Wednesday, October 16, 2019

Πώς να ανασάνεις με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Έχω να κάνω μια μεγάλη παραδοχή. Οκ δεν είναι η γκράντε παράδοχή, αλλά με ξέρεις τόσα χρόνια, μια τάση για δραματική είσοδο στην σκηνή την έχω ( το ζώδιο, δεν φταίω).

Αυτή την περίοδο έπεσε πολύ δουλειά, κάποια ταξίδια και πολύ διάβασμα (ξανά μαθήτρια). Το οποίο σημαίνει ότι άλλαξε η καθημερινότητα μου άρδην, ειδικά με το τελευταίο σημείο.
Δεν βγαίνω τόσο συχνά, ξυπνάω νωρίς, προσπαθώ να αποκτήσω μνήμη ( είναι καθαρά θέμα εξάσκησης και ήδη βλέπω διαφορά σε σύγκριση με 4 μήνες πριν) και να κάνω όσο πιο καλό time και stress management μπορώ.
Σε πρακτικό επίπεδο όλα τα πιο πάνω μεταφράζονται σε :
1) Βγαίνω μόνο Παρασκευές και Σάββατα με ελάχιστες εξαιρέσεις αν έχει π.χ καμιά θεατρική παράσταση που θέλω να πάω.
2) Κοιμάμαι το αργότερο 11.30 αν και θα έπρεπε μέχρι τις 11 να είμαι στο δεύτερο όνειρο.
3) Μιλάω ελάχιστα στα social media με φίλους, προτιμώ να τους δω την Παρασκευή ή το Σάββατο.
4) Δεν βλέπω τόσο Netflix πια - που πέρσι το ξέσκισα. Σημάδι ότι έχω κι άλλη ζωή!
5) Ψάχνω το στυλό που γράφει γρήγορα, το σωστό πάχος χαρτιού κλπ. Επίσης με ποιο τρόπο να διαβάζω καλύτερα και να κάνω επαναλήψεις καλύτερα (tip ευπρόσδεκτα).
6) Περνώ πολλή ώρα στο σπίτι, φυσικά. Διαβάζω, κοιμάμαι.
7) Κατά φάσεις με πιάνει η φλασιά ότι χάνω πολλά από τα έξω μου, ότι μπορεί να χάνω πολλά άλλα, ότι δεν είμαι χαλαρή.
8) Έχω γίνει πιο πειθαρχημένη σε θέματα διατροφής, γυμναστικής και δουλειές που πρέπει να γίνουν ( ιατρικά check up, καθαριότητα στο σπίτι κλπ)
9) Ακούω περισσότερο.
10) Εκτιμώ την κάθε ελεύθερη στιγμή.

Τώρα θα μου πεις...τουλίπα τι γίνεται με τη ζωή σου; Κανένας έρωτας; Καμιά σκέψη να κάνεις κανένα γάμο, κανά παιδί, δεν είσαι δα και νιάναρο. Βιολογικά κάνει τικ τοκ το ρολόι σου. ( Εσωτερική φωνή τουλίπας). Δεν ξέρω αγαπητέ αναγνώστη. Δεν έχω απάντηση στο αν όλα αυτά θα επιβαρύνουν την προσωπική μου ζωή. Πραγματικά.

Επιστρέφω στην παραδοχή. Το ότι δεν έχω ελεύθερο χρόνο πια γιατί ανάμεσα σε άλλα κάνω το "ιερό" διάβασμα, λειτουργεί και ως ένα άλλοθι, να ΜΗΝ ασχολούμαι με τα της κοινωνίας στην οποία ζω. Αν έχω οικογενειακή υποχρέωση, φιλική υποχρέωση, υποχρέωση, αν ΠΡΕΠΕΙ να κυκλοφορώ για να βρω γκόμενο, και όλα τα ψυχαναγκαστικά που είτε υπάρχουν είτε επιβάλλουμε στον εαυτό μας, έχω πια την τέλεια δικαιολογία/άλλοθι: Διαβάζω.
Και εκεί σταματάνε όλοι (σχεδόν) να με πιέζουν. Διαβάζω, κουράζομαι, "θωρώ αστερούθκια".
Σέβονται.
Και αναπνέω. Τόσο απλά.

