Wednesday, February 20, 2008

Πίσω από το τιμόνι και μπροστά από τους τροχούς + Οι φυλές των τροχών.

wheels

Επιτέλους παράγγειλα αυτοκίνητο. Μετά από ένα χρόνο ψάξιμο, ατέλειωτες συζητήσεις με πιο "έμπειρους" από μένα, οδήγημα μερικών μοντέλων, σερφάρισμα σε ιστοσελίδες να ζουμάρω στους τροχούς των μοντέλων, στο εσωτερικό, να ψάχνω τη σύνθεση από τη οποία είναι φτιαγμένο το κάθισμα, επιτέλους αποφάσισα να κάνω κάτι!
Δεν είμαι τελείως ενθουσιασμένη με την αγορά μου αλλά αυτό μας έλειπε, να κάνω και πανηγύρια για τέσσερις τροχούς! Τα ηχεία να είναι γαμάτα και τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν (και να μην μένει στη μέση του δρόμου)
Φυσικά εδώ, το τι αυτοκίνητο οδηγείς παίζει για μερικούς (πολλούς) σημαντικό ρόλο.
Για παράδειγμα, ψες το βράδι πήγαμε σε μια όχι και τόσο high γειτονιά να φάμε σουβλάκια. Παρκάρω πάνω σε ένα πεζοδρόμιο, άδειο. Μετά από ούτε μια ώρα τελειώνουμε και πάμε προς το αυτοκίνητο. Όπου πλησιάζοντας βλέπω πάνω στον κώλο μου ( του αυτοκινήτου δηλαδή) παρκαρισμένο ένα BMW. Από την οποία μάρκα έχει γεμίσει το νησί. Οκ, σκέφτομαι, με χωράει να κάνω όπισθεν. Μπαίνουμε μέσα, κάνω να ξεκινήσω και από το πουθενά ξεπετάγεται ένας 55άρης , λίγο γυφτόφατσα. "Μα εν σέβεστε το παρκινκ του άλλου;". Αντιδρώ ψύχραιμα, βαριέμαι και στην τελική όντως ανέβηκα πάνω σε πεζοδρόμιο. "Απολογούμαι, φεύγω τώρα", απαντώ ΠΑΡΑ πολύ ευγενικά. Δεν πτοείται ο βλάκας "Προσέχετε τωρά που εννα φεύκετε να μεν χτάρετε το αυτοκίνητο". Εγώ έξαλλη. Ε σιγά ρε φίλε που πήρες και εσύ ένα BMW και νομίζεις πως έχεις γίνει ο χλίδας. Γύφτε!
Ξέφυγα. Αυτά που λες. Με εκνευρίζει που το status μετριέται σε τροχούς και την αξία τους. Και αν ήταν δύο τροχούς να πω, οκ είναι όντως χλίδα να είσαι περιβαλλοντιστής στην Κύπρο. Αλλά παλιοσίδερα; Αρνούμαι.
Τελικά όντως ισχύει το "δείξε μου το αυτοκίνητο σου να σου πω ποιος είσαι". Για παράδειγμα.
Cabrio Mercedes, Saab = 40άρα κυράτσα, ενδεχομένως αγάμητη και σίγουρα χάλια οδηγός (παρατήρηση του "ντογκ μου".)
BMW = Από 55άρηδες γύφτους μέχρι 30άρηδες χωρίς ίχνος αισθητικής και πιθανόν μουρόχαυλοι που νομίζουν οτι έτσι θα γίνουν περιζήτητοι γαμπροί και γαμάτοι γκόμενοι
(μου α χα χα... καλά).
4x4 = Όσοι έχουν μείνει στην περασμένη δεκαετία, εκείνοι που την έχουν μικρή, εκείνοι που θέλουν να κάνουν αισθητοί την παρουσία τους στο δρόμο και ελάχιστοι που κάνουν κάτι θαλάσσια σπορτ και σκι και θέλουν να χωράνε τα διάφορά τους. ( Έτσι για να ξέρετε, χωράνε και σε πιο μικρά αυτοκίνητα αν σπρώξετε κάτω τα πίσω καθίσματα).
Διπλοκάμπινα = Έχεις παρατηρήσει ότι έχουν λιγοστέψει μέσα στις πόλεις; Επιτέλους συνειδητοποίησαν ότι τα διπλοκάμπινα πρέπει να κυκλοφορούν εκεί που πρέπει, στα χωράφια κ αι τους αγρούς.
Γαλλικά = Ενδεχομένως έχουν σπουδάσει Γαλλία ή είναι από εκείνους που δεν έχουν πτοηθεί από τους υπόλοιπους που δηλωνουν "μακριά από γαλλικά".
Ιταλικά = Μερακλήδες του ωραίου αυτοκινήτου. Δεν νικάει τίποτα το design μιας Brera και η Spider makes my heart beat. Δυστυχώς δεν τα προτιμάνε πολλοί γιατί έχουν αποκτήσει τη φήμη του "νευρικού εραστή".
Toyota, Honda κτλ = Δεν έχουν πτοηθεί από το trend των χλιδάτων γερμανικών. Ευτυχώς. Γιατί όπως και να το κάνεις είναι αυτοκίνητα που ποτέ δεν θα σου μείνουν στο δρόμο.

