλα :-) για να πετύχω αυτήν τη νοηματική απόδοση αλλά τώρα που το διαβάζω πάλι και γω καταλαβαίνω γιατί δεν το πέτυχα... Μη με παρεξηγείς, απλά έγραφα αργά το βράδυ και το μυαλό θολό... Τεσπά...
    Αν θέλεις και εσύ, μπορούμε να κάνουμε παρέα ένα ποστ "για ολους αυτους που τριγυρνανε μονοι στην πολη και ελευθεροι!". Μ' αρέσει πολύ η ιδέα! Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να βρώ την όρεξη να κάνω κάτι τέτοιο μόνος... Οπότε, άμα θέλεις, μου λες... Διάθεση υπάρχει από πλευράς μου...
    Όσο γι' αυτό το κόστος που δεν έχει να κάνει με χρήματα... πάντα σε αυτό αναφέρομαι... το άλλο είναι για τους "λογιστές" :-)

    Σε χαιρετώ προς το παρόν.

    Υ.Γ. Μ΄αρέσει που δεν χρησιμοποιείς τόνους. Αυτή τη χρονοβόρα και ανόφελη συνήθεια την απέκτησα στην τελευταία τάξη του λυκείου και με κάνεις να αναπολώ τις ξένοιαστες εκείνες εποχές πριν την αποκτήσω. :-)

    ReplyDelete
  13. Ήταν ωραίο το κείμενο σου για το ΥΓ της Κυριακής.

    ReplyDelete
  14. Καλημερα σας! Και καλή βδομάδα!

    @συρματινη πεταλουδα. Οι πολεις εχουν παρόμοια χαρακτηριστικα σιγουρα αλλα μου φαίνεται ότι ειδα τέτοιους ανθρώπους, περισσότερο, στο Λονδίνο και λιγότερο στη Αθήνα. Καπου νομίζω ότι εμεις οι μεσογειακοι λαοί έχουμε ακόμα κολλήματα με το να κυκλοφορούμε μόνοι μας! Είμαι μικρη για τέτοια ζόρια λες ε; Αμα σου πω οτι εχεις δικιο και οτι νιωθω να μαραίνονται λίγο και τα φύλλα μου κατα φασεις τι θα πεις; Να σου πω βρε αγορι μου, blog έχεις; γιατι δεν ειδα κατι στο προφιλ σου!

    @drakouna Χαίρομαι που σου αρεσε :)
    εμενα μου αρεσε το κείμενο του Κουτσούκου.

    ReplyDelete
  15. Και... καλή μας εβδομάδα! Πρώτα σεβασμός για τον άπαιχτο Πανόπουλο κι ύστερα, στα κάτεργα να σε στέλναμε, πάλι τα ίδια θα 'γραφες! Η λύση απλή: θα κάνουμε έναν μικρό έρανο εδώ στο blog, θα σου μαζέψουμε τα χρήματα που απαιτούν τρία νέα ζευγάρια Manholos και εσύ κάν'τα ό,τι θες μετά! Καλύτερα;

    ReplyDelete
  16. @att καλυτερα καλύτερα! εδω εχω προβλημα τι ρουχα να παρω μαζι μου!! καλα το αλλο ήταν σπόντα;; χα χα

    ReplyDelete
  17. τουλιπάκι πέρασα να πω πως μ'άρεσε πολύ το κείμενο σου στο ΥΓ :)
    καλό σου ταξίδι αν δεν σε 'δω' μέχρι την τετάρτη :)

    ReplyDelete
  18. Καλή εβδομάδα Τουλίπα!

    Δεν έχω μπλόγκ και δεν έχω στα άμεσα σχέδια μου να κάνω κάτι... Οι λόγοι είναι απλοί: αν το κάνω, θα πρέπει να το "υπηρετώ" και δεν ξέρω αν μου φτάνει ο χρόνος και η διάθεση αυτή τη στιγμή... Απ' την άλλη υπάρχουν μερικά μπλόγκ που βρίσκω ενδιαφέροντα και μου καλύπτουν το βασικό μου ενδιαφέρον το οποίο είναι να "ακούσω" τι απασχολεί και ενδιαφέρει άλλους ανθρώπους... Μέσα από αυτά και από τους φιλόξενους ανθρώπους που τα διατηρούν μου δίνεται και εμένα η ευκαιρία να πω δυό κουβέντες και δυό απόψεις... Αυτό μου αρκεί (μέχρι στιγμής)!
    Έχεις κάνει Λονδίνο λοιπόν! Εγώ πλέον είμαι "υπερατλαντικός"... Περίεργοι είναι εδώ... Προς το παρόν τους "αφουγκράζομαι"...

