Monday, February 11, 2008

Από άνοιξη βλέπουμε


It\'s raining

Επιτέλους, σήμερα έβρεξε και νιώσαμε λίγο χειμώνα. Μη νομίσεις, δεν είμαι παιδί του κρύου καιρού. Φανατική του καλοκαιριού και του mojito και μάλιστα σκληροπυρηνική. Τόσο πολύ που αν είχα την οικονομική άνεση, θα πήγαινα όπου υπάρχει ήλιος και παραλία όλο το χρόνο. Απλά η σπαστική μη εναλλαγή των εποχών μου τη δίνει. Πάνω που πας να αποδεκτείς ότι το μαύρισμά σου θα φύγει, ότι θα φυλάξεις τα αμάνικα, ότι θα κλειστείς σπίτι σου και ότι θα έχεις μια πιο «εσωτερική» ματιά στα πράγματα, τσουπ, να και τον ήλιο στο μέσο του χειμώνα! Ε πώς να σου βγει η ατμόσφαιρα! Ρε γαμώτο, το έχω καημό να φοράω γάντια, σάρπα, σκουφάκι και να τυλίγομαι σαν κρεμμύδι. Μόνο για τρεις μήνες.

Φέτος μου έτυχε καλός χειμώνας. Πολλές βραδιές εντός με καλή παρέα, κουβερτούλα και dvd. Πόσο το είχα ανάγκη. Τις προηγούμενες χρονιές ήμουν κάθε βράδι έξω. Σαν κυνηγημένη, από μπαράκι σε μπαράκι, μόνο και μόνο για να πιστεύω στην ψευδαίσθηση πως έτσι ζει ο κόσμος στα νιάτα του! Δεν είναι αστείο; Μεγάλη απελευθέρωση να συνειδητοποιείς ότι δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν βγεις ένα Σάββατο βράδι. Φέτος όμως ξεμυτίζω μόνο άμα ξέρω πως πραγματικά γουστάρω. Φτάνει πια ρόλους και καλούπια. Άσε που με εξιτάρει περισσότερο η ιδέα ενός τέλειου προγεύματος ή μόνη με καφέδες και εφημερίδες ή με την κατάλληλη παρέα και εφημερίδες.

Μα τι έλεγα; Α, ναι ο χειμώνας. Σήμερα που λες που είναι ψιλοχάλια, θα κλειστώ σπίτι. Και αύριο. Και μ αρέσει η ιδέα. Βαριέμαι να βγαίνω, στο ξανάπα ε; Περνώ φάση. Η ιδέα του να κανονίσω να βγω μου κάνει κάτι, κουραστικό. Άσε που απομυθοποίησα τη σκηνή «παίζει φάση στο μπαρ». Οποιαδήποτε φάση, όχι κατανάγκη ερωτική. Δεν ξέρω αν σου έτυχε πολλές φορές, αλλά εμένα και όλων όσων ξέρω, εδώ στην Κύπρο, σπάνια και μετρημένα. Μπορεί και να φταίει το υφάκι μας του τύπου «καλύτερα να έχεις έτοιμη ατάκα που θα με στείλει αλλιώς μην πλησιάσεις» ή ακόμα και η στάση του κόσμου «κρατώ ποτό, τσιγάρο και δεν το κουνάω ρούπι γιατί δεν είναι cool να χορεύω και φυσικά δεν σε καρφώνω γιατί είμαι υπεράνω».

Αλλά επειδή είναι χειμώνας, δεν θα το αναλύσω άλλο. Από άνοιξη, βλέπουμε!

Υ.Γ1 To post γράφτηκε με μουσική υπόκρουση το δίσκο των 1550..."φτάνει γι απόψε τι λες, μη σκοτώσεις άλλες λέξεις, ούτε και γώ...μόνο θυμήσου..."

Υ.Γ2 Το soundtrack του υπόλοιπου χειμώνα προβλέπεται να είναι το compilation του Rock 'n' Roll για τα 20χρονά του (να μας ζήσει - πολύ το γουστάρω - αγαπημένο χειμωνιάτικο μπαράκι - εκεί θυμάμαι σούπερ φάσεις)

17 comments:

  1. αυτό που λες με τις εξόδους το έχω καταλάβει εδώ και κάννα-δύο χρόνια, που άρχισα να ξεκολλάω από τη φάση «βγαίνω για να βγαίνω». και να σου πω, τώρα περναώ καλύτερα!