27 comments:

  1. Τελικά εσύ τι πήρες; Τογιοτάκι ή γαλλικόν;
    ;-)

    ReplyDelete
  2. ωραια κανε τωρα διαγωνισμο να βρουμε τι πηρες εσυ το τι θα κερδισουμε δεν ξερω σκεψου και εσυ κατι....!

    ReplyDelete
  3. an-lu μου κανένα από τα δύο. αν και να σου πω την αλήθεια σπόταρα για πολύ καιρό εκείνο που έχεις εσύ ( που διάβασα στο ποστ σου). αλλά τελικά διάλεξα ασφαλη οδό!

    trilian, χα χα διαγωνισμός...το έπαθλο μια βόλτα με το νέο μου αυτοκίνητο!!

    ReplyDelete
  4. εγώ πάντως πήρα την απόφαση κυρίως για το πενταπλό cd changer μπροστά μου :):):)

    ReplyDelete
  5. Χα χα ναι έχει σημασία, η ηχητική όταν οδηγάς ( αν και ήμουν πιο ενθουσιώδης όταν είχα πάρει το πρώτο μου αυτοκίνητο και οδηγούσα με τις ώρες).

    ReplyDelete
  6. η Brera! Οπωσδήποτε το επόμενο αυτοκίνητό μου (σε μια επόμενη ζωή; Ελπίζω όχι!).

    Καλοτάξιδο το νέο σου τουτού! Να κάνεις πολλά, συνερπαστικά χιλιόμετρα!

    ReplyDelete
  7. Ααα βέρι νάις.
    Τι καλά θα ακούεις άμα γυρίζεις ποτζί ποδά?

    Με γειά και να προσέχεις!

    ReplyDelete
  8. Έχεις μπει σε Brera November? Μπήκα όταν πήγα για να δοκιμάσω το 14 και έπαθα!! πω πω τι αυτοκινητάρα!!
    Αχ ωραία ευχή μου έβαλες :))

    Roam, τι θα ακούω...χμ πήρα κάτι ελληνικά συγκροτήματα πχ Marsheaux, ηλεκτρόνικα, ροκ αλλά και morcheeba και zero 7. για να δούμε αν θα μου κάτσει το οδήγημά του!
    μερσί μερσί ( θα προσέχω, νομίζω δεν τρέχει πολύ αυτό το μοντέλο που πήρα)

    ReplyDelete
  9. πέρκι να έπιασες κανά σμαρτ!!!

    ReplyDelete
  10. χα χα roam...για να πάρω smart θα έπρεπε να είχα ήδη ένα αυτοκίνητο της προκοπής! Όχι δεν πήρα τον κουβά!

    ReplyDelete
  11. lada, zastava, polskie, dacia : o pash kommounisths pou emeine sthn epoxh tou Stalin h estw kapoios rwsopontios


    Tofas: Stante Tourkokyprios

    ReplyDelete
  12. Έχω μπει σε brera, si...

    Και είμαι και τρελή με την οδήγηση, τη λατρεύω, με ηρεμεί απίστευτα! Είπαμε, την επόμενη φορά! Δεν είναι δα και τόοοοσο απλησίαστο!

    ReplyDelete
  13. δεν έχω καταφέρει να ξεπεράσω τον σκαραβαίο, τόσα χρόνια τόσα όμορφα και γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά εγώ κολλημένος μ'έναν παλιό σκαραβαίο, τι να πω;;; Δεν μπορώ τους BMWάκηδες είναι η χειρότερη φάρα οδηγών ;)

    ReplyDelete
  14. Δεν είδα και πολλά lada να κυκλοφορούν πάντως! τι είναι το stante;

    Δεν είναι πραγματικά θαύμα αυτοκίνητο η Brera, november; Κάποτε με ηρεμούσε και μένα η οδήγηση. Αλλά εδώ δεν έχουμε και πολλούς τεράστιους δρόμους, οπότε μπορεί και να βαρέθηκα να ψάχνω...

    Α έχεις σκαραβαίο παλιο; Τέλεια street, τι χρώμα είναι; Οι BMWάκηδες, οι Mercedesάκηδες και όλοι οι οδηγοί των πολυτελών νομίζουν πως είναι σπουδαίοι επειδή οδηγάνε 4 ακριβούς τροχούς.

    ReplyDelete
  15. Μάλιστα. Δηλαδή δεν παίζει καθόλου το ενδεχόμενο να οδηγούμε ακριβό αυτοκίνητο αλλά να οδηγούμε normal...

