Tuesday, February 10, 2009

Single Behaviour


Τις τελευταίες μέρες - αν εξαιρέσεις την έκλειψη που με τάραξε- συνειδητοποιώ ότι είμαι φύση θέση single. Ακόμα και όταν κάνω σχέση (διαπιστώνω πως δεν είναι στις προτεραιότητες μου αυτό τον καιρό) πάλι single θα είμαι.
Υπόψη σου, single δεν είναι αυτός που απλά δεν έχει σχέση. Το να είσαι single είναι θέμα χαρακτήρα.
Και όχι, δεν θεωρείσαι single όταν είσαι 19 και μένεις με γονείς ή γενικά μένεις με γονείς. Η μαγκιά είναι να το ζεις όλο αυτό ΜΟΝΟΣ/Η.

Πως ξέρεις ότι είσαι ένας αυθεντικός single:

  • Μπαίνεις σπίτι, πετάς παπούτσια και αρχίζεις να βγάζεις ρούχα. Παντού. Εναλλακτικό σενάριο: Τα στοιβάζεις όλα στην καρέκλα στο υπνοδωμάτιο. Την επόμενη μέρα είναι όλα τσαλακωμένα.
  • Το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις μπεις σπίτι είναι να ανοίξεις το ψυγείο. Όχι γιατί πεινάς, όχι γιατί θες να πάρεις κάτι. Έτσι.
  • Το ψυγείο, έχει τα βασικά. Ψωμί, τυρί, ζαμπόν, πολλά υγρά ( κρασιά, perrier, αναψυκτικά, νερό, alco-pop), ελάχιστα φρούτα και λαχανικά ( τις περισσότερες φορές σε ταλαιπωρημένη κατάσταση) και τάπερ που έφερες από τους γονείς το σ/κ. Σχεδόν ποτέ δεν θα καταφέρεις να προνοήσεις από το πρωί για το φαγητό της νύκτας. Π.χ να βγάλεις το κοτόπουλο από την κατάψυξη.
  • Όταν πας σούπερμαρκετ παίρνεις προσιούτο, τυριά, σολομούς καπνιστούς. Αυτά για όταν θα καλέσεις φίλους σπίτι και έτσι για αλλαγή δεν κτυπήσεις κάρτα στα μπαράκια.
  • Σε ένα ντουλάπι, μαζί με τάπερ υπάρχει η "μαγειρική του single" aka μενού ντιλιβεράδικων.
  • Έχεις τα σωστά ποτήρια κρασιού. Όχι εκείνα τα ηλίθια μικρά που έχουν σε γάμους.
  • Έχεις καφετιέρα, μπρίκι και αν είσαι και σκληροπυρηνικός του καφέ, μια καλή μηχανή εσπρέσο. Δεν είναι chic να πίνεις χειμώνα, νεσκαφε (το καλοκαίρι είναι οκ - για το πρωινό φραπέ)
  • Στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι υπάρχουν πάντα προφυλακτικά. Όχι ληγμένα.
  • Στο μπάνιο έχεις τουλάχιστον 2-3 σαμπουάν - μισογεμάτα- , αφρόλουτρα, κρέμες προσώπου, απολέπισης, ενυδάτωσης, νύκτας, μέρας, ματιών, scrub σώματος, φτέρνων και αγκώνων. Όταν κάποτε "εισβάλει" μια ψυχή στο σπίτι και αφήσει μια οδοντόβουρτα ή τις κρέμες του/της, απελπίζεται αφού δεν βρίσκει χώρο για τα δικά του/της πράγματα. Άσε που φρικάρεις όταν αλλάζει θέση στα πραγματά σου (παραδέξου το).
  • Στο δωμάτιο/γραφείο υπάρχει μια απλώστρα για ρούχα ή/και βαλίτσα για τριήμερα ταξιδάκια. Εννοείται πολλά βιβλία και πάρα πολλά cd. Καμία οικογενειακή φωτό.
  • Στο σημείο της τηλεόρασης, υπάρχει dvd ή home theatre ή παιχνιδοκονσόλα (ναι, ακόμα και αν είσαι γυναίκα - τσεκαρισμένο από φίλες και από εμένα) .
  • Εννοείται πως τουλάχιστον μια βραδιά το μήνα, κοιμάσαι στον καναπέ γιατί έχει μια ανεξήγητη "οικειότητα" , νιώθεις μια ασφάλεια και στην τελική σπιτι σου είναι ότι θέλεις κάνεις.
Αν είσαι single, feel free να προσθέσεις στη λίστα. Όταν τελειώσουμε θα συντάξουμε το μανιφέστο του single , θα το κάνουμε πόστερ και θα το αναρτήσουμε παντού στην πόλη, το ερχόμενο Σάββατο ( για ευνόητους λόγους).