    ReplyDelete
  2. Βγαίνω-γιατί-γουστάρω! Ό,τι καλύτερο!

    ReplyDelete
  3. yo!reeka, μεγάλος ψυχαναγκασμός το Σάββατο. Και μόνο που το σκέφτομαι, με πιάνουν γκρίνιες!

    diastimata, έτσι έτσι! :)

    ReplyDelete
  4. ωραια τις κουβερτούλες μας λοιπόν και βουρ παρεούλα, καφεδάκι, καναπεδάκι και μουσικούλα... ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!

    ReplyDelete
  5. "Μεγάλη απελευθέρωση να συνειδητοποιείς ότι δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν βγεις ένα Σάββατο βράδι. Φέτος όμως ξεμυτίζω μόνο άμα ξέρω πως πραγματικά γουστάρω. Φτάνει πια ρόλους και καλούπια. Άσε που με εξιτάρει περισσότερο η ιδέα ενός τέλειου προγεύματος ή μόνη με καφέδες και εφημερίδες ή με την κατάλληλη παρέα και εφημερίδες."

    ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ?! ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!

    (Ο Γιωρίκας, εσύ κι εγώ είμαστε 30sth και δεν το κρύβουμε, χαχαχα!)

    ReplyDelete
  6. Πολύ ωραίο ποστ και πολύ ωραίο σκίτσο!

    Κι εγώ που είμαι μεγαλύτερή σας έχω λύσει τέτοια προβλήματα ακριβώς στα 30s Κροτ μου!

    ReplyDelete
  7. κάπου εκεί γύρω δεν λύνονται συνήθως, βρε συ Ιφι?! :)

    ReplyDelete
  8. Ναι tril, τέλεια εικόνα :)

    krot, μα όλο αυτό που έγραψα δεν είναι μια συνειδητοποίηση αλλά σύμπτωμα των 30;;;;

    ιφιμέδεια, καλωσόρισες και σε ευχαριστώ. άρα και εσύ λές ότι είναι λόγω των 30...μάλιστα. τώρα αγχώθηκα χα χα!

    krot, πάντως δεν λυθηκε κάτι άλλο αυτή την περίοδο...

    ReplyDelete
  9. Μιά χαρά σε βρίσκω!

    ReplyDelete
  10. Οι εξόδοι σε club τις καθημερινές εν η καλύτερη λύση. Πας γρήγορα, βλέπεις εκείνους που θέλεις, πίνεις το ποτό σου, μιλάς και ακούς με την ησυχία σου (ναι γίνεται)!

    Παρασκευές, Σαββάτα βράδυ εστιατόριο ή ταβέρνα, αμπελοφιλοσοφίες και Άγιος ο Θεός!!!

    Κυριακή πρωί πρόγευμα,τοπικές εφημερίδες και κάπνισμα στο σαλόνι να σου φακκά το ηλιούδιν! Μετά προς το μεσημέρι οι ελληνικές, διάλειμμα για μεσημεριανό και επιστροφή στις εφημερίδες. Ύπνος απογευματινός ή παιγνίδι μπάσκετ και μετά κανένα καφέ έξω.

    Το πρόγραμμα διαφοροποιείται αν παίζει εκδρομή! Εν παίζεται τούτη η ρουτίνα!!!

    ReplyDelete
  11. an-lu μου, είδες ρε παιδί μου...όλο γκρίνια είμαι :)

    κύκκο, έχει πλάκα η ρουτίνα σου! κοίτα όμως, ωραία η θεωρία για έξω καθημερινές αλλά πες μου που να πάω και να μην είναι ψόφια μέσα στη βδομάδα. (ακούω προτάσεις). Συμφωνώ για Παρασκευή και Σάββατο, αυτό κάνουμε εξάλλου εδώ και μήνες (δεν ξέρω αν έπιασες τα 30 - αλλά βλέπω τους δικούς μου φίλους και έτσι κάνουν). Κυριακή παίζει και σινεμά. Ελληνικές εφημερίδες από το πρωί και ιδανικά να κρατήσουν όλο το απόγευμα. Ίσως νωρίς το απόγευμα cafe (και καπάκι κανένα ποτάκι) και μετά σπίτι άραγμα ή ταινίες.