    Οδηγούμεν το διότι είτε νομίζουμεν ότι είμαστε σπουδαίοι ή κάτι άλλον προβληματικό έχουμε τελοπαντων...

    ReplyDelete
  16. Παίζει και αυτό το ενδεχόμενο φυσικά! αλλά τι να γράψω για τους οδηγούς των νορμάλ αυτοκινήτων;;

    Μα εσύ τι οδηγάς δηλαδή;

    ReplyDelete
  17. Εγώ που οδηγώ Σουηδικό είμαι καλά ή να πάω σε γιατρό να με κοιτάξει;

    ReplyDelete
  18. η διάγνωση λέει ότι εσύ είσαι μια χαρά γιατί έχεις μια ψαγμένη επιλογή! ( λατρεύω saab cabrio και μ αρέσει το εσωτερικό των volvo)

    ReplyDelete
  19. Τι οδηγώ.. Οδηγώ ένα Lexus RX300 (4Χ4) γεγονός που με καθιστά οπισθοδρομικό, με μικρή πουλλούν, με σύνδρομο έλλειψης προσοχής και με έφεση στα θαλάσσια σπορτ.

    Επίσης οδηγώ ένα AUDI TT συνεπώς τυγχάνω 30άρης μουρόχαυλος με σοβαρότατη έλλειψη αισθητικής επιδιδόμενος εις απέλπιδαν και μάταιην αναζήτησην νύμφης.

    ReplyDelete
  20. χα χα κύκκο....ε άμα τα παραδέχεσαι είναι καλύτερα! Σου εύχομαι να καταδεχθεί μια νύφη να σε πάρει...καλή τύχη!

    ReplyDelete
  21. Ε τι να κάμουμεν; Σε όποιες αρέσουμε, για τες άλλες δεν θα μπορέσουμε!!!

    ReplyDelete
  22. Κατά 'ρχην μεγιες!
    Κατά δεύτερης... αυτό ξαναπές το!
    Άλλωστε κάθε επιλογή μας δείχνει τι είμαστε, και αυτό με βάζει σε σκέψεις και ανησυχώ πολύ.....

    ReplyDelete
  23. τελικά νομίζω ότι εσύ είσαι αυτή που κρίνει το κοινωνικό στάτους του άλλου από το όχημα του.... :)

    ReplyDelete
  24. κύκκο, θα ήταν κρίμα έτσι και αλλιώς να αρέσεις κάποιας λόγω αυτοκινήτου

    allitnil μου μερσι, τέλος του ερχόμενου μήνα θα το πάρω. Πεθύμησα να γουστάρω οδήγημα. Μην το παίρνεις όμως τόσο σοβαρά...να ανησυχείς για πιο ουσιώδη πράγματα πχ τι θα φας σήμερα :)

    γεια σου φουκού! Δεν το κρύβω ότι κρίνω. Αλλά το πόρισμα μου είναι αποτέλεσμα εκτενέστατης παρατήρησης ;)

    ReplyDelete
  25. Τούτη η συζήτηση εξελίσσεται επικίνδυνα λάθος!!!

    ReplyDelete
  26. Θα συμφωνήσω μαζί σου περί της επιδιξιομανίας που επικρατεί στη μεγαλόνησο αλλά επέτρεψε μου να προσθέσω ότι η αίσθηση όταν οδηγάς μια άπανη merc δεν συγκρίνετε με τίποτε άλλο και να 'σαι σίγουρη ότι αν το δοκιμάσεις, εκεί είναι που θα ερωτευτείς το οδήγημα.

    Προσωπικά δεν σκοπεύω να αγοράσω ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο γιατί υπάρχουν καλύτερες απολαύσεις στη ζωή αλλά ας λέμε και του στραβού το δίκιο. Γιατί ναι, εν στραβοί εκείνοι που αγοράζουν αυτοκίνητα των 30-40 χιλιάδων και τα έχουν στο γκαράζ γιατί είναι το "καλό" τους(βλ. γάμους, βαπτίσεις, επισκέψεις σε συγγενικά πρόσωπα).

    ReplyDelete
  27. Γεια σου terra και καλωσόρισες
    Μα δεν είμαι εναντίων των κλασάτων αυτοκινήτων! Πιστεύω ότι τίποτα δεν νικάει το εσωτερικό της μερσεντές και ότι η bmw έχει βγάλει κάποια σούπερ αυτοκινάτκια.

    είμαι εναντίον το να αγοράζεις αυτοκίνητο για να ανεβούν οι προσωπικές σου μετοχές.
    Αν είσαι μερακλής του αυτοκινήτου και πάρεις ένα saab επειδή σ αρέσει πολύ το σέβομαι. να το πάρεις για να σε "σέβονται" και να είσαι κάποιος...έ όχι!

    ReplyDelete