Υ.Γ1 Ένα πράγμα μου λείπει από μια σχέση: να κοιμάμαι αγκαλιά με κάποιο.
Υ.Γ2 Υπάρχει τέτοιο σενάριο; Να είσαι ερωτευμένη, να είναι και αυτός μαζί σου και να είστε ΜΑΖΙ; Διερωτούμαι.

31 comments:

  1. -To τασάκι εν πάντα γεμάτο με ποτσίγαρα.

    ReplyDelete
  2. Χε χε! Και γω τόσε φύση θέση single είμαι.

    Προσθέτω:

    1. Να έχεις πάντα φρέσκα λουλούδια σπίτι αλλά η βεράντα να καθαρίζεται μια φορά κάθε τόσο...

    2. Να αποφεύγεις το Mall -ιδιαίτερα Σάββατο μεσημέρι - Πάντα θα βρεις εκείνο τον φίλο που παντρεύτηκε και πήρε εκεί "τα μωρά βόλτα..."

    3. Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις και έχεις όρεξη για βόλτα, γυρίζεις Bo Concept, Salt and Pepper, IKEA μπλα μπλα και όλα τα άλλα επιπλάδικα. Πιάνεις τους καταλόγους και τους μετροφυλλάς τις πιο άσχετες άλλες ώρες σπίτι.

    4. Θέλεις κατοικίδιο, αλλά δε θέλεις να έχεις και τις ευθύνες που φέρνει. Οπότε καταλήγεις να αγοράζεις ένα χρυσόψαρο...

    4. Η Λευκωσία σε πνίγει και σκέφτεσαι σοβαρά να αγοράσεις ή να ενοικιάσεις διαμέρισμα στην Αθήνα.

    5. Αγοράζεις 4-5 διαφορετικά δημητριακά. Είναι όλα τα κουτιά ανοικτά και μισοάδεια.

    6. Στις κρίσεις πανικού λες "πάει κάτι λάθος σε μένα";;;

    ...Τελικά ολόκληρη ανάρτηση έκανα!

    ReplyDelete
  3. Άσμα ασμάτων! Με εκφράζει ιδιαίτερα το σημείο με το περιεχόμενο του ψυγείου + θα πρόσθετα, κονσέρβες ανοιγμένες από καιρό (καμιά φορά φοβάμαι το σκορβούτο...).
    Επίσης, νομίζω ότι single σημαίνει πως οποιαδήποτε πρόσκαιρη συμβίωση (aka φιλοξενία; ) με άτομο που διαταράσσει την παραπάνω σειρά (πχ γονείς), ερεθίζει το νευρικό σου σύστημα.

    Όπως ακόμη, να κάνεις όλα τα παραπάνω ακόμη κι όταν ζεις με τους γονείς και το δωμάτιό σου έχει γίνει ένας δικός σου, κλειστός κόσμος.

    ReplyDelete
  4. terra, δεν καπνίζω τώρα. Αλλά όταν κάπνιζα είχα πάντα 2-3 τασάκια γεμάτα, έξω στη βεράντα για να μην μυρίζει το σπίτι!

    marinos, καλά απίστευτο! είναι σαν να τα έγραψα εγώ! Ειδικά τα σημεία 3,4, 5 και 6! Θα πάω ΙΚΕΑ σε 2 ώρες, ενδιαφέρεσαι; (θα πάω να αγοράσω βλακείες)

    ttallou, Τι κονσέρβες δηλαδή; Ναι, φιλοξενία ατόμων που δεν είναι βολικά ( aka να είναι σαν αόρατα) δεν είναι ότι καλύτερο χα χα.
    Για το άλλο σημείο...άσε το έκανα από τα 22 ως τα 26. Δεν παίζει!