UT.

Υ.Γ Τα διάφορα ταξίδια δουλειάς που όπως έχω πει, έχουν αυξηθεί, έιναι μια υπέροχη επιπλέον ανάσα.

9 comments:

  1. Πόσο σημαντικό αυτό το Αναπνέω!!

    ReplyDelete
  2. Αυτό με το στυλό που γράφει γρήγορα και το πάχος του χαρτιού να το κοιτάξεις Τουλίπα μου... :)

    Το πόστ σου είναι μια φυσική ακολουθία του "Έρωτας, ε-ρωτώ" ...υπέθεσα πως θα κάνεις την εσωτερική σου συζήτηση και θα επιστρέψεις δριμύτερη. Νιώσε το σήμερα, κοίτα την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων και μην ξεχνάς να συνεχίσεις να παίρνεις ανάσες... αυτές είναι οι δικές μου συμβουλές της ημέρας.

    ..α! και μην ξεχνάς πως για σένα ΕΣΥ ξέρεις ΠΑΝΤΑ καλύτερα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τελσον, αφου πρεπει να γραφω γρηγορα τι να κανω :)
      Λες ναειναι φυσικη ακολουθια το ποστ; δεν το σκεφτηκα...χμ το υποσυνειδητο.

      Ναι εμεις ξερουμε για εμας :)

      Delete
  3. αχ το τέλειο άλλοθι να σε αφήνουν ήσυχη.
    κ όσο για τις σχέσεις, αν είναι να έρθουν να φέρουν πόνο μην σώσουν. να προσπερασουν καλύτερα. το διάβασμα και τα βιβλία ποτέ δε θα σε πληγωσουν!
    (ποια μιλά αλλά το εννοώ αλήθεια)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...a calm sea never made a good sailor...

      Delete
    2. Δεν πρεπει να κυλουν ολα καλα, εαν αξιζουν;

      τελσον, well said.

      Delete
  4. Οι απλές πένες Bic εν οι πιο καλές. αν σου κάτσει καλή παρτίδα είναι τέλειες. εγώ τις βρίσκω τις πιο βολικές για να γράφω άμα βιάζομαι.
    οι άλλες πένες, οι Pilot, εν πιο καλές σαν πένες, πιο καλή ποιότητα μελανιού αλλά δεν βολεύουν να γράφεις άμα βιάζεσαι. δεν μπορώ να τις κρατώ σε γωνιά 45 μοίρες που το χαρτί, πρέπει να είναι πιο ψηλά, όχι τέλεια κάθετα αλλά ας πούμε μεταξύ 45 κ 90 μοιρών.
    (ναι, ξέρω το ότι είμαι καμένη, αλλά ένεν σημαντικό να σε βολεύκει η πέννα σου;)

    Το χαρτί εμένα αρέσκει μου ότι πουλά το Jumbo, εν φκάλλω σκάρτο που τα refill pads του. Ένα που κρατώ τώρα, γράφει Skag & Paper και έχει 80 φύλλα.

    Για διάβασμα ένα είναι το κύριο tip: μακριά από το Internet. είτε σε κινητό είτε σε Laptop. όσο γίνεται δηλαδή. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται τι διαβάζεις, πώς το διαβάζεις, αν θα δώσεις εξετάσεις, αν σε πιέζει ο χρόνος, αν οι εξετάσεις είναι για να περάσουν εν δυνάμει όλοι ή αν είναι εξετάσεις κατάταξης. και δαμέ καμένη. οι εξετάσεις, η ειδικότητα μου. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι BIC εν λιγο χοντρες και επειδη πιεζω πολυ , γινονται πιο χαλια τα γραμματα μου. Αν και αυτες χρησιμοποιω
      Μηως να ψαξω πενακι λεω.
      Χαρτι μερσι θα το ψαξω.

      Βρηκα ενα app που σου απαγορευει να μπαινεις στα social media απο το κινητο σου γιατι μαραινονται τα δεντρα που φυτευεις! φυτεψα πολλα δεντρα. Για τα επομενα 2-3 χρονια θα συζηταμε πολυ για εξετασεις, καντε υπομονη :)

      Delete