    Όσο για τους "Μεσογειακούς", μην νομίζεις μόνοι τους κυκλοφορούν (βασικά πιστεύω ότι το ξέρεις)... ακόμα και όταν κυκλοφορούν σε παρέες... ανεξαρτήτως ηλικιών και φύλων... Δες για παράδειγμα τις παρέες που αποτελούνται από ένα φύλο (δηλαδή τις παρέες τριών, τεσσάρων, πέντε κλπ. αγοριών ή καριτσιών που πηγαίνουν βόλτα μόνα τους). Εγώ τις αποκαλώ μπλόκ... ή θα ήταν καλύτερη η λέξη γκέτο; Δεν κυκλοφορούν σε μεγάλη παρέα επειδή έχουν κόλλημα να κυκλοφορήσουν μόνοι τους αλλά μάλλον γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι είναι μόνοι τους και γιατί οι περισσότεροι αρέσκονται στο να "διαπιστώνουν" πόσο μόνοι νιώθουν μέσα στις "μεγάλες" παρέες τους... Κάνουν "έκπτωση" και δεν είναι "αυστηροί" με τον εαυτό τους και κυκλοφορούν με ανθρώπους που τους κάνουν να αισθάνονται μόνοι μόνο και μόνο γιατί αποφεύγουν ν' αντιμετωπίσουν τα "δύσκολα", δηλαδή το εσωτερικό κενό τους... Έτσι πάνε το απόγευμα βόλτα με τους "πολλούς φίλους" τους, γυρνούν το βράδυ σπίτι τους, κατηγορύν τους "άλλους" και μετά, που ξαπλώνουν, απορούν γιατί δεν μπορούν να κοιμηθούν...
    Το θέμα όμως είναι τί κάνει κάποιος με τον εαυτό του για να ξεφύγει από αυτή την αίσθηση μοναξιάς... Αν χτίζεις το κάστρο σου και περιτοιχίζεσαι μέσα (κοινώς φοβάσαι να δώσεις, να δοκιμάσεις, να χάσεις και να αναμετρηθείς) τότε είναι πολύ λογικό να νιώθεις μόνος... Αυτό είναι και το ελλάτωμα της ασφάλειας, η μονοτονία... Σταματάω γιατί έπιασα τα βαριά "ναρκωτικά"... Απλά νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό κόλλημα. Κάτι βαθύτερο...

    Τώρα βέβαια σκέφτομαι ότι αυτά που σου λέω μάλλον τα έχεις συλλογιστεί και εσύ... Έ! Κουβέντα να γίνεται...
    Όσο για τα φύλλα σου που μαραίνονται, θα σου πω αυτό: όταν ήμουν κάμπια και σερνώμουν μου έλεγαν να μην ανησυχώ γιατί θα έρθει η ώρα που θα μεταμορφωθώ σε ιπτάμενη πεταλούδα. Ώραία σκέφτηκα! Βιάστηκα να κλειστώ σε κουκούλι... Και όταν τελικά βγήκα από εκεί διαπίστωσα ότι τα φτερά μου ήταν συρμάτινα... Τί ειρωνία ε; Μετά βίας και βασάνων πετάω καμιά φορά :-) :-) :-)
    Τουλάχιστον συνεχίζω να χαμογελάω... Μην μασάς τουλίπα!

    Χαιρετώ προς το παρόν

    ReplyDelete
  19. Καλημέρα σας! Σημερα αργησα να σηκωθω από το κρεβατι, γυρω στις 7 αποφασισα να ξεκολλήσω!

    @mary να και καποιος που θυμαται! σε ευχαριστώ mary μου καλη :). θα ανεβασω όμως και σχετικο αποχαιρετιστήριο ποστ! Δες και το Υ.Γ της ερχομενης Κυριακής ( αν καταφερω να παραδωσω σημερα κειμενο)

    @συρματινη πεταλουδα Θίγεις θέματα που θέλουν συζήτηση αγαπητε! που τα εχω σκεφτει και τα εχω αναλυσει υπο τηνεπηρρεια αλκοολ και αλλων βλαβερων ουσιων χαχα! θα τα πουμε αναλυτικα σε post ευελπιστω. Keep on writing :)

    ReplyDelete