    ReplyDelete
  5. Κάθεσαι να φάεις τζιαι αν δεν σου κάμνει κέφι να σηκώσεις/καθαρίσεις το τραπέζι αμέσως τότε, πολύ απλά, ΔΕΝ το κάμνεις.

    Ρέεσαι δυνατά τζιαι εν σε κόφτει (το ίδιο ισχύει και για άλλους ήχους εκ του σώματος παραγόμενους αλλά ας μην το παρατραβάμε)

    Αφήνεις τη βούρνα γεμάτη πιάτα για όταν σου έρτει όρεξη να τα πλύνεις/βάλεις στο πλυντήριο. Συνήθως αναγκάζεσαι να το κάμεις όταν θέλεις να ξαναμαειρέψεις.

    Έχεις το ποδήλατο ΜΕΣΑ στο σπίτι. Στο σαλόνι.

    Για να καθαρίσεις, περιμένεις να γεμίσουν οι γωνιές με σκόνη (ένας φίλος μου έλεεν τζείνες τις μπάλες σκόνης που δημιουργούνται όταν έχεις να σκουπίσεις καμιά 10ριά μέρες 'κροκόδειλους'. Κάτι θα ήξερε).

    Μιλάς στα φυτά σου και τα αποκαλείς 'μωρά σου'(μόνον εγώ το κάμνω τούτο;)

    Ενθουσιάζεσαι με το μαξιλαράκι του ΙΚΕΑ για να βάλλεις πάνω το λάπτοπ σου ενώ, αντιθέτως, μία νέα κατσαρόλα ή ένα σετ μαχαιροπήρουνα δώρο από τη μάμα σου σε αφήνει παγερά αδιάφορη.

    Προσπαθείς να βρεις ευκαιρίες για φτηνά έπιπλα από παντού. Και δεν εννοώ μόνο ΙΚΕΑ. Ας όψονται, θείοι, αδέρφια και συγγενείς, παζαράκια και δεν συμμαζεύεται.

    Έχεις κλεμμένα ποτήρια για τη μπύρα, δίπλα από τα κανονικά που αγόρασες. Επίσης, κλεμμένα τασάκια (συνήθως από τα Goodys αν είσαι φοιτητής στην Ελλάδα)

    Υ.Γ.: Δε μου λείπει τόσο να τζοιμούμαι αγκαλιά με κάποιον. Έχω ένα θέμα με τον θόρυβο. Sex, on the other hand, is an issue! Και μην ακούσω τίποτα για one night stand και casual sex γιατί το θέλουμεν και το συναίσθημά μας έτσι;

    ReplyDelete
  6. Κονσέρβες τύπου μανιτάρια, ντοματάκια κτλ.

    ReplyDelete
  7. polloi singles mazeftikame telika! kala ola afta ma ego arxisa na apozito diafora se mia sxesi ke oxi mono mia zesti agalia. alla tis sinithies mu den exo kamia diathesi na tis allaxo...afu ine oles toso xaritomenes! xi! apla tha perimeno na vrethi kapoios pu na tis latre4i! xero ti skefteste...tha sinexiso sti single plevra yia poli akomi! xixixi!

    ReplyDelete
  8. Πληρώ όλα τα κριτήρια! Τωρά εν καλό τούτο;

    ReplyDelete
  9. oh yes i am a single person too (alla mes to 4igeio mou exo parapano frouta je vegetables pou malakies).

    je ne spazei mou tin aman mou tara3oun esto je mian intza ta pramata mou.

    eisai single (se dia8esi) otan
    1. esheis tes mises amerikanikes seires katevasmenes/gorasmenes.
    2. latreveis tes ekdromes xoris parea je tous girous me to ipod sta fkia.

    ReplyDelete
  10. nomizw evala tik se ola osa anaferes...!

    na pros8esw pos oi singles pada vriskun kati na kanoun to s/k gia na perasun kal,akomi ki an minoun spiti.
    ki afto epidi nio8un (sxetika)kala me to gegonos kai den komplexarode.
    tis kalimeres mou...