    ReplyDelete
  12. Ετοιμάζομαι οσονούπω να κατακτήσω αισίως την κορυφή 32!

    Αυτό κάνω Παρασευές και Σάββατα τα τελευταία 10 χρόνια. Όσο για τις καθημερινές Sfinakia, Zoo Lounge, New Division, Plato's. Κοινός παρονομαστής είναι ότι στες 01:00 max είμσστε στο κρεβάτι μας για ύπνο.

    Τις Κυριακές εν σημαντικό να αρχίσουμε απο τον τοπικό ημερίσιο τύπο. Εν παιδική ασθένεια/εξάρτηση που δεν αποβάλλεται. Σινεμά δεν παίζει, τα είπαμε για την σχέση μας με την ΤV γενικώς. Το ποτό μετά τον καφέ είναι εκ των ων ουκ ανεφ!

    ReplyDelete
  13. Κύκκο, ποικιλία βλέπω στις νυκτερινές σου εξόδους! ( δεν ξαναπατώ σφηνάκια)
    Να αποβάλεις την παιδική εξάρτηση στον τοπικό τύπο γιατί είναι κακογραμμένος και δεν λέει και κάτι.
    Σινεμά να πας, αλλά στο Ζήνα Πάλλας που δεν έχει νιάνιαρα και 20άρια ( εκτός και αν είσαι ένα!)

    ReplyDelete
  14. Η ποικιλία εν καλόν πράμαν. It keeps you going. Μεζέδες for ever!

    Αυτή ειδικά η παιδική εξάρτηση ΔΕΝ αποβάλλεται. Εφόσον είμαι Κύπριος, ζω στην Κύπρο αναγκαστικά θα διαβάζω και τον τοπικό τύπο.

    Σινεμά πάω σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως την "Πολίτικη Κουζίνα" ή στα sequel αγαπημένων παιδικών σειρών (Starwars, James Bond κλπ.) Τώρα αναμένω τον καινούργιο Indiana Jones!!!

    Όσο για την ηλικία είπαμε, ετοιμάζομαι οσονούπω να κατακτήσω αισίως την κορυφή 32.

    ReplyDelete
  15. Κύκκο...πότε θα κάνεις blog; Αφού το βλέπω, σ αρέσει!
    Σινεμά, μόνο σε φαντασμαγορικές ταινίες ή μεσοβδόμαδα όταν έχει πέσει πολλή βαρεμάρα.

    ReplyDelete
  16. sfinakia??
    zoo???

    mpliax, mou prokaloun terastia frhkh kai ta dyo, deka xiliades fores new....Akoma kai rockarolla protimw apo ayta


    h eksodos gia thn eksodo de leei mia, alla h eksodos gia kana ksidaki kai parea leei polly....idiws otan exei open bar (arkei na mhn einai synexomena giati tote 8a mas kanoun apergia ta nefra kai to shkwti)

    Sinema, pia mono zina, afou ta alla dyo kentrika exoun kleisei, kai ayto pou stegazetai konta ston trito leitourgei opote to 8ymh8ei...(ara spania edw)

    ntoubnt pshfizw dixws epifyllaksh, idiws ama paizei kanas kyklos prison break, h tipota se manga, h tipota polly polly kalo ( na proxtes as poume eida planet terror kai goustara)

    ReplyDelete
  17. Όχι και rockarolla! Αυτό είναι για τα 16άρια. Έχει απίστευτη ηχορύπανση( και να φανταστείς μ αρέσει το ροκ).

    Τα σινεμά ειναι σκατά εδώ. Γιατί έχει μείνει μόνο το Ζήνα και αναγκάζεσαι να πας στα cineplex που είναι γεμάτα βλήματα. Το Πάνθεον, πονεμένη ιστορία.

    α σ αρέσουν και τα manga. Έχω πάρει μόλις το Prison Break ( ναι τώρα θα το δω). Για να δούμε αν θα βρω την όρεξη να το δω!

    ReplyDelete