    ReplyDelete
  11. δηλώνω single αν και δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Είναι lifestyle τελικά. Έπιασα 8 που τα 10 στα σημεία που ανέφερες τζαι συμφωνώ τζαι στις προσθήκες.

    single επίσης σημαίνει να τζοιμάσαι με τα ρούχα αν δεν προλάβεις να τα φκάλεις, βαμμένη/άβαφτη, με αναμμένο το κοπιούτερ ή την τηλεόραση, να τζοιμάσαι στον καναπέ διότι εν έσιει χώρο στο κρεββάτι που τα ρούχα τζαι τα accessories, να έσιεις αρωματικό χώρου παντού, κάμποσες μπύρες στο ψυγείο, γάλα ληγμένο διότι δεν πολλομπαίννεις σπίτι να το πιεις...

    να μεν πω ότι συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα υστερόγραφα σου;;;

    άψογο ποστ!

    ReplyDelete
  12. eοlica, καλως όρισες. Καταρχάς δεν είναι σικ να ρευόμαστε δυνατά, τουλάχιστον επίτηδες. Δεύτερο δεν έχω ποδήλατο. Τρίτο και γω μιλώ στα φυτά μου και άμα λάχει και τα έπιπλά μου. Έχω κλεμμένο τασάκι από το Costa Coffee από Λονδίνο. Τι έχει το one night stand?? μια χαρά είναι! Αν θες συναίσθημα βάλε στο DVD το 'Οσα παίρνει ο άνεμος" και ρίξε όσο κλάμα θες.

    ttallou, δηλαδή κάνεις και μακαρονάδες;;

    marcella, φοβάμαι πως ναι...γιατί ξέρεις κάτι...αμα είσαι με κάποιο πρέπει να βρεις τρόπο να αγαπάς και τις δικές του συνήθειες. can you handle that? :)

    2/11/2009 11:06 AM

    ReplyDelete
  13. @Urban Tulip,
    μα ναι! Επίσης προσφέρω κόκκινο κρασί κι έχω καφετιέρα με έναν ψαγμένο καφέ από το Gloria Jeans.
    Πότε θα γνωριστούμε;

    ReplyDelete
  14. Γιώργο μου, μα το θέμα είναι πως δεν είναι καθόλου κακό να έχεις single behaviour.

    fwtoulla, ανήκεις στην σπάνια κατηγορία healthy single. Το οποίο σημαίνει πως είσαι έτοιμη. Από την άλλη είσαι και ένα υπόδειγμα σωστού single γιατί δεν έχεις πρόβλημα να πας εκδρομή μόνη ( που δεν μπορώ εγώ)

    πράσινη νεράιδα, έτσι έτσι! :)

    ReplyDelete
  15. Νeerie, καλωσόρισες. Χα χα αυτό με τον καναπέ, πρέπει να γίνει ποστ από μόνο του. Με τα ρούχα...ώς το φόρμες στο κρεβάτι έχω φτάσει. Για αρωματικά...έφερε το ΙΚΕΑ κάτι θεικά κεράκια, check them out.

    ttallou, τι κόκκινο κρασί;

    ReplyDelete
  16. Monte Roya, από Μονή Χρυσορρογιάτισσας;

    ReplyDelete
  17. Συμφωνώ σε όλα (και με τις προσθήκες του Μαρίνου), εκτός από το σημείο με τις οικογενειακές φωτογραφίες (έχω φώτο του Αχιλλέα και της Σόνιας. και μια της γιαγιάς) και στο σημείο με τον ύπνο στον καναπέ. Ο καναπές δε με βολεύει με τίποτα... Όταν αγοράσω δικό μου σπίτι θα πάρω ένα τριθέσιο...

    ReplyDelete
  18. EIMAI ΣΙΙΙΙΙΙΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛ!!!!!! ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙ!!!!!!

    εκτός από την προσθήκη του Μαρίνου περί Μωλλ... πάντα Σάββατο πάω, τζιαι μετά γράφω μπινελικοπόστ!

    ReplyDelete
  19. ttallou, ακούγεται καλό! Θα το δοκιμάσω. Μερσί για την πρόσκληση, προς το παρόν όμως η ανωνυμία μου μου δίνει την ασφάλεια του "καναπέ" :)

    Queen, είσαι φοιτήτρια στο εξωτερικό γι αυτό και οι φωτό.Αν έμενες όμως εδώ, ίσως να ήταν διαφορετικά. Αν πάρεις καναπέ, μην πάρεις δερμάτινο. Πάρε κάτι ζεστό, έστω και ένα μεγάλο διθέσιο!

    Sike, καλά παιδί μου, τι πας mall αφού γίνονται τα νεύρα σου άχρηστα κάθε φορά;

    ReplyDelete
  20. αναγνωρίζω αρκετά σε μένα. η φιλοσοφία του να μένεις μόνος φαντάζομαι. ειδικα στο περιεχόμενο του ψυγειου εχεις πεσει μεσα, ασχετα που δεν το ανοιγω μολις γυρίσω σπίτι.
    αλλά single δεν είμαι. προφανως είναι κατάλοιπο.
    οσο για το σεναριο στο υστερόγραφο 2. υπάρχει. γι αυτό είμαι σίγουρη. απόλυτα.

    ReplyDelete
  21. lifewhispers, ναι είναι ολόκληρη φιλοσοφία το singleness! Υπάρχει το 2? ω!

    ReplyDelete
  22. my lifestyle since i was 17 (do students years count?) After that, there was only a one year break to live with parents

    ReplyDelete
  23. xaxa poly wraio post :)

    ReplyDelete
  24. psaxnw ena tragoudi poy oi stixoi lene 'where is the love ,where is the love that everyone is looking for' kapws etsi. mhpws to gnwrizete?

    ReplyDelete
  25. Χα! Πολλοί μαζευτήκαμε τελικά. Πρόσθεσε με κ μένα στην λίστα. Αναρχία στο σπιτί σου λέω. :)

    ReplyDelete
  26. Δεν είμαι single αλλά εβίωσα τη φάση. Στα περισσότερα θα έβαζα τικ, μόνο στο περιεχόμενο του ψυγείου θα συμφωνήσω με τη Φωτούλλα!
    Το υστερόγραφο2 ίσως να είμαι σε θέση να απαντήσω σύντομα, θα δείξει..

    Και, παρεπιπτόντως, αγαπημένα τραγουδάκια αυτά που έχεις στο πλάι! -->
    :)

    ReplyDelete
  27. chaotic mine,άμα έχει το single lifestyle, το έχεις από νωρίς!


    tito, θα σου βρούμε το τραγούδι σου!

    she, ειμαστε πολλοί. ούτε το team του Lost να ήτανε χα χα!

    Leni, εύχομαι το ΥΓ2 να το ζήσεις! Θα αναθέσω σε σένα και στη Φωτούλλα να μου εξοπλίσετε το ψυγειο με υγιεινά πράγματάκια τότε!

    ReplyDelete
  28. @Υ.Γ.2 Oi mono ishyei alla symfwna me ti lista eimaste jai oi 2 single. Photos supplied upon request.

    ReplyDelete
  29. Να σε διαφημίσω στο blog αν θες ως eligible bachelor. Δεν θέλω φωτό, μας ενδιαφέρει ο εσωτερικό σου κόσμος ( και να μαγειρεύεις)

    ReplyDelete
  30. xaxa γελασα πολυ ωραίο ποστ και ειδικα στα σχολια αυτό με το να αποφευγεις το σαββατο να πας mall γιατι θα βρεις τον φιλο που πηρε τα μωρα βολτα.να προσθέσω": εχεις δει lost, prison , 24, heroes, csi και περιμένεις με αγωνια το καινουριο επεισοδιο να βγει για να το κατεβασεις. για οσους τελικα παρουν χρυσοψαρο η χελωνα το τελος ειναι ενα:ψοφος επειδη ξεχασες να το ταισεις τις τελευτεες 5-6 μερες. αιωνιως αστρωτο κρεβατι και ζαχαρη σε φακελακια που μαζευεις απο τα καφε και ποτε δεν αγοραζεις.

    ReplyDelete